Práve čítate

Vytlačte deťom vianočnú rozprávku na 24 častí a zabaľte ju do adventného kalendára

7840  
Zdieľať: 

Vytlačte deťom vianočnú rozprávku na 24 častí a zabaľte ju do adventného kalendára

Tento rok pre vás máme návod na domácu výrobu adventného kalendára, ktorý nielenže nekazí zuby, ale navyše poteší každé detské srdiečko.

19. 11. 2023 2 min. čítania Jana Duffková
Vytlačte deťom vianočnú rozprávku na 24 častí a zabaľte ju do adventného kalendára

Odkedy som sa stala mamou, je pre mňa adventný kalendár azda ešte dôležitejší, ako keď som sama bola dieťaťom. Niežeby som ho rozbaľovala ja, ale ušetrí mi každodenné odpovedanie na otázku, kedy konečne príde Ježiško. V našom detstve sme snáď všetci mávali klasický kartónový kalendár plný čokolády, ktorá vlastne s čokoládou nemala veľa spoločného, ale ja som ho úplne milovala. To boli muky, že ho človek nemôže rozbaliť naraz! Podobný kalendár náš syn samozrejme dostáva tiež, už len z tej nostalgie. Ja ale navyše robím ešte malé balíčky.

Buď na to využijem obyčajné papierové desiatové vrecká z papiernictva, alebo zdobené a na tento účel vyrobené adventné vrecká. Tie potom naplním, očíslujem a naviažem na špagátik napnutý medzi dva vešiačiky. Veľmi pekne to ale vyzerá aj na drevenom rebríku, ak naň doma máte priestor. Ten zároveň môžete dozdobiť svetielkami, ihličím a ďalšími sviatočnými dekoráciami.

Čo zabaliť do balíčkov?

Možností je veľa. A ja pre vás mám tento rok tip, ktorý vás nebude stáť skoro žiadne peniaze a tiež je úplne bez cukru.

Vlani som do balíčkov dávala drobné sladkosti alebo miniatúrne hračky. Keďže to je ale 24 vrecúšok, môže to byť celkom drahý špás. Navyše si myslím, že môj syn určite nepotrebuje každý deň ďalšiu sladkosť. Preto sme tento rok s mojou kolegyňou Lindou dali hlavy dokopy a vznikla vianočná rozprávka, ktorú si môžete vytlačiť, rozstrihať na 24 častí, na ktoré je už vopred pripravená, a zabaliť na každý deň kúsok príbehu. Do Vianoc sa potom deti postupne dozvedia, ako to celé dopadlo. A či k niektorým dňom prihodíte aj niečo sladké pod zub, to už necháme na vás.

Kliknite sem a stiahnite a vytlačte si adventnú rozprávku aj s ilustráciami.

vánoční adventní pohádka

Prajeme vám aj vašim deťom nádherné Vianoce a príjemne strávený spoločný čas pri čítaní.

Hrejivá rodinná pohoda

Hrejivá rodinná pohoda

Nechajte váš domov zažiariť množstvom hrejivých dekorácií a svetielok.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články