Práve čítate

Tri návody na balenie darčekov pre deti a tip, vďaka ktorému ich pri stromčeku môžu rozdávať aj tie, čo ešte nevedia čítať

3079  
Zdieľať: 

Tri návody na balenie darčekov pre deti a tip, vďaka ktorému ich pri stromčeku môžu rozdávať aj tie, čo ešte nevedia čítať

Čo si budeme hovoriť. Keď sa príde k stromčeku, väčšinou deti papier z darčekov rýchlo strhnú a ani si nespomenú, akú mal farbu. Ja mám ale overené, že keď vyzerajú darčeky naozaj hravo, vydržia zabalené aspoň o pár sekúnd dlhšie.

8. 12. 2021 4 min. čítania Natálie Hilgertová
Tri návody na balenie darčekov pre deti a tip, vďaka ktorému ich pri stromčeku môžu rozdávať aj tie, čo ešte nevedia čítať

Mám pre vás tri nápady, ktoré budú deti milovať. A nielen deti! Ja takto balím darčeky pokojne aj pre dospelých. Pekne zabalený darček totiž vždy urobí dvojnásobnú radosť, pretože vidíte, koľko práce a premýšľania do toho ten druhý dal. Žiadny z návodov nie je príliš náročný. Jeden je pre milovníkov sladkého, ďalší pre milovníkov zvieratiek a posledný sa myslím dobre hodí pre naozaj malé deti.

Na všetky tri spôsoby si najskôr darček zabaľte do jednofarebného papiera. Obal, ktorý som použila ja, je papierová taška z obchodu, trochu pokrčená, aby som zamaskovala pôvodné ohyby. Myslím si, že na všetky tri nasledujúce postupy je to ideálna možnosť a navyše využijete tašky, ktoré už pôvodnému účelu poslúžili.

Cukríkový darček

Trochu som váhala, či na zdobenie použiť cukríky bez obalu. Potom mi ale došlo, že keď si umyjem ruky a darček budem skladovať v taške, kým ho dám pod stromček, bude to možno aj hygienickejšie, ako keď kúpim dieťaťu cukríkový náramok a nechám ho s ním behať po krkahájoch.

Budete potrebovať:

  • Darček zabalený v jednofarebnom papieri
  • Ihlu s väčším očkom
  • Stuhu
  • Cukríkové náramky/náhrdelníky
  • Lízanky alebo iné maškrty pod mašľu
  • Ploché balené cukríky
  • Tavnú pištoľ

Postup:

Najskôr si pripravte stuhu s navlečenými cukríkmi. Podľa toho, aká je stuha široká, vyberte spôsob, ktorým budete cukríky navliekať. Môžete ich navliekať naraz alebo každý samostatne. Naraz to ide lepšie, keď máte užšiu stuhu a tak akurát širokú ihlu. Moja stuha bola až príliš široká a navyše sa jej objem pri navlečení na ihlu zdvojnásobil, cukríky sa potom pri navliekaní lámali. Ak ale bude vaša stuha tenšia, pokojne sa do tohto postupu pusťte (maximálne cca 0,8mm široká) – vyhnete sa tak navliekaniu cukríkov po jednom.

dárek zdobený bonbony

  1. Prvý spôsob navliekania (pre tenkú stuhu):
  1. Navlečte stuhu do ihly.
  2. Prevlečte niekoľko cukríkov naraz a tak stále dookola, kým nebudete mať stuhu prevlečenú celým náramkom.
  3. Prestrihnite pôvodnú gumičku v náramku a máte to.
  1. Druhý spôsob navliekania (pre širokú stuhu):
  1. Zoberte si koniec stuhy, šikmo ho zastrihnite a zatavte plamienkom (zápalkou/zapaľovačom).
  2. Dôkladne si umyte ruky, zoberte si čistú misku, prestrihnite gumičku cukríkového náramku a cukríky do misky vysypte. Po jednom navliekajte.

bonbonový dárek

Dozdobenie:

Keď budete mať všetky cukríky navlečené, darček zaviažte a cukríky upravte tak, aby boli rovnomerne rozmiestnené. Nemusíte zaväzovať na mašľu, urobte len uzol a zastrihnite. Pripravte si lízanky, prekrížte ich a zaviažte ich špagátikom okolo, ale aj medzi paličkami, aby išli stále šikmo k sebe a nie súbežne. Lízanky položte do kríža a previažte ich stuhou, urobte mašľu. Teraz už len tavnou pištoľou nalepujte balené cukríky, kam vám na darčeku napadne.

Darček Sob

Tento spôsob už je na internete pomerne prefláknutý, je ale stále veľmi obľúbený a dá sa rôzne premieňať.

Budete potrebovať:

  • Darček zabalený v jednofarebnom papieri
  • Čierny alebo hnedý výkres
  • Čiernu fixku
  • Obyčajnú ceruzku
  • Gumu
  • Nožnice
  • Brmbolec
  • Tavnú pištoľ

dárek jako sob

Postup

  • Na výkres si predkreslite parohy (ak si nie ste istý tvarom, môžete nájsť vhodnú šablónu na internete a vytlačiť si ju)
  • Vystrihnite parohy a vygumujte prípadné zvyšky predkreslených tvarov.
  • Nalepte na darček tavnou pištoľou brmbolec ako nos, do rohov potom parohy.
  • Nakreslite oči a máte to.

jak ozdobit dárky

Ak si nie ste istý, aký tvar očí sa vám páči najviac, predkreslite si ich viac typov na kúsky baliaceho papiera a postupne skúšajte, ktoré vášmu sobovi najviac pristanú.

Darček s darčekom

Tento spôsob odporúčam na darčeky, ktoré spolu nejako súvisia, alebo keď chcete deťom dať napríklad ponožky, ktoré mu neurobia takú radosť ako plyšák. Takto si ich spoja s novou obľúbenou hračkou. Tento sob navyše hrá aj vianočné melódie!

Budete potrebovať:

  • Malú hračku, ktorú pripevníte na darček
  • Bavlnku
  • Čečinu na dekorovanie

Postup:

  1. Darček zaviažte bavlnkou klasickým spôsobom, len na konci nerobte mašličku, ale dva uzlíky.
  2. Zostávajúci kus bavlnky zastrihnite.
  3. Pod bavlnku zasuňte čečinu.
  4. Krížom popod bavlnku prestrčte ďalšiu bavlnku.
  5. Na stred položte hračku a zaviažte mašličkou.

dárek jako sob postup

Keď rozdáva darčeky ten, kto ešte nevie čítať

Pravidlom u nás býva, že darčeky rozdáva najmladší člen rodiny. A ten aj rozdávať chce, akurát ešte nevie čítať. Na to mám niekoľko fígľov:

Pre každého člena rodiny vyberte jednu farbu vlny, bavlnky alebo špagátika a zaviažte mu ju okolo zápästia. Na darčeky pre konkrétnu osobu potom namiesto menovky dajte tú bavlnku, ktorú má kto priradenú. Dieťa potom môže rozdávať darčeky podľa nich a nemusí ho trápiť, že ešte nepozná písmenká. Navyše si potrénuje farby.

Nezabudnite, že všetky vyššie popísané spôsoby sa dajú upravovať. Namiesto cukríkov môžete na darček pripevniť malé vrecúška so želé bonbónikmi, žuvačky, čokolády alebo ak by ste chceli zdravší variant, pripravte si vrecúška s orieškami a ovocím a na darček pripevnite tie. Namiesto parohov môžete urobiť mačacie ušká a namiesto soba na darček môžete pripevniť napríklad autíčko. Najdôležitejšie je, aby sa na darčeku objavilo to, čo má obdarovaný rád.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články