Práve čítate

Body nie je prežitok! Už nejaký piatok je zase v móde a dá sa skvelo kombinovať

2891  
Zdieľať: 

Body nie je prežitok! Už nejaký piatok je zase v móde a dá sa skvelo kombinovať

Naučte sa nosiť body nielen ako spodnú bielizeň, ale ako plnohodnotnú súčasť vášho outfitu. Nie je to nič ťažké a má to hneď niekoľko výhod.

30. 12. 2020 4 min. čítania Love Fashion Janina
Body nie je prežitok! Už nejaký piatok je zase v móde a dá sa skvelo kombinovať

Keď sa povie body, vybavím si primárne svoje detstvo a babičku, ktorá mi vždy hovorila, že najdôležitejšie je teplo na obličky. Pamätám si, že som ho nikdy nemala v láske. Dnes mám ale skoro štyridsať a k noseniu bodyčiek sa s radosťou vraciam. A to nielen v chladných mesiacoch – dobre vybrané body sa dá nosiť po celý rok.

Či už k nohaviciam, sukni, na elegantný alebo voľnočasový spôsob. Uznajte, že zastrkávanie trička alebo košele do nohavíc je niečo, čo ráno aj počas dňa zdržuje každú z nás. Poďme sa pozrieť na niekoľko variantov, ako body zaradiť do bežného šatníka pre najrôznejšie príležitosti!


Často od kamarátok počúvam, že si body so svojou postavou nemôžu dovoliť. A väčšinou dospejeme k tomu, že sa celý čas mýlili! Väčšie boky alebo bruško, ktoré nie je úplne pevné, sa dobre skryjú, keď si oblečiete spodok s vysokým pásom. A je to podľa mňa vážne sexy! Pokojne si na začiatok vyberte body tmavej farby, ktorá je lichotivá k nám všetkým a môže vašej psychike pomôcť urobiť onen prvý krok. A možno už nabudúce pôjdete aj po nejakej veselšej farby.

Body v elegantnej verzii s kostýmikom a podpätkami

Ideálny nohavicový kostým je ten, ktorý vám vydrží roky. Chce to teda vybrať dobrý a nadčasový strih.

Väčšina nohavíc je úzka, aby boli k vysokým, aj nízkym topánkam. A presne v tomto momente narážame na fakt obopnutých nohavíc v oblasti bedier a celodenného boja so správne upravenou (rozumej primárne zastrčenou) blúzkou v nohaviciach. Jednoducho robí neporiadok a celý deň sa len upravujete.

Body je v tomto prípade veľmi praktickou voľbou. Nikde nevylezie, nie je pokrčené, pod nohavicami neurobí šarapatu. Toto je jasná win-win situácia.

Body namiesto trička k džínsom

Ako mama dvoch detí mám rada nohavice s vysokým pásom a džínsy nosím prakticky neustále.

Rovnako ako s blúzkou v kostýme, aj pri džínsoch riešim, že mi zastrčené tričko pri pohybe počas dňa nechtiac niekoľkokrát vylezie. Je to pre mňa teda taká klasika na každý deň – džínsy v kombinácii s klasickým body, ktoré  skvelo nahradí tričko. Pri výbere body pod džínsy a ďalšie nohavice si dávam pozor na to, aby mi dobre sedelo cez zadok. Ak je totiž body menšie, môže sa nepekne zarezávať a potom to pod nohavicami nevyzerá veľmi esteticky.

Body ležérne aj elegantne so sukňou a džínsovou bundou

Mnohí body považujú za spodnú bielizeň. A to tak úplne nie je pravda. Nebojte sa ho považovať za plnohodnotný kúsok oblečenia. Vyzerá napríklad parádne so sukňou v elegantnejšom prevedení.

Už ste videli elegantný variant v nohavicovom kostýme, ale ležérne elegantný spôsob aj so sukňou urobí tiež nemálo parády. V tomto variante znovu odpadá ono zastrkávanie a vyliezanie vršku. Ak si oblečiete farebný variant, vôbec to nevadí. Naopak. Farbičky dodajú celému outfitu šmrnc. Oproti nohaviciam je výhoda, že aj keby vám bolo body v oblasti bedier tesnejšie, pod voľnou sukňou si to vôbec nikto nevšimne.

Body v outfite na večierok

Aj keď súčasná doba spoločenským udalostiam veľmi nenahráva, mať tento variant v pamäti sa vám určite niekedy bude hodiť. Nemusíte hneď vyrážať na veľké oslavy, pokojne sa takto oblečte aj na večer vo dvojici.

Bojíte sa čipky? Nemusíte! Správne vybrané body (ktoré je primárne myslené ako spodná bielizeň), môže slúžiť aj ako vrchný kúsok. Samozrejme, majte na pamäti, že menej je viac a nechceme byť v rubrikách módnej polície, ale s citom je aj táto možnosť reálna. Čo sa doplnkov týka, nebojte sa výraznejších šperkov. Urobia parádu a strhnú na seba veľa pozornosti tak, že aj pri nezapnutom saku bude málo zvedavcov pozerať len do výstrihu. :-)

Body k sukni a teniskám

Leto je síce zatiaľ v nedohľadne, ale vo výpočte toho, ako sa dá body nosiť, určite nesmie chýbať ani tento variant. Buďte pripravené, až vonku zase zavládne krásne počasie. :-)

Voľnočasový letný variant, v ktorom sa nemusíte báť ani letného vánku. O to viac, ak ste mamička a trápi vás oblasť spodného bruška. Stačí sukňu správne vypasovať a môžete zahodiť obavy z toho, že upnutý vršok odhalí niečo, čo by ste si radšej nechali pre seba. Sukňa s vysokým pásom v kombinácii s body sa dá pokojne zobrať aj na detské ihrisko. Ak máte body a sukňu v základných farbách, stačí siahnuť po nejakom doplnku vo výraznejšej farbe a hneď zažiarite.

Body v lete ku kraťasom

Pri letných tipoch ešte chvíľku zostaneme, pretože zabudnúť na kombinovanie s kraťasmi by bol doslova hriech.

Kraťasy s body je podľa mňa úplná klasika. Jednoduchý variant džínsových šortiek s vysokým pásom a body rieši môj problém, čo rýchlo a prakticky na seba na prechádzku po meste. V letných dňoch potom stačí doplniť klobúčik a slamenú kabelu a máte to. Ležérny a univerzálny letný outfit je na svete.

Tak čo? Presvedčila som vás, že body sú v poličke neobľúbených módnych kúskov zaradené neprávom? Verím, že vás ich vysoká variabilita, praktickosť a v neposlednom rade aj nevyčerpateľné množstvo možností kombinácií bude naozaj baviť.

Nemusíte ich nutne nosiť každý deň, ale keď si pripomeniete, že nezastrkávate tričko alebo košeľu neustále do nohavíc, určite ich zoberiete na milosť a obľúbite si ich ako ja. :-)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články