Práve čítate

Štyri štýly outfitov inšpirovaných francúzskou módou. Ktorý si oblečiete vy?

3850  
Zdieľať: 

Štyri štýly outfitov inšpirovaných francúzskou módou. Ktorý si oblečiete vy?

Keď sa povie francúzsky šarm, čo si predstavíte ako prvé? Mne napadne žena, ktorá sa nebojí kombinovať, hrať sa s doplnkami a v neposlednom rade slávna francúzska trikolóra. Teda červená, biela a modrá.

20. 1. 2021 4 min. čítania Love Fashion Janina
Štyri štýly outfitov inšpirovaných francúzskou módou. Ktorý si oblečiete vy?

Keďže sa Tchibo katalóg tentokrát neskutočne podaril, mám pre vás inšpiráciu ako na trikolóru a kombinácie farieb, tak aj na varianty niekoľkých kúskov na elegantné aj každodenné nosenie. Pri skladaní outfitov som bola v myšlienkach neznámou šik Francúzkou, ktorá do svojho outfitu vždy dodá niečo, čo ho pozdvihne tak, aby ste sa za ňou na ulici otočili.

Tmavomodrá suknička s gombíkmi

Tmavomodrá sukňa v dĺžke do trištvrte stehien a zlaté gombíky.

Niečo, čo mi k takejto francúzskej „fashionistke“ úplne pasuje. Prečo? Dá sa pekne kombinovať. Ako elegantne, tak aj casual na obyčajný deň a stále to má onen šmrnc, ktorý mám na mysli. Ako môžete vidieť z fotografií, jedna sukňa – dve rôzne kombinácie.

A čo som použila? Primárne pánsku bielu košeľu, využitú na dva rôzne spôsoby. Nebojte, v katalógu Tchibo ju nájdete tiež a keď vaša drahá polovička vyrazí ráno do práce v niečom inom, máte zelenú.

Elegantný variant je košeľa oblečená chrbtom dopredu. Urobí to skvelý efekt a pritom je to také jednoduché! K cielenému elegantnému detailu stačí len uviazať šatku “na letušku” na krk a o doplnky máte hneď postarané. Červené lodičky na podpätku sú jasná voľba k dokonalému celku.

francouzská móda

Naopak casual chic na každý deň je variant pánskej košele zastrčenej do sukne a ledabolo prehodená červená mikina s nápisom l`amour cez ramená. Doplnené o pohodlné tenisky a šatku, ktorú som si uviazala do vlasov.

Červené džínsy s vysokým pásom

Vysoký pás je priateľom každej ženy po pôrode. Opticky pretiahne nohy a zakryje nedostatky v oblasti spodného bruška.

Keď si cez pás dáte opasok, ešte viac ho zvýrazníte. Opasky toto dokážu úplne perfektne. Malý detail, ktorý urobí veľa. Aj pri červených džínsoch som si pre vás pripravila dva varianty.

Klasický so základmi šatníka je s bielou pánskou košeľou a čiernou koženou bundou. Aby košeľa chytila trošku šmrnc, pohrala som sa s jej zapínaním tak, aby bol vidieť vysoký pás nohavíc a opticky som upozornila na siluetu. V prípade, že chcete zakryť bruško, nebojte sa ju zapnúť klasicky. Časť potom môžete do nohavíc zastrčiť, alebo nechať na voľno. To je len na uvážení každej z nás, v čom sa bude cítiť lepšie. Čierna je tiež skvelá alternatíva k tmavo modrej, ak ju práve doma v šatníku nemáte.

Casual variant červených džínsov vo francúzskom štýle je potom tento letný outfit s klobúčikom a slamenou taškou. V tejto verzii by bolo skvelé aj obyčajné biele tričko, alebo nejaká voľnejšia tunika. S predstavou blížiacej sa jari sa takáto inšpirácia aj hodí. Len si to predstavte. Slniečko, klobúčik a slamená taška na nákup zeleniny na farmárskych trhoch. Tiež už sa tešíte ako ja? :-)

Modré casual tepláky

Keď sa povie tepláky, istotne si v 99 % predstavíme vyťahané bavlnené nohavice vhodné tak akurát na venčenie psíka, alebo vynášanie koša. Nemusí to však byť vždy tak!

Za posledný rok zažívajú tepláky pomerne veľkú slávu. Vraciame sa k nim a inak klasické džínsy dostali vale. Nie sú však tepláky ako tepláky a stačí pár detailov a hneď z nich môžu byť veľmi príjemné casual nohavice ako variant na denné nosenie, za ktorý sa nebudete hanbiť.

A zase tu máme dva rôzne outfity. Jeden viac šmrncovný a jeden veľmi nositeľný a pekný casual na každý deň.

Určite si poviete prečo tepláky a ihličkové podpätky. Ja hovorím prečo nie? Móda je o búraní mýtov a hraníc, o prinášaní inšpirácie. Je to hra a my sami si určujeme jej pravidlá. A ak sa rozprávame o francúzskom šmrnci, nebála by som sa povedať, že takto vidím ženu z krajiny kohúta, ktorá sa s módou presne hrá. Doplnené to potom máme o koženú bundu a šatku, ktorú si môžete pokojne dať aj do vlasov, uviazať na krk, alebo na kabelku, či na ruku ako pomyselný náramok.

Druhý teplákový outfit je mi veľmi blízky. Je to presne ten variant, kedy sa vám do džínsov nechce, uprednostňujete pohodlie, ale chcete vyzerať aspoň trochu šik. Golierik bielej košele nám ledabolo vystupuje z výstrihu. Doplnené o klasické jednoduché tenisky a opäť o šatku.

Jeggins

Pohodlná verzia nohavíc, ktorá sa stále drží na výslní. Jeggins nie sú ani džínsy, ani legíny. Je to kombinácia oboch.

Väčšinou bývajú pružné vďaka elastanu a tak pripomínajú samotné legíny. Vzhľadom potom ale na prvý pohľad legínami nie sú. Majú vrecká a častokrát farbu nebo vzor, čím pripomínajú práve džínsy.

A dva outfity s nimi? Ukážme si ich… Zase som chcela ukázať jednu elegantnú verziu a jednu voľnejšiu. Stále sa však držím filozofie francúzskeho šmrncu.

K týmto modrým jeggins na casual spôsob si vyberám jasne pruhované tričko s netopierím rukávom a so vzorom námorníckych pruhov. A hneď vám poviem prečo. Ak nemáte miery modeliek 90-60-90, vždy na oko vyzerá lepšie mať k úzkym nohaviciam voľnejší top. Či už je to blúzka, alebo napríklad toto tričko, ktoré farbami dopĺňa onú našu francúzsku trikolóru. Zakryje však nedostatky v oblasti bruška, alebo aj hrudník. A to v prípade plnšieho poprsia, alebo aj menšieho.

Dobre vybraný strih aj vzor dokážu divy a upozornia oko na to, čo ukázať chcete. V mojom prípade chcem primárne zdôrazniť nohavice, aby vynikli a pôsobili pekným celkovým dojmom, aj keď oko primárne upútam od pásu nahor.

francouzská móda

Posledným dnešným outfitom sú jeggins na elegantný spôsob. Podpätky sú samozrejmosťou, rovnako ako už použitá biela pánska košeľa. Tú som tentokrát nechala „obyčajne” zapnutú, ľahko zapravenú do nohavíc. V detailoch a s myšlienkou trikolóry boli jasná voľba červené lodičky, opasok a mikina s nápisom L`amour, prehodená len tak cez ramená.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články