Práve čítate

Trend athleisure: Môžem nosiť legíny aj inam ako na gauč alebo do telocvične?

4597  
Zdieľať: 

Trend athleisure: Môžem nosiť legíny aj inam ako na gauč alebo do telocvične?

Priznávam sa. Ja som nikdy nebola skalným fanúšikom legín. Nakoniec som si k nim ale našla cestu a dokonca ich mám naraz rada aj ako bežnú súčasť šatníka. Nielen na cvičenie. Som teda pravdepodobne najlepším adeptom na tému, ako legíny nosiť pokojne aj do mesta alebo práce.

27. 9. 2021 4 min. čítania Love Fashion Janina
Trend athleisure: Môžem nosiť legíny aj inam ako na gauč alebo do telocvične?

Keď sa v spomienkach vydám zhruba dve dekády naspäť (áno, je to dlho), bola som presvedčená, že legíny sú pomyselný odpad módneho sveta. Ale rovnako ako som v živote a názoroch prešla dlhú cestu ja, legíny takisto.

Z kedysi nevzhľadných polopriehľadných kúskov sa stali (zhruba o jeden život adolescenta neskôr) také bomby, ktoré si s radosťou beriem do mesta aj ja. Na otázku, či v legínoch môžete vyraziť napríklad aj do práce (a nemyslím teraz tie z vás, čo sa živia ako fitness trénerky), teda určite odpovedám veľké ÁNO! Keď si vyberiete správne, bude to vyzerať skvelo a nemusíte sa ani trochu hanbiť.

Čoho sa držím, keď chcem nosiť legíny medzi ľudí

  • Pevný materiál – Povolené legíny patria naozaj len na gauč, veľa parády neurobia. Navyše v tých z pevného materiálu mám pocit, že mám zadok aj stehná lepšie tvarované.
  • Vysoká gramáž – Len si spomeňte, koľkokrát pred vami išiel po schodoch niekto, kto vďaka tenkým legínom ukázal aj to, čo ste vidieť nechceli. Ak o svojich legínoch pochybujete, odporúčam k nim dlhší vrch pod zadok.
  • Tangá alebo bezšvová bielizeň – Legíny priznajú viac ako džínsy, preto si po ne dávam spodnú bielizeň, ktorá sa nikde viditeľne nezarezáva.
  • Vysoký pás – Mne osobne robí vysoký pás krajší tvar postavy v oblasti bruška, teda lem ma „nerozreže “ tam, kde mám nejaké pozostatky po deťoch.

Lila v hlavnej úlohe

Lila je jednou z farieb tohtoročnej jesene, aj keď vám možno skôr pripomína jar a rozkvitnuté orgovány. Možno je to preto, že sa na popredných priečkach drží už od jari 2021, kedy sme ju vídali naozaj vo veľkom.

Celý tento outfit je pre mňa srdcová záležitosť. Legíny, ktoré vidíte na fotke, sú pevné a majú vyššiu gramáž, takže spodnú bielizeň nie je vôbec vidieť. A ten najväčší bonus je materiál. Sú naozaj neskutočne príjemné na tele. K nim som pridala offwhite mikinu so srdcom na pravom mieste. :-) Čiapka je pre mňa taká čerešnička na torte – doťahuje outfit k dokonalosti. Ale ak sa na lila farbu necítite, mikina v tomto štýle sa dá  krásne kombinovať aj s inými farbami. Ale to si ukážeme neskôr.

Elegantne vyladené na šport

I choose happy. Alebo milujem motivačné nápisy na tričkách. Aj toto nájdete v novej Tchibo kolekcii, rovnako ako ľahučkú prechodnú bundu. Na tele ju takmer necítite a pritom dokáže zahriať. Win-win!

K jednoduchej béžovej som zvolila legíny so vzorom v štýle jemnej batiky fialových tónov. Sú ideálne na šport, tenšie ako lila legíny z minulej fotky, ale nič im to neuberá na pohodlnosti. S ľahko vyšším pásom krásne držia na tele a sú úplne ideálne nielen na rannú prechádzku so psíkom.

V odtieňoch béžovej a šedej

Trochu sa presunieme z klasického vnímania legín, čo vy na to?

Jeggins (alebo džegínsy) sú jednoducho skvelým vynálezom. Nie sú to klasické džínsy, ale ani klasické legíny. Sú to vlastne také legíny s džínsovým vzhľadom, alebo ak chcete džínsy v štýle legín. :-) A robia sa v najrôznejších farbách. Človek ich často na prvý pohľad od džínsov skoro nerozozná, a pritom sú oveľa pohodlnejšie.

V kombinácii s už spomínanou bundičkou v béžovej sú super klasikou na každý deň. Pod bundu dáte ľahký svetrík v teplom odtieni béžovej a outfit dotiahnete čiapkou. Kombinácia šedej a béžovej je moja obľúbená. Oproti čiernej klasike logicky pôsobí jemnejšie a aj to nám, ženám, pristane.

Športovo ladená klasika

Pokračujeme v jeggins. Tentokrát v tmavomodrej farbe denimu. Nesmrteľná klasika!

K tmavému denimu a aktuálnemu jesennému počasiu jednoducho musíte mať huňatý sveter v jemnom béžovom odtieni. :-) Bad hair day mi vždy vyrieši pokrývka hlavy. Tento druh outfitov je môj obľúbený na obiehanie všetkých záležitostí po meste.

Čiernobiela s pastelovým detailom

Klasické čierne jeggins som doplnila offwhite mikinou s teplým chlpom vnútri a lila srdcom zvonka.

Skvelou vychytávkou a módnym doplnkom zároveň môže byť aj zložený dáždnik s popruhom cez rameno. Hlavne v súčasnom nevyspytateľnom počasí. Jeho pastelová farba sedí v mojom outfite k detailu na mikine aj k čapici, ľahký akcent fialovej nájdete aj na teniskách. To je môj obľúbený tip, ako rozveseliť obľúbenú čiernobielu kombináciu – doplnky v jednej farbe. Jednoduché, ale pritom farebné. Športové, ale nie veľmi. A hlavne pohodlné. Tieto nohavicové legíny a vôbec celý outfit si pokojne zoberiem na prechádzku, behačku po meste aj na stretnutie s kamarátkou.

Legíny aj do práce a k podpätkom

Prekvapením môže byť posledný outfit dnešného článku. Podpätky a legíny zároveň!

Legíny je možno pri prvej predstave celkom nemysliteľné kombinovať s podpätkami. Teda, ak nebudeme uvažovať 50 rokov do minulosti, kedy frčali legíny lesklé a k nim čelenka, ideálne všetko farebné a na to ešte mini. :-)

Nebojte, my sa budeme držať súčasnosti a outfit zasadíme pomyselne do mesta alebo pokojne aj do práce na elegantný spôsob. Výhodou džegínsov, rovnako ako legín, je priliehavosť. Niekto by povedal, že sú ako slim džínsy, ale rozdiel medzi nimi býva aj v materiáli. Samotné jeggins majú väčší podiel elastanu, čím sa zvyšuje ich pružnosť, ale zároveň práve aj priľnavosť. Výsledkom je, že vás nemusia trápiť švy otlačené do nohách, keď si na ne v zime zoberiete vysoké čižmy.

Aby nebol outfit celý tmavý (aj keď čierna je nesmrteľná klasika), doplnila som ho hnedým merino svetríkom a čiapkou, ktorá zahreje a zároveň nezničí elegantný dojem.

Tak čo, trúfnete si v legínoch medzi ľudí vyraziť aj vy?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články