Práve čítate

Mám rada, keď partner nosí košele. A on má zase rád, keď mu pomôžem vybrať tú, ktorá mu dobre sadne

1586  
Zdieľať: 

Mám rada, keď partner nosí košele. A on má zase rád, keď mu pomôžem vybrať tú, ktorá mu dobre sadne

Neviem, ako vám, ale mne sa vážne páči, keď si chlap oblečie dobre sediacu košeľu. Občas tomu idem naproti tým, že mu nejakú sama kúpim. Nosí ich do práce, tak sa ďalšia košeľa nestratí. Spísala som pre vás tipy, podľa ktorých s výberom partnerovi pomáham. Možno sa vám budú hodiť!

7. 3. 2022 5 min. čítania Love Fashion Janina
Mám rada, keď partner nosí košele. A on má zase rád, keď mu pomôžem vybrať tú, ktorá mu dobre sadne

Keď občas počúvam kamarátky sťažujúce sa na to, že ich muži by najradšej stále nosili jedno a to isté tričko, hreje ma pocit, že ja som si vyžrebovala práve takého, ktorého baví pekne sa obliekať. Ale aj chlap, ktorý móde veľmi neholduje, by mal mať doma, podľa mňa, aspoň jednu oblekovú košeľu. Napríklad na svadby, pohovory alebo do divadla. Inak ale košele, ak nepočítam tie voľnočasové, stále frčia na denné nosenie hlavne medzi biznismenmi. Tým ich predpisuje pracovný dresscode.

Keď príde na košele, žehlenie je samozrejme väčšinou strašiak. U nás to padne vždy na mňa. Som to ale ochotná absolvovať výmenou za fakt, že potom vídam partnera v košeliach častejšie. Možno sa vám bude hodiť článok s tipmi, ako si žehlenie uľahčiť. Navyše, existujú aj verzie z nekrčivého materiálu, ktoré nájdete pod označením Easy Iron.

Ani veľká, ani malá, ale tak akurát. Správne vybratá veľkosť je základ. Košeľa nič neodpúšťa! Pri tričku jednoducho zoberiem klasické M alebo L a ďalej nič neriešim, košeľa ale musí perfektne sedieť. Nedivím sa, že sa muži sami sebe v košeli často nepáčia a necítia sa pohodlne, keď majú nesprávnu veľkosť. My, ženy, sa medzi vešiakmi orientujeme podľa úplne iných čísel, aj tak ale existujú pre výber pánskych košieľ fígle.

1. Oblekové košele

Najradšej ich kupujem tam, kde mi poradí skúsený predavač.

V takých predajniach mávajú aj viac rôznych kombinácií veľkostí, obvodu goliera a strihu. Ten sa väčšinou delí na tri typy od najštíhlejšieho po silnejší – ultra slim, slim fit a regular. Bez skúšania to ale veľmi nejde, takže oblekovú košeľu radšej sama nekupujem. Už ale viem, ako partnerovi pomôcť pri skúšaní, aby to “čo najmenej bolelo”.

  • Keď si košeľu oblečie a zastrčí do nohavíc, skontrolujem, či má švy presne na ramenách, nie nižšie pod ramenom alebo bližšie ku krku.
  • Ďalší test, ktorý mi pomáha, je jednoduchá spartakiáda – upažiť a zamávať pažami dopredu a dozadu. Košeľa by mala dovoliť voľný pohyb a nenapínať sa ani na chrbte, ani pri gombíkoch.
  • Ukážku bicepsov nech si páni nechajú do posilňovne alebo spálne, košeľa ich úplne obopínať nemá. Správny rukáv sa tiež nebude krčiť, pretože bude dlhý tak akurát k zápästiu.
  • Áno a nakoniec – neexperimentujem. Biela sa hodí vždy a k všetkému, nakúpim raz a je vybavené. Ďalšia klasika je svetlomodrá a dokonca aj svetloružová, tú ale ocenia skôr fajnšmekri.
TAKTO BY TO VYZERAŤ NEMALO. AKO VIDÍTE, GOMBÍKY SA ROZLIEZAJÚ, TAKŽE JE POTREBNÉ SIAHNUŤ PO VÄČŠEJ VEĽKOSTI. JE TIEŽ VHODNÉ POD KOŠEĽU OBLIECŤ TRIČKO ALEBO NÁTELNÍK.
TAKTO BY TO VYZERAŤ NEMALO. AKO VIDÍTE, GOMBÍKY SA ROZLIEZAJÚ, TAKŽE JE POTREBNÉ SIAHNUŤ PO VÄČŠEJ VEĽKOSTI. JE TIEŽ VHODNÉ POD KOŠEĽU OBLIECŤ TRIČKO ALEBO NÁTELNÍK.

Tielko alebo tričko: Nebojte sa, že budete mať doma Homolku. Tielko alebo špeciálne neviditeľné tričko zabráni prepoteniu a košeľa tak vydrží dlhšie ako nová. V zime pridá vrstvu kvôli teplu a chlpáčom sa nebude drať von zarastený hrudník.

Topánky a opasok: Trendy sa môžu meniť, ale väčšinou platí, že topánky a opasok by mali mať rovnakú farbu. Ak nechcete veľa utrácať, môžete si kúpiť obojstranný opasok. Váš muž tak bude mať hnedý aj čierny v jednom.

Kravata: Musí byť vždy tmavšia ako košeľa. Oblek s čiernou košeľou a červenou alebo bielou kravatou patrí len na maškarný ples s témou Mafia.

2. Košele na voľný čas

Ak som hovorila, že košeľa v obleku vyzerá na každom chlapovi dobre, tak košeľa s džínsami alebo plátennými nohavicami je podľa mňa ešte o úroveň vyššie.

Muži v nich vyzerajú upravene, a pritom uvoľnene a tiež sa väčšinou cítia lepšie ako v obleku. Košeľu na voľný čas si trúfnem kúpiť aj sama, napríklad ako darček. Platia tu totiž štandardné veľkosti a navyše sa dajú kúpiť aj v konfekcii. Potom len porovnám ceduľky doma s tými v obchode. Základ zostáva – pri pohybe košeľa nemôže ťahať, gombíky sa nesmú rozchádzať alebo odhaľovať brucho. Inak sa ale s košeľami na voľný čas môžete oveľa viac pohrať. Tu je niekoľko tipov, ktoré by sa vášmu mužovi mohli hodiť:

Skúste vrstviť

Košeľa sa hodí do každého počasia. Rozopnutá s tričkom, alebo naopak, len vykukujúci golier a manžety pod svetrom dodajú trochu nedbanlivej elegancie po celý rok a sú pohodlnejšie.

Pozor na dĺžku

Keď nejde o oblek, nemusí byť košeľa zapravená. V tom prípade ale pozor na dĺžku. Dlháňom prejde ledačo, menší muži s košeľou až na zadok budú pôsobiť skôr komicky a na výške im to opticky ešte uberie.

Nebojte sa vzorov

Kým do obleku sa farby a vzory nenosia, k džínsom alebo plátenným nohaviciam môžete takmer čokoľvek. Pozor len na široké pásiky, aby neskončili ako radcovia zo Šíleně smutnej princezny, a tiež na príliš divoké vzory. Kockou nič nepokazíte.

Momentálne je tiež veľký trend, a mne sa veľmi páči, vrchná košeľa zo silnejšieho materiálu. K takej stačí už len jednofarebné tričko a džínsy a z obyčajného outfitu je hneď premyslený. Navyše je to ideálna vrstva na jar, kedy je ráno a večer chladno a cez deň teplo. Tieto menčestrové alebo flanelové košele sa nosia rozopnuté, trochu oversize a pristanú všetkým. Chudým pridajú hore trochu na objeme, silnejším pánom zase naopak vylepšia siluetu. A robia to aj pre nás, dámy!

Čo sa týka košieľ s krátkym rukávom, väčšinou je to ako s olivami. Jeden ich miluje, druhý neznáša. V poslednej dobe ich aj veľké módne značky vracajú na svoje vešiaky, takže podľa mňa až také zakázané nie sú. Mne osobne sa ale viac páči košeľa klasická, pokojne aj s vyhrnutými rukávmi.

Ja mám teda jasno už dávno. Chlapi v košeliach sú prosto o pár percent lepší. Keď pomôžete s výberom, možno sa aj vám podarí košeľu zaradiť do šatníka partnera aj na iné príležitosti, ako krstiny dieťaťa vašej sesternice. V správne sadnúcej košeli sa navyše bude cítiť rovnako pohodlne ako v tričku.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články