Práve čítate

Plus size nie je len o čiernom neforemnom oblečení! 6 tipov na outfity, ktoré vás rozžiaria

8574  
Zdieľať: 

Plus size nie je len o čiernom neforemnom oblečení! 6 tipov na outfity, ktoré vás rozžiaria

To, akú veľkosť oblečenia nosíte, v žiadnom prípade neurčuje, ako veľmi vám to (ne)bude svedčiť! Stačí siahnuť po správnom materiáli, vzore , strihu a vedieť to nosiť. Koniec čiernym splývavým modelom, máme pre vás 6 tipov, ktoré podčiarknu vašu krásu, aj keď práve nemáte veľkosť S.

17. 2. 2021 4 min. čítania Love Fashion Janina
Plus size nie je len o čiernom neforemnom oblečení! 6 tipov na outfity, ktoré vás rozžiaria

V oblečení sa pohybujem celý život. Ako odborne, tak aj z radosti. Počas tejto doby som mala česť stretnúť sa s mnohými ženami a ako predajca dámskeho oblečenia som zistila, že som čiastočne aj tak trochu psychológom. Za tie roky totiž môžem na prstoch jednej ruky spočítať naozaj reálne spokojné ženy so svojou postavou. A keďže je to vždy tak trošku alchýmia, čo na seba vybrať, aby to zakrylo nedostatky, potenciálne aj vyzdvihlo prednosti, dnešný článok sa bude venovať plus size. Za seba totiž hovorím, že dosť bolo čiernych habitov bez tvaru, ktoré nakoniec plnšej postave naopak uškodia.

Poďte sa pozrieť na niekoľko outfitov, ktoré som vybrala pre dnešný článok. Naša modelka má veľkosť 44/46 a keď si sama vyberá oblečenie, volí väčšinou čiernu farbu.

Tmavomodrý svetrík, čierne nohavice a výrazný doplnok

Je mi jasné, že keď je žena zvyknutá nosiť čiernu, nie je možné nútiť ju do iných farieb, v ktorých by sa možno cítila nekomfortne. O to nám nejde.

Bola by však škoda byť zahalená celá do smútočnej čiernej, keď stačí aj len doplnok, ktorý outfit krásne osvieži. V našom prípade sme použili doplnky naozaj výrazné. Kombinácia čiernych slim nohavíc a tmavomodrej pleteniny nahráva aj niečomu takému výraznému, ako je napríklad neónovo žltá, ktorú som vybrala pre tento outfit. A hneď je celok úplne iný.

Bodkovaná košeľa, čierne nohavice a doplnky

Nedávny Tchibo katalóg aj článok, ktorý som v nadväznosti naň pripravovala, bol inšpirovaný Francúzskom. Tentokrát sme sa k inšpirácii trikolórou zľahka vrátili.

Pri výbere oblečenia sme zostali pri klasických čiernych nohaviciach z minulej fotky a nahradili tmavomodrú z francúzskej trikolóry. Bodka je večná a nadčasová. A strih košele je klasika. Detail je však na rukávoch. Na ramenách sú ľahko nabrané a dáva to tak lepšiu fazónu vrchnej časti tela.

Čo sa týka detailov, použili sme červenú. Samotné detaily vždy dodajú aj inak obyčajnému outfitu naozajstný šmrnc. Skúste si predstaviť, že by modelka nemala baretku, kabelku ani opasok červenej farby. Uvidíte síce klasický model, ale s detailmi je taký outfit hneď o úroveň vyššie.

Keep it simple! Džínsová bunda, sukňa, tričko

Keďže nie každá z nás sa dokáže pohrať s doplnkami (a nie je na tom nič zlé), dávame ďalší tip, teraz naozaj jednoduchý.

Kto kedy povedal, že silnejšia postava nejde dokopy so sukňou na telo? Podľa mňa to vôbec nevadí, len stačí vychytať, ako by mala vyzerať. Ideálna je taká, ktorá je ušitá z bavlny a elastanu, pretože nás neobmedzuje v pohybe. Na našej modelke môžete vidieť sukňu v dĺžke ku kolenám a s vysokým pásom. Nielenže zakryje bruško, ale opticky pretiahne trup.

Obyčajné tričko bielej farby (nájdete v novom katalógu) sme potom zastrčili do sukne. Zachovali sme tak onú siluetu, ktorú nám vytvorila sukňa. Keby zostalo tričko voľné, opticky sa nám trup skráti.

Celý outfit sme potom doplnili džínsovou bundičkou s dĺžkou do pásu a voilá! –  ležérny outfit je na svete.

Pod priliehavé oblečenie bezšvová bielizeň

Ak budete nosiť priliehavé sukne, zvoľte správnu spodnú bielizeň. Ideálne sú bezšvové nohavičky, ktoré vás v oblasti zadku neprerežú.

Čierne šaty s volánom a horčicový sveter

Volány tento rok slávia návrat a budú naozaj trendy záležitosťou. Nie je však volán ako volán.

S plnšou postavou sa určite vyhnite bohato naberaným kúskom, ktoré naopak môžu kilá pridať namiesto toho, aby docielili ľahký očný klam a vyváženosť v postave.

Šaty, ktoré má naša modelka, sú v dĺžke nad kolená, s ľahkým volánom asymetrického strihu. Vpredu kratšie a vzadu dlhšie. S ¾ rukávom, ktorý zakryje pažu. My sme však ešte cez rukávy šiat dali horčicový cardigan bez zapínania. Ten má jednu veľkú výhodu. Tým, že voľne splýva a nezapína sa cez telo, nám opticky zase trošku pretiahne postavu a urobí peknú líniu. V prípade, že by ste chceli o niečo viac zvýrazniť pás, je určite možnosť aj cez voľné šaty a svetrík dať opasok.

My sme ale tentokrát nechali outfit ľahko ležérny, ale hravý, a doplnili ho šatkou z kolekcie, korešpondujúcou s ostatnými farbami.

Plisé sukňa

Plisé sukne sú v poslednom čase vidieť čoraz viac. Nutné podotknúť, že nie každému sedia a veľmi záleží na materiáli aj dĺžke.

Čo sa dĺžky týka, moje odporúčanie je lepšia dlhšia ako kratšia a ¾ dĺžka aj v tomto prípade vyzerá najlepšie. Pri voľbe materiálu by som vybrala taký, ktorý je viac splývavý. Pri tuhších materiáloch, ktoré nemajú vôľu, sa vám totiž môže stať, že ono plisé sa narovná v oblasti bruška a naopak tak na túto partiu upozorní. A to nechce žiadna z nás.

Ak budete vyberať vzor, odporúčam vyberať oblečenie so zvislými pruhmi, ktoré opticky postavu pretiahnu.

Veľmi casual kapsáče

Absolútne nositeľné, pohodové a hlavne pohodlné.

Kapsáče, ktoré som objavila v novom katalógu, sú z veľmi príjemného zloženia materiálu a dajú sa obliecť na niekoľko spôsobov. My sme vybrali naozaj ležérny variant s bielym tričkom. K takémuto outfitu by som sa nebála pridať džínsovú bundičku, koženú bundu, alebo pokojne aj cardigan.

Na fotkách však môžete vidieť, že sme vybrali elegantnejší variant vrchného oblečenia a tým je jarný trenčkot. Pretože v móde sa medze naozaj nekladú a hoci sú tepláky za posledný rok naozajstným hitom, pokojne sa môžu kombinovať aj s elegantným kabátikom a teniskami.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články