Práve čítate

Z overalu sa stala moja letná klasika. Ako ich najradšej nosím?

1968  
Zdieľať: 

Z overalu sa stala moja letná klasika. Ako ich najradšej nosím?

Z overalov som kedysi mala trochu obavy. Zoženiem taký, čo mi pristane, bude správne dlhý, nebude sa nikde zarezávať a oblečiem si ho viac ako raz? Ako som ale raz rozlúskla ich styling, stala sa z overalu moja letná klasika.

15. 7. 2023 4 min. čítania Linda Stárková
Z overalu sa stala moja letná klasika. Ako ich najradšej nosím?

Overaly podľa mňa buď milujete, alebo neznášate. Ak patríte do tej druhej skupiny, verím, že ste zatiaľ len nenašli ten pravý.

Tento kúsok oblečenia má totižto samé výhody. Hodí sa ako na slávnostné večery, tak na lážo plážo dni. Ráno vďaka nemu nemusíte vymýšľať zložité kombinácie vrchného a spodného dielu. A na rozdiel od šiat si v overale môžete pokojne pohodlne sadnúť kde chcete a ako chcete. To si veľmi cením, pretože sedieť ako dáma, bohužiaľ, nepatrí medzi moje silné stránky a aj v práci musím často pobehnúť, sadnúť si do drepu, alebo ťahať škatule tam a späť – a to by som si šaty jednoducho neustrážila.

Aký vybrať podľa postavy?

Začnite tým, že sa trafíte overalom do svojej postavy. Moje najväčšia zásada pri nákupoch je, že oblečenie má sadnúť môjmu telu, nie naopak!

On-line nákupy vám tu veľmi nepomôžu, overal si musíte skúsiť, aby ste zistili, či je sed správne dlhý. Určite si v ňom skúste sadnúť, drepnúť a hlavne zdvihnúť ruky nad hlavu.

Jablko:
Ukážte nohy v kraťasovom overale alebo upnutejšej nohavicovej časti! Typ postavy jablko je hore širší, opticky to môžete vylepšiť výstrihom do V. Ak máte širšie ramená a nechcete ich zdôrazňovať, nevyberajte si overaly na tenké ramienka, alebo zaväzovacie za krk.

Presýpacie hodiny:
Gratulujem, vám totižto pristane skoro všetko. Najlepší bude taký overal, ktorý má zúžený pás, alebo hneď opasok, aby ste svoje prednosti ešte zdôraznili.

Drobná postava:
Vyhnite sa voľným a oversize strihom, v ktorých by ste sa úplne stratili ako vo vreci od zemiakov. Ak chcete širšiu nohavicovú časť, horná by mala byť upnutá na telo, alebo naopak.

Ja osobne mám dlhý aj kraťasový overal, oba z ľahkých materiálov, ktoré sú v lete príjemné. Krátky s tenkými ramienkami si nechávam na extrémne horúčavy, dá sa ale pod neho navrstviť aj jednoduché biele tričko s krátkym rukávom.

Stačí vymeniť pár doplnkov a nový look je na svete

Na overaloch je skvelá ich variabilita. Ako dôkaz som si k modrému overalu zobrala raz tenisky a druhýkrát podpätky. Keď ešte vymeníte kabelku a nahodíte napríklad zaujímavé šperky alebo výrazný rúž, hneď máte z jedného kúska dva outfity na úplne iné príležitosti. Vďaka kraťasovému spodku overal vyzerá ako šaty, takže v tom slávnostnejšom stylingu som pokojne absolvovala aj svadbu.

Aj rande sa dá absolvovať v overale! Ak máte zažitú predstavu, že v overale budete vyzerať ako prerastené bábätko, nechajte sa vyviesť z omylu. Overal dokáže byť aj poriadne sexy. Opäť stačí len pridať spoločenské topánky a vhodnú listovú kabelku. V záplave žien v šatách budete pôsobiť originálne a určite vyniknete.

Ak neznášate ranné vymýšľanie outfitov, potom je pre vás podľa mňa ideálny overal s výrazným vzorom. Stačia k nemu iba jednoduché tenisky alebo sandále a máte to – outfit bude pôsobiť výrazne a premyslene, aj keď ste ráno len zapli dva gombíky. Takzvane “do terénu” mám rada voľnejšie overaly, ktoré mi dávajú veľkú slobodu pohybu. Pokojne s dlhými nohavicami, pretože v ľanovom variante vám ani v takomto type nebude horúco, to už mám vyskúšané.

Denimový overal sa hodí aj do jarného počasia, alebo na trochu chladnejšie letné dni. Je tak trochu v pánskom štýle, ale nebojte sa, nebudete vyzerať ako automechanik. Tento trochu unisexový vzhľad je teraz moderný! Môžete si ho obliecť len tak, dať pod neho tielko, alebo pokojne nechat trochu laškovne v kontraste s džínsovinou vykukovať braletku.

Aby som neznela veľmi zaujato, na záver predsa len spomeniem jedno negatívum. V overale neexistuje žiadne odkladanie návštevy toalety, lebo jeho kompletné vyzlečenie v prípade núdze neurýchlite. Takže keď zoženiete ten pravý, užite si jeho štýl aj slobodu pohybu, ale toaletu začnite vždy hľadať včas!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články