Práve čítate

Tenisky a podpätky hádžem za hlavu. Dôvodom sú šľapky!

2467  
Zdieľať: 

Tenisky a podpätky hádžem za hlavu. Dôvodom sú šľapky!

Ako sa to stalo? Hovorím si zakaždým, keď sa môj dlhodobo neobľúbený kúsok zo skrine premení na najobľúbenejšiu súčasť môjho outfitu a stane sa jedným z dôvodov, prečo sa zakaždým teším von. Ospravedlňujem sa vám, šľapky. A ďakujem, že ste.

31. 8. 2023 2 min. čítania Lucie Mládková
Tenisky a podpätky hádžem za hlavu. Dôvodom sú šľapky!

Dlho som šľapky brala ako niečo podradné. Predsa len, prečo ich nosiť, keď môžem kráčať svetom v pekných teniskách alebo v nablýskaných lodičkách?

Lenže vlani ma (aj moje nohy) niečo osvietilo a odvtedy je pre mňa v letných mesiacoch všetka zatvorená obuv s absenciou kožených pásikov až sekundárnou voľbou. A ďakujem za to aj outfitom, ku ktorým sú šľapky jednoducho perfektné.


Vyberajte si voľnejšie šľapky. Príliš utiahnuté nevyzerajú tak dobre a zároveň sa v nich vytráca onen blažený pocit slobody.

jak nosit pantofle do města

Na šport, na doma aj na zábavu

Aby sme si rozumeli v názvosloví, šľapkami, ktoré riešime, nie sú zašpinené prezuvky, ktoré nesú stopy niekoľkomesačného bláznenia sa prváčikov.

K rastúcej popularite otvorenej obuvi v posledných rokoch prispelo aj oveľa väčšie množstvo variantov podľa tvaru, materiálov i príležitostí. Pevné a odolné šľapky môžeme vziať pokojne aj na menšiu túru, doma relaxujeme v šľapkách vystlaných príjemným plyšom a tie najlepšie a najelegantnejšie si šetríme do spoločnosti.

sportovní outfit s pantoflemi na léto

A čo ponožky?

Čo bolo dlho považované za jasné faux pas u módnej polície, sa dnes čoraz častejšie objavuje v podobe trendu, ktorý prezentujú aj najluxusnejšie značky sveta. Ponožky v šľapkách sú povolené! O to dôraznejšie by sme však mali rozmýšľať ktoré, kedy, a najmä v akom stave ich vo svojich šľapkách budeme prezentovať.

K džínsom alebo radšej k nohaviciam?

K čomu sa hodia šľapky najviac? Kraťasy alebo sukne sú istota, ale čo ak príde na dlhšie kúsky? Testovali sme, bilancovali sme a rozsudok znie jasne – je to len na vás! Aby som priniesla dôkaz, tu sú príklady, ako šľapky rôzne, ale stále krásne ladia v kombinácii s džínsami a kúskami z novej kolekcie Tchibo.

jak sladit oblečení a pantofle

Je mi do tanca – šľapky ako elegancia

Rozhodujúca v tomto prípade býva aj pedikúra, a tak si dajte pozor, nech namiesto elegancie neutŕžite hanbu.

Už počujem svoju babičku, ako hovorí, že ak by sa ukázala v tomto voľakedy na jarmoku, tak ju dedko nikdy neosloví. Ale, babi, veď aj obyčajné tričko s jednofarebnou sukňou sa k šľapkám skvele hodia! Aby si mi verila, rovno som sa ti do toho obliekla.

outfit s pantofli

A aby mali šľapky tú správnu iskru…

Otvorená obuv otvára aj kopu možností v súvislosti s doplnkami a skrášľujúcimi detailmi. Skúste napríklad náramok nad členok.

Pri mori kožený s mušličkou, do mesta sa hodí skôr zlatý alebo strieborný. Svoje urobí aj konečne viditeľné tetovanie v blízkosti chodidiel, a pokiaľ sa nechcete dať permanentne počmárať, môžete vyskúšať dočasné tetovačky napríklad pomocou heny.

náramek na kotník

Vašu iskru dosť výrazne ovplyvní, ktorý konkrétny pár šľapiek si pre svoj outfit vyberiete. Najväčším trendom sú ortopedické varianty s dvoma pásikmi a upraviteľnou dĺžkou. O slovo sa počas letných mesiacov hlásia aj takzvané gladiátorky, kde tých pásikov môže byť aj nespočetné množstvo. A zabudnúť nesmieme ani na vpredu uzavreté našuchovačky. Finálna voľba je však len a len na vás. A tak prajem šťastnú ruku pri výbere a vzdušnú nohu pri chôdzi!

 

Urobte radosť svojim blízkym aj sebe

Urobte radosť svojim blízkym aj sebe

V našich kamenných obchodoch Tchibo sa trafíme do vkusu všetkým. Či už kávou, niečím do domácnosti, alebo dámskou módou z tohto článku, ktorú v nich nájdete už od 4. septembra.

Nájsť najbližšie Tchibo
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články