Práve čítate

Trendová predpoveď na jeseň hlási zababušeno a prehánky farieb!

2261  
Zdieľať: 

Trendová predpoveď na jeseň hlási zababušeno a prehánky farieb!

Ak rovnako ako ja máte od minulej sezóny skriňu plnú mäkučkých svetrov v zemitých odtieňoch, aj tento rok máte vyhrané! Mám ale k tomu pre vás pár tipov, ako z nich vyčarovať outfity v rytme jeseň 2023.

27. 9. 2023 3 min. čítania Linda Stárková
Trendová predpoveď na jeseň hlási zababušeno a prehánky farieb!

Podľa mňa sú jeseň a jar najlepšie mesiace pre módu. V lete sa snažíme prežiť horúčavy, v zime je zase všetko pekné skryté pod ťažkými kabátmi a bundami.

Zato taká slnečná jeseň, to je hlavná sezóna trendov a hrania sa s módou. Áno, píšem zámerne hrania, pretože móda má byť podľa mňa v prvom rade zábava. Mám len dve pravidlá a to tieto – oblečenie by malo byť čisté a malo by veľkostne správne sedieť. Zvyšok už je len na každom z nás! Na jeseň môžeme vrstviť, vytvárať rôzne siluety, kombinovať textúry, a to všetkým z nás, ktoré módu milujeme, hrá perfektne do kariet.

Trendy na jeseň a zimu 2023

Každý článok o jesenných trendoch vám teraz pravdepodobne povie to isté. Odporučí zaradiť do šatníka úplety, zemité farby a koženú obuv – jeden rok poltopánky, druhý zase vysoké motorkárske topánky. K tomu prihodí plnými hrsťami prechodné kabátiky a bundičky a hotovo. To všetko samozrejme platí. Klesá teplota, tak jednoducho prichádzajú na rad svetre. Pokúsila som sa teda dať dokopy pár tipov, ktoré také zrejmé nie sú.

co nosit na podzim

Trochu farby rozžiari deň aj outfit

Áno, na jeseň sa po neónovom léte vraciame k tlmenejším farbám. Tak nejako prirodzene ladia k nálade sezóny.

podzimní barvy oblečení

Ako ale vidíte na fotke, takzvane “rozbiť” hnedý outfit svetlo fialovou farbou je super nápad. Vďaka tomu ani inak tmavý outfit nepôsobí smutno. Nebojte sa skúšať kombinácie, ktoré sa vám možno na prvý pohľad nezdajú. Ja tvrdím, že kým to nevidíte na sebe, nemôžete s istotou povedať, či niečo funguje alebo nie. Práve táto svetlo fialová barva z kolekcie Tchibo pekne pôjde k jesenným klasikám, ako je hnedá, čierna, ale aj tmavomodrá alebo fľaškovo zelená.

Aké farby oblečenia si vyberáte na jeseň?

Hlasovať

S doplnkami nečakajte na zimu

Šály a čiapky vyťahujeme väčšinou až s prvými prízemnými mrazíkmi, ale je to škoda. Rovnako ako v lete dokážu skvelo dotvoriť outfit slnečné okuliare, tak na jeseň môžete šál nosiť nielen z praktických dôvodov.

podzimní trendy doplňky

Či už si vyberiete farebne kontrastné alebo ladiace kúsky, dodajú vášmu outfitu šmrnc. Čiapku mám navyše rada aj preto, že mi umožní ísť na prechádzku medzi ľudí bez toho, aby som musela riešiť stav svojich vlasov. Tu k sebe môžeme byť úprimné, však?


Môj extra tip je namiesto šálu uviazať si okolo krku druhý sveter. Chce to trochu cviku, aby vyzeral tento ležérny look dobre, ale verte mi, že funguje. Rozložte ho s rukávmi do strán a telo svetra odspodu dvakrát alebo trikrát preložte smerom ku krku. Vznikne vám viacmenej rovný pruh, ktorý ležérne obmotáte okolo krku a zaviažete pomocou rukávov.

Pohodlie predovšetkým

Na jeseni najviac oceňujem to pohodlie. Nepotím sa ako v lete, svetre sú príjemne mäkučké a zároveň ešte nie je treba riešiť omrznuté uši.

pohodlné podzimní trendy

Celá táto sezóna mi jednoducho pripadá pohodlná a ukazujem to aj na oblečení. Mäkkým nohaviciam s gumou v páse dávam prednosť pred džínsami a také pončo je stelesnené pohodlie.

V čom spočíva ten trik, aby kombinácia teplákov a svetríka nevyzerala, ako keby sme išli z chaty a pončo ako pokus zobrať si so sebou do mesta deku z pohovky? Farebná kombinácia a kvalitné topánky! Čierna a hnedá spolu pôsobia luxusným dojmom, hlavne ak pôjdete po kvalitných pleteninách.

Tie správne džínsy robia zázraky

Nie je to tak celkom trend, džínsy sú tu s nami od 18. storočia a v najbližšom čase asi nezmiznú. Aj preto tu odporúčam naopak ísť proti trendu a nebáť sa výsmechu, že vaše džínsy sú “out”.

Rozbaliť

Zbaliť

Neriešte, či sa práve nosia zvonové, úzke, alebo rovné. Nájdite si strih, ktorý vám sedí a držte sa ho. Aj z úplne obyčajnej kombinácie jednofarebného topu a nohavíc tak dostanete maximum. Ja som nedávno zistila, že mi najviac pristanú bootcut džínsy, hore upnuté a dole ľahko rozšírené. Mojej rovnej, chlapčenskej postave to dodáva krivky! Teraz už mám doma 2 také páry a málokedy si dám iný strih. Odporúčam tmavšiu, indigovo modrú, ktorá je všeobecne lichotivejšia.

Aký strih džínsov vám najlepšie sedí?

Hlasovať

Či už využijete to, čo vás hrialo pred rokom, alebo si kúpite nové kúsky a odvážite sa ich rozbiť pastelovým detailom, užite si krásne jesenné mesiace!

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Zpestřete si podzim návštěvou kamenné prodejny Tchibo a udělejte si radost čímkoli, co vám přijde k chuti. Šálkem dobré kávy i praktickými pomocníky do vaší domácnosti.

Najít nejbližší Tchibo
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články