Práve čítate

Klasické čierne šaty 4x inak: Outfity na sviatky a ďalšie špeciálne príležitosti

3258  
Zdieľať: 

Klasické čierne šaty 4x inak: Outfity na sviatky a ďalšie špeciálne príležitosti

Máte v skrini klasické čierne šaty? Tak máte vystarané. Skrývajú totiž v sebe kúzlo snáď nekonečného kombinovania. S pomocou doplnkov, líčenia a účesov vyčarujete veľa lookov na najrôznejšie príležitosti. Nemusíte teda utrácať za nové sviatočné oblečenie, pravdepodobne už teraz máte všetko doma.

22. 12. 2021 3 min. čítania Evženie Habron
Klasické čierne šaty 4x inak: Outfity na sviatky a ďalšie špeciálne príležitosti

Klasické čierne šaty sú naozaj ideálnym kúskom, ktorý by podľa mňa nemal chýbať v žiadnom dámskom šatníku. A myslím, že sa nebudem mýliť, keď si dovolím povedať, že väčšina z nás aspoň jedny také základné má. Dajú sa kombinovať do mnohých štýlov. Stačí napríklad len zmena vrchu z bundy na sako, vymeniť doplnky, upraviť štýl líčenia alebo účesu a máte hneď niekoľko rôznych lookov.

Či už máte doma čierne šaty puzdrové, midi dĺžku alebo mini, so širokou sukňou, s rukávmi alebo bez, pokojne si ich oblečte pri rôznych príležitostiach. Ukážku, ako sa dá z jedných a tých istých šiat vyčarovať hneď niekoľko outfitov, si môžete pozrieť v našom článku.

Na každodennú príležitosť

Na sviatočné rodinné návštevy, do práce, na večeru s priateľmi alebo napríklad do divadla.

Keď si chcem zobrať čierne šaty na bežnejší deň, držím sa jemnejších farieb doplnkov, ktoré outfit trošku zjemnia. Na sviatočné návštevy alebo do práce používam aj jemnejší štýl líčenia, ale keď sa chystám napríklad do divadla, pokojne si dám výraznejší rúž, ktorý im dodá slávnostnejší šmrnc. Inak si s tým človek nemusí veľmi lámať hlavu.

Aj počas teplých mesiacov je vhodné obliecť si aspoň jemné čierne silonky, ale v zime je najlepšie dať si teplé pančuchy, aby bol človek stále elegantný, ale zároveň nezmrzol. Potom už len stačí prehodiť si kabát, obuť vysoké čižmy a cez rameno hodiť kabelku v podobnej farbe, ako je kabát. Môžete vyraziť!

kabelka k šatům

Na vianočný večierok

Aj keď tento rok situácia vianočným večierkom príliš nepraje, možno aj tak máte nejaké menšie posedenie s kolegami z práce v pláne. Čo na seba? No, pokojne zase klasické čierne!

Na pracovný večierok sa skvelo hodí zobrať si čierne šaty so sakom. V takejto kombinácii sa cítim sexy, ale zároveň profesionálne. Ak máte dlhšie sako, môžete šaty nariasiť do dĺžky saka a budete mať super komplet.

jak nařasit šaty

Na Štedrý večer

Na Vianoce všetky chceme vyzerať tak trochu výnimočnejšie ako obvykle. Pre mňa je ale zásadné aj to, aby som sa cítila pohodlne.

Na klasické čierne šaty je úplne super obliecť si napríklad krémový svetrík a skombinovať to s teplými ponožkami v rovnakej farbe. Tým naozaj nič nepokazíte a keď budete rozbaľovať vianočné darčeky, bude vám príjemne, a napriek tomu sa budete cítiť pekne aj na pohľad a nebude vám zima od nôh. Dajte ale pozor, aby sveter nepúšťal chĺpky. Možno vám v priebehu večera bude teplo a pri jeho vyzlečení by vás mohlo čakať na šatách nepríjemné prekvapenie. Pre istotu odchlpovací valček poruke! :-)

ponožky k šatům

Na Silvestra

So Silvestrom to tento rok možno bude podobné ako s vianočnými večierkami. Uvidíme, či nakoniec nezostaneme v pohodlnejšom outfite v domácom prostredí. Ak by sa však nakoniec pošťastilo a vyrazili by sme do spoločnosti, mám pre vás ďalší tip na využitie klasických čiernych.

Na večierok a oslavy príchodu nového roku môžete vyraziť klasicky v čiernych šatách s pančucháčmi, nestúpite vedľa. Najlepšie sa na takúto príležitosť hodia topánky do špičky. Vždy myslite na to, že ak máte na sebe aj pančucháče alebo silonky, nikdy by ste si nemali obuť sandále alebo topánky s otvorenou špičkou. Aj na Silvestra sa ale môžete odviazať a ukázať nôžky v remienkových sandálikoch na podpätkoch.

Ďalšou možnosťou je šaty vrstviť, aby vám nebola taká zima. Na puzdrové čierne šaty si pokojne môžete zobrať sukňu s rozparkom alebo v strihu A. Zahreje vás to a pritom budete in.

Či už tento rok budete v kruhu rodinnom, alebo sa vydáte podľa možností do spoločnosti, užite si krásne sviatky!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články