Práve čítate

Koniec vykúkajúcim ramienkam!

10430  
Zdieľať: 

Koniec vykúkajúcim ramienkam!

Pomaly, ale isto je tu to krásne obdobie roku, kedy svetre a roláky schovávam hlbšie do skrine a dopredu dávam blúzky, tielka, ľahké šaty a sukne. Všetci sa na to tešíme – keď teplomer ukáže trochu prijateľnú hodnotu, sveter či kabát si dávam len ležérne cez kabelku a reštaurácie či kaviarne si začínam vyberať podľa toho, či už majú otvorenú terasu.

15. 5. 2019 2 min. čítania Martina Chomátová
Koniec vykúkajúcim ramienkam!

So vzdušnejším oblečením je ale tiež potrebné občas vyriešiť problém so spodnou bielizňou, pretože vykúkajúce ramienko od podprsenky je moja nočná mora. Vôbec najhoršie je, keď musím stále kontrolovať, či mi niekde niečo netrčí a stále to upravovať.

Základ je vybrať si správnu bielizeň pod daný typ oblečenia

Pokiaľ nehrozí trčiace ramienko a riešim čisto len materiál vršku, osvedčila sa mi telová podprsenka, ktorá sa hodí pod biele tričká či košele a priesvitnejšie materiály. Je potrebné myslieť tiež na tesnosť oblečenia, pretože ak si pod taký top zoberiem čipkovanú bielizeň alebo podprsenku s výraznými švami, bude to pochopiteľne vidieť. Hladký a decentný variant so skrytými švami bude v takomto prípade to najlepšie.

Pod rôzne tielka, topy alebo šaty so zaväzovaním za krkom je vhodná podprsenka buď bez ramienok alebo s možnosťou ich odopnutia, ktoré si môžete jednoducho prekrížiť a tým si ušetriť veľa starostí. Takú podprsenku využijete aj v prípade topov, ktoré nemajú ramienka vôbec. Pokiaľ ale takúto podprsenku, rovnako ako ja, nemáte, existujú pomocníci, ktorí ju nahradia. Geniálnym riešením je spona na ramienka, ktorou spojíte ramienka medzi lopatkami alebo tam, kde potrebujete. Jej použitie nevyžaduje žiadne špeciálne schopnosti a za chvíľu budete vedieť, ako na to..

Špecialitou sú široké, lodičkové výstrihy alebo topy so širokými ramienkami. Tam je ideálne našiť pútka, ktoré ramienka od podprsenky podržia presne tam, kde potrebujem a nemusím zas a znova riešiť, či nie je vidieť niečo, čo nechcem. Také pútka nie sú žiadna zložitá vec a ich našitie do nášho obľúbeného vršku trvá chvíľku. Ukážem vám, ako na to.

Ako si do trička všiť pútka na ramienka

Čo budete potrebovať:

  • ihlu a niť
  • dva prúžky látky
  • dve patentky
  • nožnice
  • meter

Látku a niť pochopiteľne ladím k farbe topu, do ktorého chcem pútko našiť. Ja som pre lepšiu viditeľnosť v návode zvolila bielu farbu, ale normálne by som dala modré podľa oblečenia. Šírka každého z prúžkov bude 4 cm a jeho dĺžku zistíte tak, že odmeriate šírku ramienka a pripočítate 1cm.

Aby sme zložili tento pruh látky do finálneho tvaru, pozdĺžne ho preložíme na polovicu, zažehlíme, a potom znovu každú z týchto polovíc preložíme do stredu a opäť zažehlíme. Látka sa tak pekne zloží do seba a na najdlhšej strane vznikne hladké začistenie. Aby sme toto začistenie mali aj na kratších koncoch, zložíme látku na každej strane o 0,5 cm dovnútra. Pre lepšiu predstavu som odfotila postup na kúsku farebného papiera. Výsledkom je prúžok látky, ktorý z troch strán jednoducho prešijeme a máme to.

Teraz si zoberiete patentku a jednu jej časť (tú väčšiu) prišijete na vnútornú stranu ramienka šiat alebo topu. Druhú časť patentky prišijete na už pripravený prúžok látky, ktorý bude tvoriť samotné pútko. Potom patentku zapnete a druhú stranu pútka prišijete k protiľahlému koncu ramienka. A máte to! Prostá vec, ktorá funguje úplne spoľahlivo a ramienka od akejkoľvek podprsenky udrží tam, kde má.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články