Práve čítate

Akú kávu si tento rok zamilujete?

2833  
Zdieľať: 

Akú kávu si tento rok zamilujete?

Káva je pre mnohých jej milovníkov láska na prvé pričuchnutie. A ako sa začal váš príbeh s kávou? Máte jeden obľúbený druh alebo radi skúšate nové kávové chute? Ak patríte do druhej skupiny, teda ku kávovým dobrodruhom, určite oceníte nasledujúce kávové recepty. A ak patríte k prvej skupine a na svoj druh kávy nedáte dopustiť, môžete si prečítať, aký vplyv má voda na chuť kávy alebo prečo sa nám páči latte art.

2. 1. 2017 3 min. čítania Redakce
Akú kávu si tento rok zamilujete?

 

cubanska_DSC2227

1. Kubánska káva a vplyv počasia na produkciu kávy

Vnímate klimatické zmeny stále ešte veľmi abstraktne? Tak si skúste predstaviť, čo také otepľovanie a čoraz dlhšie suchá dokážu urobiť s takou citlivou rastlinou, ako je kávovník. Výsledky výskumov vás nepotešia, kubánska káva nám však snáď dokáže zachrániť deň.

Či prežije kávovník aj v ďalších rokoch a o výrobe kubánskej kávy sa viac dozviete tu.

capucino_DSC2495

2. Nízkotučné cappuccino a dôvod, prečo milujeme latte art

Nízkotučné cappuccino je správna voľba pre všetkých, ktorí si strážia váhu. Že vám viac chutí vysokotučné cappuccino s obrázkom na pene? Nevešajte hlavu, obrázok zvládnete urobiť aj sami!

O tom, prečo nás priťahuje latte art a prečo sme za kávu s ním ochotní zaplatiť viac, sa dočítate viac tu.

turecka_DSC1855

3. Turecká káva je klasika. Pijeme ju však správne?

Vyrobiť si turka zaberie pár sekúnd, vyrobiť si však pravú tureckú kávu trvá oveľa dlhšie. Výsledok však stojí za to. Skúste ju a porovnávajte s turkami, na ktoré ste zvyknutý: výsledok vás príjemne prekvapí.

Ako vyrobiť pravú tureckú kávu a kde pri jej výrobe robíme najčastejšie chyby, sa dočítate tu.

recke-frape_DSC2695

4. Grécke frappé a ako voda ovplyvňuje chuť kávy

Vôňa mora, zvuky vĺn narážajúcich na breh a teplo, to všetko si možno spojiť s gréckym frappé. Našťastie vďaka tomuto návodu si ho môžete vychutnať aj na záhrade alebo v obývačke na gauči a zároveň sa dozvedieť niečo o tom, aká voda urobí z vašej kávy tú najlepšiu.

Ako si vyrobiť grécke frappé a o vplyve vody na chuť kávy sa viac dočítate tu.

ledova_DSC2390

5. Filtrovaná káva a cold drip a ich vplyv na pocit radosti

Čo človek, to iný dôvod pre radosť. Ako však ukázali štúdie, tak káva má antidepresívne účinky a pomáha nám pozitívnejšie myslieť. Skúste si zlepšiť deň filtrovanou kávou alebo cold dripom!

O filtrovanej káve a o vplyve kávy na náladu sa dozviete viac tu.

kafetonic-19

6. Café tonik a pôsobenie kávy s alkoholom

K nováčikom v ponuke káv sa radí aj café tonik. Osvieži, dodá energiu a výborne chutí! Pridajte trochu brandy a máte drink ako stvorený na oslavy. Alebo by ste sa kombinácii kávy a alkoholu mali radšej vyhnúť? Viete, čo táto lahodná kombinácia s vami urobí?

Viac o café toniku a o miešaní kávy a alkoholu sa dozviete tu.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články