Práve čítate

Čo si oblečiete pod svadobné šaty?

8465  
Zdieľať: 

Čo si oblečiete pod svadobné šaty?

Tiež ste si vždy predstavovali, že pod vysnívanými svadobnými šatami budete mať zvodnú, snehobielu, čipkovanú, sexy spodnú bielizeň? Realita vás možno prekvapí. A dokonca ani nie kvôli náročnému svadobnému dňu spojenému s niekoľkými pohármi šampanského...

4. 3. 2020 4 min. čítania Tereza Jelenová
Čo si oblečiete pod svadobné šaty?

S mojou kamarátkou už piatu sezónu vedieme značku so svadobnými šatami a odišlo od nás niekoľko desiatok spokojných neviest. A neraz sme riešili, aká spodná bielizeň bude pod dané šaty najvhodnejšia.

Prvé sklamanie neviest je zistenie, že biela farba je huncút a pod bielou je vidieť. A to nielen pod jemnými hodvábnymi látkami, ale môže presvitať aj pod silným saténom.

Na prvý pohľad možno nie, na ten druhý – biela bielizeň pod bielou presvitá. Bude to zrejmé hlavne na fotkách, ale všimnú si to aj hostia

Vo všeobecnosti preto odporúčame nezabudnúť do svadobného rozpočtu započítať aj bezšvovú spodnú bielizeň v telovej farbe. V telovej preto, že táto farba pod bielou nepresvitá. Bielizeň bez švov oceníte, ak si vyberiete módne jemné šaty alebo šaty upnuté na telo, pod ktorými by sa čipkovaná spodná bielizeň rysovala. Bohatá sukňa alebo silná látka vám prípadnú štruktúrovanú bielizeň odpustí, ale presvedčte sa o tom radšej aj na dennom svetle.

Telová farba (čo najbližšia odtieňu pokožky) sa stratí aj pod jemnou bielou látkou

Ideálne je mať už na skúškach tú bielizeň, v ktorej sa budete vydávať, alebo ju počas skúšok doriešiť. Nebude vás potom rozptyľovať, čo nemá, a budete sa môcť sústrediť hlavne na dojem zo šiat samotných a vybrať pre seba tie najlepšie.

Akú bielizeň hľadáte?

Na výber máte zo všetkých možných strihov a variácií. Na svoje si tak prídu ženy, ktoré rady nosia klasické nohavičky, francúzske nohavičky, či tangá. Len pozor na šifónové alebo hodvábne šaty a sukne, ktoré sa vám, keď si dáte tangá, môžu zarezať medzi polky a verte, že toto na svadobných fotkách pri skladaní sľubu naozaj mať nechcete.

Podprsenka sa potom úplne podriaďuje strihu šiat. Pri výbere si postrážte aj odtieň, ktorý lepšie sadne tónu vašej pleti.

Nohavičky zoženiete v kamenných alebo online obchodoch do 10 eur a podprsenku okolo 20–40 eur.

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že dobre vybranú bielizeň oceníte nielen na fotkách (keď nebude vidieť), ale hlavne počas svadobného dňa. Aj bez zarezávajúcich sa lemov alebo neustáleho schovávania vykukujúceho ramienka vás čaká veľa situácií náročných na nervy, tak prečo si prirábať starosti.

Rovnako si môžete vybrať aj dostatočne pohodlné šaty. V hre už nie sú iba zošnurované korzety, ale nevesty si často vyberajú elastické materiály alebo napríklad voľné šaty prepásané stuhou, ktorú v prípade potreby nenápadne povolíte. :-)

Nebojte sa spýtať! Pokiaľ ste si vybrali správny salón, radi vám poradia s výberom spodnej bielizne, ale aj ďalších vecí.

Tu je päť vecí, ktoré s nevestami najčastejšie riešime u nás:

Aby ramienka nevykúkali

Pod šaty so širšími ramienkami alebo s rukávmi si nechajte všiť pútka, ktorými podprsenkové ramienka prevlečiete. Budú tak držať tam, kde potrebujete. Podobne dobre fungujú patentky našité na podprsenke a zároveň na šatoch.

Aby ramienka nevykúkali

Aby ramienka nevykúkali

Trik proti vykukovaniu ramienok sa hodí nielen pod svadobné šaty. Pozrite sa, ako to riešili už naše babičky.

Prečítať článok

Ak si vyberiete šaty s veľmi odhaleným chrbtom, ale budete aj tak chcieť podprsenku, namiesto jej všitia priamo do šiat skúste siahnuť po “nalepovacej” podprsenke. Mnohým z nás, ktoré ešte máme v pamäti šialené silikónové podprsenky z teleshoppingu spred 10–15 rokov, prejde mráz po chrbte, ale teraz už bývajú aj tieto kúsky spracované pekne. Vnútorná vrstva je lepiaca, ale vonkajšia už je látková, takže na pohľad vyzerá ako klasická podprsenka. A na rozdiel od tých vtedajších konečne drží celý čas!

Ak pod šatami chcete zakryť iba bradavky, pozrite sa po nálepkách priamo na ne. Len pozor na tie, ktoré sú plastické, aby ste potom namiesto bradaviek nemali čudné vystupujúce kolieska, ktoré budú pohľady priťahovať ešte viac.

Čomu sa na skúškach určite vyhnúť

… výrazne farebnej a/lebo štruktúrovanej bielizni

To je bez debaty. Čokoľvek, čo priťahuje pozornosť, vás bude rozptyľovať a kaziť dojem z výsledku. Odporúčam už na prvú skúšku prísť v hladkej bezšvovej bielizni. Výrazné farby (vrátane obľúbenej čiedrnej), čipky apod. jednoducho rozptyľujú.

Výrazná bielizeň je naozaj rušivá

… strihom, ktoré sú vidieť pod kde čím

Možno ešte neviete, či budú lepšie šaty s vykrojeným chrbtom, korzetom alebo veľkým výstrihom. To je v poriadku, na to je prvá návšteva salónu. Ale aj tak si skúste zobrať skôr podprsenku, čo zaberá čo najmenej plochy, o ktorej už vopred tušíte, že nebude vykukovať spod hocijakých šiat.

„Podprsenka pod tričko“ sa na skúšky veľmi nehodí

Šaty skúšajte už v podpätkoch

Ak viete, že sa budete chcieť vydávať v topánkach na podpätkoch, zoberte si už nejaké na skúšku. Pridajú vám pár centimetrov navyše a v šatách potom môžete vyzerať trochu inak ako bez nich. Prekvapujúco na to budúce nevesty niekedy zabúdajú :-)

Zoberte si na skúšku podpätky – tie „správne“ topánky si možno kúpite až podľa šiat, ale čokoľvek na podpätku je lepšie ako nič (ak vopred neviete na 100 %, že podpätky si brať určite nebudete)

Aké topánky vybrať na svadobný deň?

Radšej ako ihličky vyberajte topánky na širšom podpätku, budú stabilnejšie a nebudú sa vám zapichovať do trávy. Na ihličky si síce viete kúpiť „nástavce“, ale tie aj tým najkrajším a najdrahším topánkam väčšinu krásy zoberú.

Pod dlhými šatami vyzerajú lepšie pásikové sandáliky (na podpätku či bez neho); topánky s plnou špičkou môžu u niektorých šiat robiť skôr dojem „kopýtka“. Vhodné sú nielen biele a smotanové farby, ale aj telové odtiene alebo jemne ružové.

Vykukujúca nôžka vyzerá lepšie v otvorených topánkach, hlavne ak máte jemné, éterické šaty

A ak sa budete vydávať v kratších šatách, nebojte sa odviazať s výraznejšími topánkami, ktoré posunú celý outfit o triedu vyššie.

„Ale ja podpätky nenosím…“

Keď si podpätky ani sandáliky na sebe nedokážete predstaviť a desí vás, že budete celý deň v bielych, dlhých šatách, ale pri tom najradšej nosíte nohavice, čiernu a tenisky, nikto vám nebráni zobrať si ich aj pod svadobné šaty. Bude to pre vás najpohodlnejšie, a hlavne to budete vy!

Väčšinou sa to „nehodí“ ku klasike, ale nikto nehovorí, že sa musíte vydávať v bielej šľahačke. Vhodnú kombináciu určite objavíte v salóne.

A pokiaľ sa nechcete sexy bielej bielizne vzdať, prezlečte sa do nej počas svadobnej noci. Alebo si ju pribaľte so sebou na svadobnú cestu, tam možno bude na všetko viac energie a času. ;-)

Autorka vedie salón so svadobnými a spoločenskými šatami Sobje.

Vyberte si spodnú bielizeň na svadbu

Vyberte si spodnú bielizeň na svadbu

Na Tchibo.sk nájdete biele čipkové alebo telové bezšvové.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články