Práve čítate

4 praktické rady, ako byť so sebou spokojnejší pri vode aj v živote

5771  
Zdieľať: 

4 praktické rady, ako byť so sebou spokojnejší pri vode aj v živote

Všimli ste si niekedy, ako veľa skvelých a krásnych žien sa hanbí ísť k vode? A keď sa nakoniec nechajú prehovoriť, stále nervózne sledujú, či na ne niekto nepozerá? Je to neuveriteľná škoda – hlavne preto, že celý „problém“ je len v hlave.

18. 6. 2018 3 min. čítania Lenka Černá
4 praktické rady, ako byť so sebou spokojnejší pri vode aj v živote

Pred letom sa častejšie ako inokedy stretávam so ženami, u ktorých postupne prídeme na to, že sa necítia dosť atraktívne. Nezáleží na tom, ako naozaj vyzerajú, ale ako vnímajú samy seba. A tieto štyri tipy im pomáhajú konečne k sebe získať pohodový vzťah.

Vymeňte kritiku za pochvaly

Často máme my, ženy, tendenciu premýšľať oveľa viac o tom, čo sme urobili zle alebo aké nedokonalosti má naše telo. Ale povedzte sama, nie je lepšie, keď na svetlo vytiahnete prednosti?

Kým začnete čítať ďalej, zoberte si hárok papiera, mobil alebo poznámkový blok v počítači, a začnite si robiť zoznam vecí, ktoré ste dokázali, čo si na sebe ceníte a čo konkrétne sa vám páči na vašom tele, aj keby to mala byť len drobnosť. Zoznam si uložte a kedykoľvek vám napadne niečo ďalšie, doplňte ho.

Ako to súvisí s popoludním pri vode? Čím lepšie mozog presmerujete na to pozitívne, tým menej budete mať pocit, že na vás ostatní hľadajú chyby.

Posilňujte pri zrkadle. Tentokrát nie telo, ale vzťah k sebe

Táto koučingová technika má mocný účinok, pokiaľ ste však v minulosti nepracovali na svojom sebavedomí, môže pre vás zo začiatku byť tak trochu tvrdým orieškom. Ale nebojte sa, zvládnete ju!

Postavte sa každé ráno pred zrkadlo, a namiesto toho, aby ste sa na seba mračili, povedzte sama sebe niečo pekné. Napríklad sa na seba usmejte, vyslovte svoje meno a povedzte: „Mám sa rada,“ „Vážim si sama seba,“ alebo „Si skvelá žena.“

Slovo má obrovskú moc, ktorá sa násobí v momente, kedy sami sebe pozeráme do očí. Možno sa vám zo začiatku bude chcieť plakať alebo sa vám nebude dať vysloviť ani písmenko, ale to nevadí. Majte sama so sebou trpezlivosť a nebuďte na seba prirýchla.

Viete, že aj za faldíkmi môžu stáť vaše emócie?

Ono to dáva zmysel: jednou z dôležitých funkcií tuku v tele je chrániť naše vnútorné orgány pred poškodením. V dnešnej spoločnosti sa ale často stretávame aj s tým, že funguje naozaj ako psychický izolant. Hovorí sa tomu „emočný tuk“.

To znamená, že nás chráni pred ďalšími emočnými zraneniami a skutočne sa ukladá na miestach, ktoré súvisia s našou konkrétnou nevyriešenou traumou. Pokiaľ sa žene ukladá tuk napríklad v oblasti zadočka a stehien, je to oblasť jej ženstva, ktoré mohlo byť v minulosti zraňované počas zlých vzťahov alebo nepríjemných rozchodov. V prípade, že sa nám tuk ukladá na brušku, väčšinou to znamená strach zo straty stability, emočnú uzatvorenosť aj neschopnosť vyrovnávať sa s náročnými životnými situáciami.

Viem, že to znie bláznivo, ale v mojej praxi sa často potvrdzuje, že keď sa žena naučí so svojimi emóciami vedome pracovať a vylieči svoje zranenia z minulosti, postupne sa zbaví aj prebytočného tuku, ktorý sa jej roky držal ako kliešť.

Je úplne v poriadku, keď občas máte hnev alebo ste smutná, ale nie je v poriadku, keď to v sebe držíte. Kľudne si osamote poriadne zakričte, zadupte, poplačte.

Začnite sa nosiť

Ženy, ktoré milujú samy seba a život si vychutnávajú plnými dúškami, sú príťažlivé, nech už vyzerajú akokoľvek.

Byť ženou je obrovským darom a skutočne máme byť na čo pyšné. Prebuďte v sebe spiacu bohyňu: narovnajte chrbát, dajte si kvetinu do vlasov a na svet pozerajte s hlavou vzpriamenou. Do svojej chôdze pozvite ladnosť, spomaľte, dýchajte a vychutnávajte si leto všetkými zmyslami!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články