Práve čítate

Domáci balzam na pery

5091  
Zdieľať: 

Domáci balzam na pery

Či si už chcete vyliečiť popraskané pery, alebo patríte k ľuďom, ktorí si s takmer chronickou posadnutosťou musia každú polhodinu pretrieť pery čímkoľvek, čo sa práve nachádza v ich kabelke, bez balzamu na pery sa zaobíde len máloktorá žena. S trochou trpezlivosti si môžete hravo vyrobiť svoj vlastný balzam, ktorý poteší nielen vás, ale aj vašu peňaženku.

19. 9. 2016 2 min. čítania Redakce
Domáci balzam na pery

Výhod má však nesporne viac. Okrem toho, že zo zopár surovín vytvoríte veľké množstvo domáceho balzamu, ktorým potom môžete obdarovať svoje kamarátky, obrovským plusom je aj to, že na rozdiel od kupovaných balzamov pri tomto presne poznáte jeho zloženie. Niektoré kupované balzamy totiž obsahujú aj látky (napr. gáfor, mentol, kyselinu salicylovú), ktoré môžu pôsobiť dráždivo a pery tak paradoxne vysušovať. Navyše budete mať z vlastnoručne vyrobeného balzamu oveľa väčšiu radosť ako z akéhokoľvek iného kúpeného v obchode.

DIY ZARI 2016 (6 of 32)

Suroviny

1 až 2 lyžice kokosového oleja (možno ho nahradiť olivovým, arganovým alebo jojobovým)
1 lyžica včelieho vosku
1 lyžica medu
esenciálny olej podľa vlastného výberu

Postup

Vo vodnom kúpeli pomaly rozpusťte vosk, potom pridajte olej a med. Až sa všetky suroviny spoja, odstavte hrniec a do zmesi vmiešajte zopár kvapiek esenciálneho oleja, ktorým balzamu dodáte vašu obľúbenú vôňu. Pridať môžete aj vitamín E alebo trochu rúžu, ktorý balzam zafarbí. Všetko dobre zamiešajte a zmesou rýchlo naplňte vopred pripravené kalíšky (môžete ich kúpiť, ale ešte predtým zistite, či doma nemáte staré tégliky s balzamami, ktoré už nepoužívate ‒ v takom prípade ich dobre vydezinfikujte). Nechajte pár hodín stuhnúť a je hotovo.

DIY ZARI 2016 (11 of 32)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články