Práve čítate

Domáci lesk na pery z červenej repy

4098  
Zdieľať: 

Domáci lesk na pery z červenej repy

S rúžmi zažijeme veľa radosti, čo o nich však v skutočnosti vieme? Často im dôverujeme aj bez chýbajúceho zloženia na obale, alebo síce uvedeného, ale takého malého, že ho nedokážeme rozlúštiť. Naozaj môžeme tak slepo dôverovať niečomu, čo sa nám vstrebáva do pokožky a čo zákonite prehĺtame spolu s jedlom a nápojmi, takže sa nám to dostáva aj do tela?

13. 10. 2016 2 min. čítania Redakce
Domáci lesk na pery z červenej repy

Málokto si uvedomuje, že produkty, ktoré si dáme na pokožku, postupne preniknú aj do tela. Rúže patria k najskúmanejším kozmetickým produktom práve preto, že okrem vstrebávania pokožkou sa do tela dostanú aj cez ústa. A určite sa zhodneme na tom, že rúž by si na desiatu nikto nedal.

Rúže často obsahujú okrem potrebných tukov a voskov aj parafíny so zložitými chemickými názvami, a konzervanty či silikóny vyrobené z ropy, ktoré pokožke nedovolia dýchať. Rúže sú obľúbené hlavne vďaka rôznym farbám, ani tie však nie sú prírodného pôvodu, ale vyrábajú sa synteticky. Práve syntetické farby spôsobujú rôzne podráždenia kože, výskumné štúdie sa v tomto smere zmieňujú o nebezpečných prímesiach olova a kadmia.

Preto je lepšie vyrobiť si rúž doma, pretože vieme, čo bude obsahovať a čo sa nám potom môže dostať aj do žalúdka. My sme vyrobili farebný lesk na pery, v ktorem sme namiesto umelých farbív použili červenú repu.

DIY ZARI 2016 (31 of 32)

Suroviny

1 červená repa
kozmetický glycerín
1 lyžička medu

Postup

Nastrúhame malý kus červenej repy a v najmenšom kastróliku, ktorý nájdeme, ju zahrejeme spolu s kozmetickým glycerínom a medom. Od každej suroviny stačí malé množstvo. Repa by nemala prejsť varom, mala by len pustiť šťavu. Zmes potom precedíme. Pred každým použitím je nutné zmes premiešať.

TIP: Zmes môžete použiť na získanie jemného odtieňa aj na líca. V tomto prípade len vynechajte med.

DIY ZARI 2016 (28 of 32)

DIY ZARI 2016 (30 of 32)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články