Práve čítate

Expres romantický make-up look

2187  
Zdieľať: 

Expres romantický make-up look

Každá občas iste zatúžiť vyzerať nežne, žensky, ale zároveň zostať stále sama sebou. Či už sa chystáte ako hostia na svadbu, čaká vás prvé rande alebo idete na večeru so svojím dlhoročným partnerom, vyskúšajte jemný make-up, ktorý podčiarkne vašu prirodzení krásu a ktorý si vytvoríte za chvíľku. Ako na naňho?

27. 9. 2017 3 min. čítania Alex Fráňová
Expres romantický make-up look

Perfektný základ

Máloktorá z nás sa môže chváliť dokonalou pleťou bez pigmentových škvŕn, jazvičiek, červených miest alebo pupienkov. Pokiaľ ani vy takú nemáte, jemný mejkap a korektor vám k nej dopomôže. Ja sama som zástancom prirodzeného líčenia, takže vždy vyberám taký make-up, ktorý pleť zjednotí, ale nezakryje. Ideálne sú BB krémy, tónovacie krémy alebo veľmi jemné make-upy. Make-up rozotrite do stratena prstami, alebo použite navlhčenú hubku, ktorá robí veľmi prirodzený efekt. Korektorom o odtieň svetlejším, než je vaša pleť, potom zakryte kruhy pod očami a pupienky. Ak máte problém, že vám make-up nedrží, použite pod neho ešte bázu. Vďaka nej make-up k pleti krásne drží a vydrží vám celý deň (aj noc).

Červenaj sa

Viete, čo na nás majú muži vraj najradšej? Keď sa občas červenáme. No tak im urobíme radosť, nie? Nemusíte sa hneď hanbiť, stačí, keď si pomôžete tvárenkou. Tú si naneste na lícne kosti. Ak neviete, ako kam s ňou, použite starý dobrý trik, poriadne sa na seba do zrkadla usmejte a tam, kde sa líčka nadvihnú, dajte tvárenku. Výborne fungujú krémové produkty, ktoré vyzerajú veľmi prirodzene, ľahko sa s nimi pracuje a k aplikácii vám budú stačiť vlastné prsty. Pokiaľ máte radšej púdrové produkty, nezabudnite tvárenku poriadne rozmazať štetcom do stratena smerom k vlasom. A ak si nie ste istí nad farbou, mám pre vás ďalší trik, ktorý poznali už naše babičky. Poštípte sa do tváre a sledujte, do akej farby sa vám líčka sfarbili. Presne toto je totiž odtieň vašej ideálnej tvárenka.

Okno do duše

Ešte než sa pustíte na oči, upravte si svoje obočie, robí s líčením zázraky. Dokonale vykresleným oblúkom už našťastie odzvonilo, teraz vládne prirodzenosť, takže len tieňom alebo ceruzkou doplňte chýbajúce miesta a potom prečešte farebným gélom smerom nahor a dodajte mu ľahko strapatý vzhľad. Zabudnite na dymové očné tiene alebo výrazné linky, radšej voľte prírodné tóny. Takáto hnedá pristane všetkým očiam, vyzerajú jemne a nadčasovo, takže aj keď sa uvidíte za pár rokov na fotkách, budete s radosťou spomínať, ako vám to pristalo.

Rozhodne použite bázu pod očné tiene, vďaka ktorej budú tiene držať oveľa lepšie a pigmentácie bude výraznejší. Skvelá voľba sú aj krémové očné tiene, veľmi dobre drží a navyše sú vhodné aj pre tých z nás, ktoré to s make-upom príliš nevie. Vystačíte si totiž s vlastnými prstami. Ak navyše vyberiete ľahko metalický odtieň, nemusíte ho už kombinovať s ďalšími odtieňmi, pretože na svetle hádže rôzne odlesky a rozhodne by nikto nehádal, že ste použili len jeden tieň. Na záver prečešte riasy vodeodolnou maskarou. Nikdy neviete, kedy vás nejaká romantická situácia dojme, nie?

Šťavnaté pery

Teraz už nám stačí len posledný krok – pery. K jemnému make-upu si samozrejme môžete dovoliť takmer akúkoľvek farbu, romantické líčenie ale priamo nabáda k jemným tónom ružovej. Pokiaľ chcete make-up trochu ozvláštniť, použite rúž vo vínovom odtieni a jemne prstami vklepte farbu do pier. Budete vyzerať ako by ste práve zjedla hŕstku lesného ovocia, pridáte do make-upu trochu farby, ale stále budete pôsobiť nežne a prirodzene.

A make-up máme hotový! Za mňa je to skvelý spôsob, ako byť upravená, ale zároveň sa cítiť prirodzene a sama sebou. A hlavne sa potom nemusíte neustále kontrolovať v zrkadle, či je všetko na správnom mieste. Potom už len ľahko natočte vlasy, spleťte do voľného copu alebo ich nechajte poletovať. Ako si predstavujete romantický make-up vy?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články