Práve čítate

Hit sezóny: Jablká v župane

3584  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Jablká v župane

V tomto období zoženiete jablká takmer všade. Tieto plody majú však oveľa viac predností než len priaznivú cenu. Obsahujú vlákninu, vitamín C, draslík, z 85 % sú tvorené vodou a sú dobré na ďasná. A keď sú pečené, sú aj ľahko stráviteľné. To môžete využiť pri príprave dezertov, napríklad pochúťky s názvom jablká v župane.

26. 9. 2017 1 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Jablká v župane

Recept jabĺk v župane je vhodný aj pre začiatočníkov a hodí sa aj vtedy, keď zabudnete nakúpiť. Väčšinu surovín totiž nájdete doma a chutný domáci dezert pripravíte za pol hodiny.

Suroviny

6 jabĺk
za hrsť hrozienok
za hrsť vlašských orechov
rum
marhuľový džem
listové cesto
piškóty

Postup

Jablká olúpeme a vykrojíme jadrovníky. Hrozienka zmiešame s orechmi a pridáme marmeládu. Ak dezert pripravujeme pre dospelých, pokvapkáme rumom. Z lístkového cesta vykrojíme štvorce, ktoré posypeme drvenými piškótami. Jablká naplníme zmesou hrozienok a orechov a zabalíme do lístkového cesta. Vložíme do zapekacej misy, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 30 minút pri 180 °C.


 

Pochutila si rodina na jablkách v župane a vy už premýšľate, čo im pripravíte nabudúce? Určite nič nepokazíte, keď sa rozhodnete pre tortu s ružami z jabĺk. Nielenže jej nik neodolá, ale okrem toho zistíte, že jej výroba nie je vôbec zložitá. Chcete mať na tanieri viac farieb? Skúste jesenný superšalát, na ktorý budete spomínať ešte aj na jar.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články