Či už ovocná alebo krémová, hladká alebo s cukrárskou posýpkou, v pohári alebo len tak samotná v kornútiku… správne pripravenej zmrzline sa skrátka nedá odolať! A ak je pripravená z kvalitných surovín, nemôže mať chybu. Uvidíte, že domácou zmrzlinou pripravenou s láskou prekvapíte nielen svoje okolie, ale aj sami seba.
Dobrú chuť!
Suroviny
3 vajcia
120 g trstinového cukru
500 g mascarpone
pár kvapiek vanilkovej esencie
2 lyžičky mletej kávy Tchibo
dvojité espresso
Postup
Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom nastaveným na vysokú rýchlosť v mise na penu. Pridáme mascarpone, vanilkovú esenciu, kávu a všetko mixujeme do hladka. Potom zmes nalejeme do formy, v ktorej ju budeme mraziť. Po 6 až 8 hodinách je zmrzlina pripravená na podávanie. Najlepšie zmrzlinárskou lyžicou. Zmrzlinu môžeme ozdobiť jedlými kvetmi.
Kávová zmrzlina se hodí spíš pro dospělé, dětem vyrobte radši barevnou a s ovocem! Chutnat jim bude šlehačkový nanuk s indiánskou borůvkou. Chcete udělat radost sobě, ale preferujete dietnější ledové osvěžení? Vyrobte si ledovou mísu s rakytníkem, z které chutná zmrzlina nejlépe.