Práve čítate

Hit sezóny: Kávová zmrzlina

706  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Kávová zmrzlina

Jedným z lahodných prekvapení môže byť aj zmrzlina, ktorú si obľúbia predovšetkým dospelí. Obsahuje totiž kávu a jej výroba nie je vôbec zložitá. Stačí mať doma mixér a vyrobiť si o šálku voňavého nápoja viac. A potom už vás čaká len skvelé osvieženie s nečakanou, ale povedomou chuťou.

11. 7. 2017 1 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Kávová zmrzlina

Či už ovocná alebo krémová, hladká alebo s cukrárskou posýpkou, v pohári alebo len tak samotná v kornútiku… správne pripravenej zmrzline sa skrátka nedá odolať! A ak je pripravená z kvalitných surovín, nemôže mať chybu. Uvidíte, že domácou zmrzlinou pripravenou s láskou prekvapíte nielen svoje okolie, ale aj sami seba.

Dobrú chuť!

Suroviny

3 vajcia
120 g trstinového cukru
500 g mascarpone
pár kvapiek vanilkovej esencie
2 lyžičky mletej kávy Tchibo
dvojité espresso

Postup

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom nastaveným na vysokú rýchlosť v mise na penu. Pridáme mascarpone, vanilkovú esenciu, kávu a všetko mixujeme do hladka. Potom zmes nalejeme do formy, v ktorej ju budeme mraziť. Po 6 až 8 hodinách je zmrzlina pripravená na podávanie. Najlepšie zmrzlinárskou lyžicou. Zmrzlinu môžeme ozdobiť jedlými kvetmi.


 

jogurtove nanuky_DSC3280

Kávová zmrzlina se hodí spíš pro dospělé, dětem vyrobte radši barevnou a s ovocem! Chutnat jim bude šlehačkový nanuk s indiánskou borůvkou. Chcete udělat radost sobě, ale preferujete dietnější ledové osvěžení? Vyrobte si ledovou mísu s rakytníkem, z které chutná zmrzlina nejlépe.

LEDOVA MISKA_MG_2002

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články