Práve čítate

Jednoduché letné sushi

3759  
Zdieľať: 

Jednoduché letné sushi

Je to ľahké osviežujúce jedlo pre horúce letné dni a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Škoda len, že sa nikde nedá kúpiť už hotové. To by sa mojej letnej lenivosti páčilo. :) Vy však neleňte a skúste si zrolovať zopár kúskov. Uvidíte, že vám budú chutiť. A do práce vám padnú vhod ako malý obed alebo desiata. Lenže v lete sa nikomu nechce ani chodiť do práce... :)

29. 7. 2016 2 min. čítania Kateřina Winterová
Jednoduché letné sushi

V lete sa nechce nikomu variť, ani mne. A niekedy nemám ani chuť na jedlo. Občas navštívim moje obľúbené bistrá a reštaurácie. Väčšinou skončím u Indov alebo Vietnamcov, kde ponúkajú aj dobré sushi a maki, ktoré si možno vziať domov. Vyhýbam sa však náplni zo surovej ryby a radšej uprednostním náplň z reďkovky, uhorky alebo vaječnej omelety. Preto sa mi zapáčil recept na nižšie uvedené vegetariánske sushi. Hlavne kvôli tomu, že sú plné zeleniny. Navyše namiesto ryže obsahujú rezance, čo podstatne skracuje čas prípravy oproti klasickému sushi. Takže mi ani nevadí prekonať letnú lenivosť a uvariť si niečo ľahké na zub. Veď napokon sa varia iba ryžové rezance, a to naozaj len veľmi krátko. Potom už je to len samé krájanie a rolovanie.

Kým rezance vychladnú, pokrájajte si zeleninu na veľmi tenučké hranolčeky a rezance. Mrkvu som očistila škrabkou na zeleninu a na moju radosť to išlo veľmi rýchlo. Musím povedať, že kombinácia zeleru, avokáda, kapusty a mrkvy zabalená v riase s rezancami mi strašne chutí.

_DSC7477

Suroviny

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie rias Nori
  • 1 avokádo
  • 1 stopkový zeler
  • 1 malá hlávka červenej kapust
  • 1 väčšia mrkva
  • sójová omáčka Kikkoman na dochutenie

Postup

Ryžové rezance uvarte podľa návodu (varia sa asi 3 min., potom sceďte, prepláchnite studenou vodou) a nechajte vychladnúť. Medzitým si pokrájajte zeleninu na tenké hranolčeky a rezančeky dlhé aspoň 10 cm. Avokádo krájajte na širšie hranoly. Na jeden plát rias Nori poukladajte do dvoch tretín rezance v primeranom množstve. Na ne pozdĺžne poukladajte hranolčeky zeleniny a zrolujte do tvaru sushi. Rolku prerežte v polovici šikmým rezom. Podávajte so sójovou omáčkou.

_DSC7492

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články