Práve čítate

Kokosová šľahačka

6359  
Zdieľať: 

Kokosová šľahačka

Kokosová šľahačka je proste úžasná. Musela som si ju skúsiť vyšľahať hneď, ako som zistila, že čosi také existuje. Vrele odporúčam! Len pozor pri nákupe kokosového mlieka. Existujú totiž rozdiely v počte pridaných éčok. Ja som použila škatuľové z ázijského obchodu. Obsahuje len kokos a vodu, čo je podľa mňa logické a prirodzené.

13. 5. 2016 2 min. čítania Kateřina Winterová
Kokosová šľahačka

Mimochodom, kokos je naozaj výnimočná rastlina. Využitie kokosovníka obyčajného je naozaj široké a nepoznám nikoho, kto by sa s kokosom nikdy nestretol. Toto tropické ovocie sa konzumuje nielen ako sušený kokos (zvaný kopra), ale aj ako mlieko, smotana či olej. Používa sa aj v kozmetike a z tvrdých orechov sa okrem toho získava textilné vlákno. Kokos obsahuje minerály vo významnom množstve, hlavne horčík a draslík. Posilňuje imunitný systém a zlepšuje trávenie. Pomáha aj bojovať proti zlému cholesterolu. Je toho fakt veľa, čo dokáže, a stojí za to si o ňom prečítať viac.

Úplnou bombou je však kokosový cukor. Ten jednoducho milujem a chodím naň, keď mám chuť na sladké. Ak to robíte aj vy, ale s mierou, ani nemusíte mať výčitky svedomia. Ako som sa dočítala, má veľmi nízky glykemický index a je veľmi prospešný zdraviu, podobne ako kokos. Ale pozor, stále je to cukor, takže opatrne! No, ja idem mixovať a vy si choďte do marketu kúpiť kokos, bude sa vám hodiť. :)

_DSC0421 kokosova slehacka

Suroviny:

1l kokosového mlieka s vysokým podielom kokosovej hmoty
kokosový cukor

Postup:

Kokosové mlieko necháme cez noc v chladničke. Chladné stuhnuté mlieko oddelíme od vody, ktorá sa prirodzene oddelila. Stuhnutú kokosovú hmotu dáme do hlbokej misy vhodnej na šľahanie. Vyšľaháme mixérom ako klasickú šľahačku. Podávame v pohárikoch s ovocím alebo so zmrzlinou a podľa chuti posypeme kokosovým cukrom.

_DSC0461 kokosova slehacka

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články