Práve čítate

Koľko outfitov sme vytvorili z najnovšej kolekcie? Pozrite sa na to, ako kombinovať základné kúsky!

2907  
Zdieľať: 

Koľko outfitov sme vytvorili z najnovšej kolekcie? Pozrite sa na to, ako kombinovať základné kúsky!

Nedávno som na internete videla krásny vtip – na obrázku bola otázka: „Nemal si toto na sebe minulý týždeň?“, na čo pán na obrázku reagoval tým, že ukazoval na pračku.

17. 1. 2023 4 min. čítania Katarína Ligačová
Koľko outfitov sme vytvorili z najnovšej kolekcie? Pozrite sa na to, ako kombinovať základné kúsky!

A tým by som chcela povedať každej žene, ktorá má pocit, že má v skrini len pár kúskov – nemusíte sa cítiť zle.

Ak sú z kvalitných materiálov a vo farbách, ktoré sa dajú medzi sebou ľahko kombinovať, je to skôr výhra. Všetci používame pračku a väčšinou ten, kto tvrdí, že nosíte dookola to isté, má ráno pred skriňou dilemu vybrať si z toho množstva oblečenia vôbec niečo nositeľné.

Možno preháňam, ale práve pri móde som sa naučila, že čím menej vecí mám, tým menší problém je pre mňa ráno sa obliecť. Premýšľam o tom už pri nakupovaní. Ak kúsok, ktorý držím v ruke, neviem v hlave skombinovať aspoň na tri spôsoby s tým, čo už mám doma…. viem, že ho pravdepodobne veľmi nevynosím.

Základné kúsky oživíte jednoducho

Naša modelka si priniesla pár základných vecí, ktoré sama nosí a pripravili sme pre vás mini sprievodcu, zameraného na udržateľné kúsky, ktoré si teraz môžete kúpiť v Tchibo e-shope a v budúcnosti ich ľahko skombinujete s čímkoľvek.

Biele a čierne tričká, biela košeľa, čierne aj svetlomodré rifle… V skrini ich má azda každý a podľa nálady či preferencií ich nosí denne, alebo aspoň občas. Univerzálne je na nich to, že ich dokážete zakomponovať do elegantného outfitu, rovnako ako do toho voľnočasového. V mojej skrini sú tieto kúsky práve to, čo často obmieňam, nakupujem v overených obchodoch a viem, že s nimi dokážem rôzne experimentovať.

A ešte jeden pro tip – je úplne jedno, či si oblečiete celočierny outfit alebo svetlé šaty – stačia výrazné hodinky alebo náramok v sýtej farbe a oblečenie zrazu chytí úplne iný nádych. Rovnako je to s opaskom vo výraznej farbe, s topánkami a doplnkami, ako sú náušnice či kabelka. Je to ako keď sa premení celočierny outfit vďaka takej drobnosti, akou je červený rúž. Klasika je jednoducho klasika!

Pásiky k nohaviciam aj k sukni

Pásikov sa veľa ľudí bojí, pretože možno až príliš evokujú leto a námornícky štýl. Zdajú sa byť ťažko kombinovateľné (čo nie je úplne pravda, aj keď pásikavý kúsok sám o sebe je dostatočne výrazný) a do tretice ešte posledná dilema – pásiky a rozširovanie. Ja osobne som zástancom teórie – nech si každý nosí to, čo chce. Všeobecné pravidlo je, že zvislé pásiky zoštíhľujú, vodorovné zase rozširujú. Široké pruhy rozširujú ešte viac, na druhej strane hustejšie a tenšie pásiky môžu zoštíhľovať, aj keď sú vodorovné. Teória je jedna vec, prax druhá – najviac záleží na tom, ako sa v danom kúsku cítite.

Svetlé nohavice a tenisky sú asi najväčšia klasika, akú s pásikavým tričkom vídame. Ležérne, s červenými perami a modrým sakom by som išla pokojne aj do práce. Ale aj na rande. Je to letné, odľahčené a myslím si, že aspoň jeden takýto kúsok by sme mali mať v skrini každá. Toto tričko je navyše z biobavlny, ktorá je príjemná na nosenie v lete, ale aj v zime.

Ak potrebujete hrať na formálnejšiu nôtu, vymenila by som nohavice a topánky – a je to! Výraznejšia kabelka, v ktorej nájdete aj to, čo by ste tam možno nečakali a zažiarite. Dokážem si predstaviť, ako prednášam v práci prezentáciu a vyzerám profesionálne bez toho, aby som si pripadala korporátne upätá.

Spomínala som výraznejší doplnok, na a tu nám kabelka krásne zahrala. Outfit na teplejšie dni si žiada už len drink do ruky a užívať si život. Kam by ste si ho zobrali vy?

Fialový sveter s čiernou? Prečo nie!

Fialový sveter z najnovšej kolekcie ma očaril a jeden som si domov hneď aj kúpila. Radosť mi urobil hneď dvakrát. Krásne hrejivý materiál totiž pochádza z udržateľnej produkcie a zodpovedne chovaných oviec. Aj o tom je, aspoň podľa mňa, udržateľnosť v móde. Fialová farba je nežná a romantická a v rôznej sýtosti a odtieni môže pristať každému farebnému typu. Nebáli sme sa ju skombinovať „klasicky“ s bielym tričkom a nohavicami, ale aj s čiernym tričkom a tmavými nohavicami.

Z najnovšej kolekcie sme ešte vybrali toto krásne pasikavé tričko s rovnakou fialovou farbou. K tomu sa skôr hodia svetlé nohavice alebo sukňa. A opäť – aspoň jeden takýto spodok už v skrini určite máte a radi nosíte, tak prečo ho neoživiť tričkom s nádychom farby.

Univerzálna biela košeľa

Bielu košeľu milujem! Je to ten kúsok, ktorý viem skombinovať formálne, ale aj v ležérnejšom štýle, keď mám chuť na džínsy a biele tenisky. Na jar úplne ideálne! Starostlivosť o svetlé oblečenie však nie je sranda, preto práve tieto kombinácie nosím naozaj iba minimálne.

V ďalších kombináciách sme sa trošku rozšupli. Skombinovali sme košeľu so zelenou vestou, ktorú nájdete v najnovšej kolekcii.

Košeľu môžete zapraviť do nohavíc, o niečo viac trendy je uzol, ktorý ale urobí rovnakú službu – zvýrazní vám pás, čo niektoré typy postavy potrebujú. Rukávy si môžete vyhrnúť alebo zrolovať podľa toho, ako ležérne chcete vo výsledku vyzerať.

Kombinovať a tvoriť sa dá, občas treba len popustiť uzdu fantázii alebo sa jednoducho inšpirovať na internete. Napríklad taký Pinterest je plný kombinácií, ktoré by vám ani nenapadli, kým na vlastné oči neuvidíte, ako skvelo vyzerajú. A nebojte sa toho, čo povedia ostatní. Predsa ide hlavne o to, čo sa vám na sebe páči a v čom sa cítite dobre.

Udržateľná móda

Udržateľná móda

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články