Práve čítate

Tipy na jesenné outfity: Vyskúšali sme si kúsky z novej kolekcie

8099  
Zdieľať: 

Tipy na jesenné outfity: Vyskúšali sme si kúsky z novej kolekcie

Tohtoročný katalóg s jesennou módou úplne vyzýva ísť na prechádzku, aj keď možno počasie nie je práve najideálnejšie. Na výber je z oblečenia, ktoré zahreje aj ochráni proti nepriaznivému počasiu, materiály sú príjemné (vyskúšali sme to na vlastnej koži) a farby sú v sympatických zemitých tónoch. Mrknite sa na outfity, ktoré sme z nových kúskov vyskladali my!

23. 9. 2022 4 min. čítania Redakce
Tipy na jesenné outfity: Vyskúšali sme si kúsky z novej kolekcie

Oblečenie vybrali, nakombinovali a vyskúšali naše redaktorky Helena a Linda. Každá má úplne inú postavu – Linda je drobná baletka, Helena je o niečo vyššia a jej postava sa pýši ženskými tvarmi. V kolekcii nájdete aj veľa oversize kúskov, takže nech už máte akékoľvek tvary, určite tam pre vás niečo bude.

Tehlová jesenná vesta

Tá nás z celej kolekcie zaujala azda najviac! Materiál je naozaj príjemný na dotyk a páči sa nám aj vlnité prešívanie.

Vrecká sa zapínajú na patentky a za nimi sa skrývajú šikmé vrecká navyše, takže studené ruky je kam ukryť. Stojačik vesty nie je príliš vysoký – nestrapatí účes, ale krk pred vetrom ochráni. Najskôr sa nám zdalo, že by vesta mohla byť celkovo o niečo dlhšia, ale to už by vlastne nebola taká šik. Ak máte útlejší pás, môžete si ju navyše na chrbte pomocou patentiek ešte trošku zúžiť a podčiarknuť tak svoje krivky. A malá zaujímavosť: Vesta bola vyrobená z recyklovaného polyesteru a na jej výrobu bolo využitých asi 20 PET fliaš. A to je cool!

A k čomu takúto vestu nosíme? Možností je veľa. My sme sa zhodli, že v teplejšom počasí je pod ňu najlepšie tričko s dlhým rukávom, v chladnejšom poriadne huňatý sveter alebo rolák. Určite ju môžete kombinovať aj so sukňou a teplými pančuchami, nohavicami nič nepokazíte. Vyskúšali sme vestu so slim džínsami aj s voľným strihom nohavíc a všade to bol parádny match.

Menčester je zase v kurze!

Ako deti sme ho neznášali. Možno aj vy, že? Dobrou správou je, že menčestrové kúsky v tejto kolekcii nie sú žiadny nepríjemne tvrdý materiál, ale na tele sa nosia príjemne.

V katalógu nájdete menčestrové nohavice, v pánskej sekcii potom aj košele. A hlavne nechýba kratšia sukňa áčkového strihu. Zapína sa vzadu na zips, takže outfit nerušia žiadne predné gombíky. Farba je podobná ako u predchádzajúcej vesty a vyzerá skvelo s teplými pančuchami, takže v chladnejších dňoch si môžete bez problémov zobrať aj termo pančuchy. Tento typ sukne sa nosí ideálne vysoko v páse a vršok pekne zapraviť dovnútra. Určite to skúste, veľmi pekne to podčiarkne siluetu. Linda k outfitu nakombinovala čierny rolák a farebne to doladila so šálom v tónoch ladiacich so sukňou. Nemusíte sa ale vyhýbať ani svetlým vrškom. Z tých k tehlovej sukni najlepšie sedia krémové. Keďže menčester je štruktúrovaná látka, lepšie k nemu vyzerajú hladké kúsky.

Menčestrová sukňa je z biobavlny, kockovaný šál z polyakrylu v kombinácii s recyklovaným polyesterom. Nehryzie a na dotyk je krásne hebký. Ak sa držíte toho, že cez hlavu uniká najviac tepla, bude sa vám hodiť aj správne vybratá čiapka. V tomto prípade je to rebrovaná s ohrnutým lemom, v materiáloch s obsahom vlny.

Zostávame pri štruktúrach: Rebrované šaty

Keď ide o výber šiat na jeseň alebo na zimu, tie so stojačikom a priliehavé sú podľa nás perfektnou voľbou. Je to prosté – človeku v nich nie je zima. Navyše sa pod ne dá obliecť priliehavá spodná termo bielizeň.

Rebrované šaty s vysokým percentom viskózy sa prispôsobia akémukoľvek tvaru postavy a keďže sú v maxidĺžke, hodí sa zobrať aspoň trošku priesvitné pančuchy alebo silonky. To na pohľad outfit odľahčí.

Helena všetko doplnila bielym blejzrom. Strih je veľmi oversize, preto máme malé odporúčanie. Vyberte si veľkosť, ktorá je o číslo menšia, ako bežne nosíte. Takto zostavený outfit s prehľadom vynosíte do práce, ale pokojne aj do divadla, na peknú večeru alebo inú spoločenskú príležitosť.

Sveter, do ktorého sa zababušíte

Úplne sa v ňom vidíme s hrnčekom horúceho čaju, keď bude na okná ťukať dážď. Keď si tento tehlový sveter objednáte vo vašej bežnej veľkosti, vytvoríte elegantný outfit. Môžete ale siahnuť aj po väčších číslach a vytvoriť si tak oversize vršok, ako to urobila Linda.

Prepínací kabátik vás zahreje 31 % vlny, skladá sa ale aj z elastanu, takže drží tvar. Na fotke ho vidíte spolu so strečovými nohavicami, ktorých najväčšiu výhodu vidíme v elastickom páse. Pohodlie teda zaručené!

Prešívaná bunda a nohavice so vzorom

Kohútia stopa sa vo vzoroch vracia so železnou pravidelnosťou. Mať ju v šatníku teda znamená vlastniť nadčasový kúsok.

Rovnako ako nohavice v predchádzajúcom outfite, aj tieto sú elastické a z viskózy. Skrátená dĺžka odhaľuje členky, preto je dobré obuť si k nim vyššie topánky alebo aj priznať vysoké ponožky. Ako vršok si Helena vybrala zavinovací svetrík v tmavej melírovanej farbe. Pod ten si pokojne môžete obliecť len braletku alebo jednoduché tielko. Vyzerá totiž veľmi pekne, keď hrudník zostane ľahko odhalený, ak vám to počasie dovolí.

Korunkou outfitu je výrazná olivovo zelená bunda. Je vlastne ušitá vo veľmi podobnom štýle ako vesta z úvodu článku a rovnako ako ona je z recyklovaného polyesteru. Využilo sa na ňu až 40 PET fliaš. V strihu Comfort Fit sme sa všetky cítili naozaj pohodlne. Na fotkách vidíte nohavice úzke, ale nebojte sa takúto bundu spojiť pokojne aj s mom jeans a to ako v modrej, tak aj v čiernej farbe.

Pri vzoroch ešte zostávame…

… pretože vzorované nohavice už dávno nie sú tabu! A v tomto modeli sú vzory ešte o niečo odvážnejšie.

Strapcový vzor na nás pôsobí až ľahko orientálnym dojmom a v kombinácii s vínovým svetrom to pekne ladí. Čo myslíte?

Linda outfit doplnila celkom farebným šálom, ktorý by na prvý dojem mohol pôsobiť, ako sa hovorí, ako „päsť na oko“, ale vďaka podobne farebným topánkam sa všetko krásne prepojilo.

Kde nájdete kúsky z fotiek?

Celopotlač frčí na košeliach aj šatách

Kvetinové vzory môžu byť, ako vidíte, pokojne aj jesenné. Ak sú súčasťou horného dielu outfitu, nikdy nestúpite vedľa, keď spodok bude naopak jednofarebný a decentnejší.

Pri širších nohaviciach je lepšie košeľu zapraviť, ako vidíte na fotkách. Keď na sebe máte slim džínsy, potom je možností oveľa viac. My sa zhodujeme na tom, že najradšej vtedy košeľu nosíme v prednej časti ledabolo zastrčenú, ale zvyšok voľne.

Tak ako sa vám náš výber z nového katalógu páčil? Veríme, že sa vám módna inšpirácia na túto jeseň bude hodiť. Pozrite sa aj na celý zvyšok kolekcie, pretože do článku sa nám vošiel len zlomok zo všetkých kúskov.

Čítajte tiež: Ako nosiť šaty a sukne aj v mrazivom počasí a cítiť sa pohodlne

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články