Práve čítate

Ľadvinka slávi comeback! Ako ju nosiť a ubrániť pred módnou políciou?

1993  
Zdieľať: 

Ľadvinka slávi comeback! Ako ju nosiť a ubrániť pred módnou políciou?

Kedysi výsada všetkých oteckov na výlete, dnes módny doplnok, ktorý delí milovníkov módy na dva nezmieriteľné tábory. Čo na ľadvinku hovoríte vy? Trúfnete si nosiť ju a kombinovať po svojom? Poďte sa so mnou mrknúť na to, ako túto praktickú kabelku ladím k outfitom do mesta aj do prírody ja.

23. 8. 2022 3 min. čítania Anna Kruchňová
Ľadvinka slávi comeback! Ako ju nosiť a ubrániť pred módnou políciou?

Aj keď obdobie najväčšej slávy zažívala ľadvinka na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, jej história siaha ďaleko do minulosti. Praktickú taštičku okolo pásu nosievali napríklad pôvodní obyvatelia Ameriky, ale napríklad aj panstvo v stredoveku. Najväčší boom zažila na konci minulého storočia, ale potom akoby sa po nej na pár rokov opäť zľahla zem a bola odložená do rovnakej kategórie ako ponožky v sandáloch.

To už je ale zase pasé a „belt bag“ sa vracia na výslnie. Predáva sa v celom rade prevedení, materiálov a strihov a každá generácia si nájde „tú svoju“. Ja ju najčastejšie nosím krížom cez torzo, občas ale volím aj klasický variant okolo pásu. Len vtedy nejdem po športovom prevedení ľadvinky, ale po elegantnejšom, ktoré naozaj spĺňa definíciu spojenia „belt bag“, teda „tašky na opasku“.

Praktická, štýlová a variabilná

Pre mňa je ľadvinka neskutočne pohodlnou záležitosťou – nič mi nepadá z ramena, dôležité veci mám vždy pod kontrolou a navyše so sebou neťahám zbytočnosti, pretože sa mi do malej taštičky jednoducho nevojdú.

Úplne najradšej mám koženkové alebo kožené prevedenie, pretože to mi na rozdiel od športovejších, látkových a veľakrát až príliš farebných verzií pekne sadne k väčšine outfitov. Tú športovú si naopak zoberiem skôr na výlety a turistiku, kedy skôr ako o štýl ide o pohodlie. Športové ľadvinky navyše bývajú objemnejšie a z ľahších materiálov, takže aj z praktického hľadiska im pri týchto príležitostiach dávam prednosť.

Do ktorej kategórie radíte ľadvinku vy?

Hlasovať

Ležérny outfit na víkendovú vychádzku po meste

Ak v lete nedám na niečo dopustiť, sú to cyklošortky. Najradšej ich kombinujem s pohodlnou košeľou zo vzdušného materiálu, prípadne s mikinou do ľahko chladnejšieho počasia, a samozrejme s teniskami. Alternatívou je košeľa z pevnejšieho materiálu, alebo pokojne napríklad sako. K tomu by som si určite dala ľadvinku ako opasok podľa vzoru klanu Kardashian–Jenner. Potom už stačia len slnečné okuliare, hodinky a najnutnejšie drobnosti v ľadvinke a štýlový pohodlný outfit na celodenné dobrodružstvo je na svete.

Štýlová elegancia so športovými prvkami

Tiež ste krútili hlavou, keď módni guru ohlásili návrat zvonových a širokých nohavíc? A tiež už ich máte niekoľko v šatníku? Skombinujte ich s teniskami, vhodným topom, dolaďte ľadvinkou a outfit, aký nosí veľa influenceriek, je na svete. Pohodlie aj štýl sú v tejto kombinácii zaručené.

Tento rok tiež hlásia comeback voľnejšie šortky dlhšieho strihu – ja som ich skombinovala do trendy monochromatického outfitu, ktorý sa hodí ako na obiehačky po meste, tak aj na výlet po pamiatkach.

Ľadvinka a šaty? No jasné!

Pôvodne športový doplnok skvelo ladí aj k elegantnejším outfitom. Či už siahnete po kratších alebo po maxišatách, nestúpite vedľa. Kombinujte s teniskami, šľapkami alebo napríklad s mokasínami pre elegantnejší dojem.

Ja sa väčšinou v šatníku držím minimalistickejších kúskov, ktoré vo výslednom outfite rozbíjam pomocou doplnkov – či už farebnejšími topánkami, kabelkou, alebo napríklad šiltovkou. V tomto prípade som naopak zvolila veľmi výraznú farbu šiat, ktorú som preto doplnila decentnými maličkosťami.

K voľným šatám určite odporúčam využiť ľadvinku ako opasok. Opticky pekne zúži postavu v páse a tak aj šaty, ktoré siluete veľmi nelichotia, vyzerajú odrazu úplne inak! K upnutým šatám alebo puzdrovej sukni je potom určite možné prehodiť ľadvinku krížom cez rameno a doplniť napríklad rozopnutou košeľou.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články