Práve čítate

Krásne šaty zo starej maxisukne

6544  
Zdieľať: 

Krásne šaty zo starej maxisukne

Recyklácia oblečenia je jedna z činností, vďaka ktorej môžete veľmi jednoducho podporiť udržateľný životný štýl. Obchody síce pretekajú oblečením, avšak, bohužiaľ, veľkým reťazcom ide skôr o nízku cenu a momentálne vládnuce módne trendy než o kvalitu materiálov. Samozrejme, aj ja veľmi rada nakupujem nové oblečenie, ale často sa snažím najprv recykláciou využiť niečo, čo v šatníku už mám a nenosím.

21. 8. 2017 2 min. čítania Simona Švarcová
Krásne šaty zo starej maxisukne

V minulom článku som vám ukázala, ako si môžete rýchlo recyklovať a vylepšiť staré tričko, a dnes vás naučím, ako z maxisukne, ktorú už nenosíte, vytvoríte za pol hodinky jednoduché krátke šaty.

Potrebujete

maxi sukňu s gumou v páse
šijací stroj
niť vo farbe sukne
nožnice, páračku, meter a špendlíky
tričko, podľa ktorého si obkreslíte výstrih (môžete si ho samozrejme aj vytvoriť ‒ odhadom)

Postup

Najprv si vezmite nožnice a odstrihnite gumu v páse. Pomocou páračky potom rozpárajte bočné švy do dĺžky cca 19 ‒ 20 cm (platí pre veľkosť M). Sukňu preložte napoly a nožnicami si vyznačte stred výstrihu na prednej i na zadnej časti sukne. Na preloženú sukňu položte na polovicu preložené tričko a podľa neho vystrihnite výstrih (pozor! ‒ iba na prednej strane sukne).

Na zadnej strane urobte výstrih o niečo menší. Potom sukňu obráťte naruby (lícom k lícu), zošpendlite a zošite ramenné švy. Výstrih a prieramky začistite nasledovným spôsobom ‒ látku obráťte 1 cm na rub a potom ešte raz, a na stroji prešite po celom obvode výstrihu aj prieramkov.

Potom šaty stačí už len obrátiť, obliecť si ich, prepásať ich opaskom alebo stuhou a môžete vyraziť na večernú prechádzku.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články