Práve čítate

Letný smoothie

4908  
Zdieľať: 

Letný smoothie

Leto je v plnom prúde, teploty sú čoraz vyššie a okrem toho je tu aj sezóna ovocia. Jahody milujem, tým z dovozu sa však snažím vyhnúť a netrpezlivo čakám na letné mesiace, keď rastú v každej záhrade a dostať ich kúpiť na každom dobrom trhu.

23. 6. 2017 2 min. čítania Kateřina Kuranova
Letný smoothie

Jahody majú všestranné využitie, v čerstvom stave sú skvelé a výborné v koláčoch, ovocných šalátoch a smoothies. Vždy, keď pripravujem smoothie, najprv musím porozmýšľať: Mám chuť na ovocné alebo zeleninové? Budem ho piť ako doplnok k raňajkám, alebo mi ich má nahradiť? A v neposlednom rade, ak mám málo času, tak si ho pripravím do pohára ako nápoj. Keď si času nájdem viac, pripravím si husté smoothie v miske a ozdobím ho ovocím, napríklad obľúbenými jahodami, prípadne dochutím granolou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tento recept je na ovocné smoothie plné čerstvých a voňavých jahôd s množstvom voľného času pri raňajkách. Nakoniec som ho ešte ochutila energickou bombou v podaní matcha tea.

Mnohí z vás matcha tea asi nikdy nepili a pre tých druhých platí, že niekto ho miluje a iný zas nenávidí. V našom prípade je špecifická chuť matcha tea zjemnená výraznou chuťou jarných jahôd, takže na smoothie si pochutí úplne každý. Matcha je úžasný zdroj energie, pretože obsahuje až 10x viac teínu než klasický zelený čaj. Už jedna porcia čaju denne podstatne zvýši hladinu antioxidantov v krvi. A jeho energia sa na rozdiel od kávy uvoľňuje postupne.

Čo viac si teda priať na raňajky než takýto výživný smoothie plný superpotravín a energie z matcha tea?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny

Smoothie
6 veľkých jahôd
1 banán
2 až 4 g matcha tea plus na ozdobu
1 dcl mlieka

Na ozdobu
1 lyžička chia semienok
2 lyžičky slnečnicových semienok
1/2 banánu
zopár jahôd
3 lyžice granoly

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

Do mixéra vložíme umyté jahody, banán, lyžičku matcha tea a mlieko a rozmixujeme na hladké smoothie. Smoothie by malo byť hustejšie, pretože sa bude podávať ako smoothie bowl.

Smoothie prelejeme do misky a ozdobíme granolou, šalviou, chia semienkami, slnečnicovými semienkami, matcha tea, plátkami banánu a plátkami jahôd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články