Už budúci víkend bude 14. februára. Patríte k tým, čo Valentína s láskou slávia, alebo vás tento deň zaliaty srdiečkami necháva chladnými? Podľa mňa si valentínsku oslavu môžu dopriať ako páry, tak aj singles, pretože lásku by sme mali pestovať aj sami k sebe. A je jedno, či je práve Valentína, alebo úplne iný deň v roku.
Hlavne v tomto období, kedy sú malé každodenné radosti potrebným vitamínom pre dušu, by vám mohlo prísť na chuť malinové latté, ktoré si jednoznačne zamilujete. Hlavne v prípade, ak máte radi sladkú kávu s príchuťou. Prijmite teda moju pozvánku na zamatový malinovo-kávový nápoj, ktorý sa stane vašou srdcovou záležitosťou.
Pripravte si:
- Čerstvé alebo mrazené maliny
- Bielu čokoládu a kvapku smotany
- Našľahané mlieko
- Čerstvé espresso (kávu si vyberte podľa vlastnej chuti)
- Pohár s objemom cca 300 ml
- Cukrové posýpky na ozdobu
Máte všetko potrebné poruke? Tak môžeme pokračovať:
- Ohrejte a roztlačte hrsť malín.
- Roztopte dva riadky bielej čokolády a pridajte kvapku smotany, aby bola zmes tekutejšia.
- Na dno pohára nalejte horúcu bielu čokoládu.
- Na hladinu čokolády lyžičkou navrstvite roztlačené maliny.
- Napeňte si mlieko (k perfektnej pene vám pomôže tento článok).
- Napenené mlieko opatrne nalejte do pohára s malinami a čokoládou.
- Pripravte si espresso do kanvičky a nalejte ho do pohára, pekne doprostriedka nadýchanej mliečnej peny.
- Nakoniec môžete penu zľahka poprášiť cukrovými posýpkami, len pozor – nie veľmi, aby neprepadli na dno pohára.
Aby vám zostalo espresso pod penou oddelené od mlieka, nechajte našľahané mlieko v pohári chvíľku odstáť. Pena sa spevní a espresso sa pod ňou pekne udrží.
Ale teraz sa už rýchlo rozlúčime, pretože je čas sa rozmaznávať. Prajem vám krásneho Valentína a dobrú chuť, či už tie maliny s čokoládou zjete postupne, alebo ich zamiešate do kávy. :-)