Práve čítate

Osviežujúce marhuľovo-malinové nanuky

2630  
Zdieľať: 

Osviežujúce marhuľovo-malinové nanuky

Hurá, leto! Kto by ho nemal rád. Ja sa na leto vždy veľmi teším. Dozreté ovocie, čerstvá zelenina a veľa spomienok na kúpanie, prázdniny u babky a domáce koláče. Úplná klasika. K tomu rožky s paštétou, dlhé večery na dvore a preskakovanie gumy.

28. 7. 2017 2 min. čítania Monika Kóňová
Osviežujúce marhuľovo-malinové nanuky

Toto všetko sa mi spája s detstvom. A hoci dnes už neskáčem cez gumu a nebehám po preliezkach ani na kúpalisku, rada pečiem, zaváram a zo všetkého najradšej jem zmrzlinu. Ale takú ozajstnú, z čerstvej smotany alebo ovocia.

IMG_5621

Nanuky z ovocnej drene sú jednoduché na prípravu, dajú vyniknúť prirodzenej chuti sezónneho ovocia a záleží len na vás, či vám stačí chuť čistého ovocia, alebo máte chuť experimentovať. S pomocou byliniek, korenia alebo príchutí. Mojím favoritom sú sladké marhule a mierne kyslé, ale zato svieže maliny. K tomu kvapka citrónovej šťavy a je to. A ak chcete nahradiť cukor za niečo zdravšie, vyskúšajte med, javorový sirup alebo melasu. Je to len na vás.

Suroviny

cca 5-7 nanukov
200 g marhúľ
200 g mrazených malín
100 ml vody
100 g kryštálového cukru
pár kvapiek citrónovej šťavy
1 vetvička mäty

IMG_5627

Postup

Maliny necháme roztopiť a pripravíme si cukrový sirup. V menšom hrnci zmiešame vodu s cukrom, pridáme mätu a za občasného miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Z uvareného sirupu vyberieme mätu, necháme chvíľu vychladnúť a rozdelíme na dve časti.

IMG_5655

Marhule nakrájame na väčšie kúsky, zalejeme polovicou sirupu a rozmixujeme na hladké pyré. Takisto postupujeme s malinami. Formičky na nanuky naplníme najprv marhuľovým pyré a dáme na cca 15 minút do mrazničky. Potom pridáme malinové pyré a nanuky necháme úplne zmrznúť.

IMG_5628

IMG_5645

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články