Práve čítate

Ochutené maslá

4608  
Zdieľať: 

Ochutené maslá

Toto je absolútna rýchlovka, ktorou určite oslníte na párty alebo len tak doma, pri studenej večeri. Masielka aj pekne vyzerajú, tak sa s nimi môžete pohrať aj pri zdobení, napríklad chuťoviek. To slovo sa mi páči. :) Skvelé je, že väčšinu ingrediencií má človek doma poruke alebo sa dajú nahradiť.

22. 4. 2016 2 min. čítania Kateřina Winterová
Ochutené maslá

Myslím, že citrónové maslo bude rovnako chutné aj s koriandrom alebo tymianom a bude sa perfektne hodiť k pečenej rybe alebo ku kuriatku. Keď sa doma nenájde hrubozrnná horčica, ktorá mimochodom stojí za vyskúšanie − je totiž pekne chrumkavá, čo mi na nej práve chutí − nahraďte ju dijonskou, tá je zasa pekne pikantná. Gomasio je sezamová soľ, pôvodom z Japonska, ktorú možno pridať aj do šalátov, polievok, ryže a  aj do mäsa. Gomasio možno pripraviť aj z tekvicových alebo slnečnicových semienok. Vyrobte si ho viac a používajte aj do masla!

A čo tak maslo s orientálnou príchuťou bez éčok? :) Nie je nič ľahšie, než skúšať, čo nám chutí, a testovať, aké koreniny sa k sebe hodia. V indickej kuchyni sa vždy snúbia  sladké, slané a pálivé chute. Nabudúce skúste namiesto sladkej papriky dať trošku chilli a cesnak. Prajem vám veľa zábavy pri miešaní ingrediencií a nech vám to ide ako po masle. :)

16.3.2016!BEST OCHUCENA MASLA_DSC0631Citrónové maslo:

125 g masla
1 čajová lyžička kôry z bio citróna
1 čajová lyžička nasekanej petržlenovej vňate
citrónová šťava

Hrubozrnné maslo s kôprom:

125 g masla
1 čajová lyžička hrubozrnnej horčice
1 čajová lyžička čerstvého posekaného kôpru

Gomasio maslo:

125 g masla
1 čajová lyžička bieleho sezamu
1 čajová lyžička čierneho sezamu
1 čajová lyžička himalájskej soli

Orientálne maslo:

125 g masla
1 čajová lyžička kurkumy
1 čajová lyžička papriky
1/2 čajovej lyžičky zázvoru
1/2 čajovej lyžičky škorice
1/4 čajovej lyžičky kardamómu
korenie a soľ

16.3.2016!BEST OCHUCENA MASLA_DSC0666

Postup:

Najprv si pripravíme koreniny. Bude sa nám hodiť kvalitný mažiar. Ak nemáme mletý kardamóm, stačí ho vylúpať a semienka kardamómu rozdrviť na prášok. Gomasio si pripravíme zmiešaním sezamu, ktorý môžeme  zľahka opražiť na suchej panvici, alebo ho len rýchlo utlčieme so soľou v mažiari. Potom už len stačí zmäknuté maslo vymiešať s jednotlivými ingredienciami podľa návodu a bleskové jedlo je hotové.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články