Práve čítate

Oslava kávy: Jesenná párty s coffee tonikom

2914  
Zdieľať: 

Oslava kávy: Jesenná párty s coffee tonikom

Oslava Medzinárodného dňa kávy pokračuje a na rad prichádza ďalší z našich špeciálnych receptov. Tentoraz sme sa rozhodli trochu odviazať a podľa vzoru iných krajín skombinovať našu obľúbenú kávu s trochou kvalitného alkoholu. Či už ste veľkým experimentátorom, alebo radšej stavíte na istotu, s týmto osviežujúcim drinkom rozhodne chybu neurobíte.

10. 10. 2017 1 min. čítania Redakce
Oslava kávy: Jesenná párty s coffee tonikom

Dnešný recept výborne kombinuje tradičnú chuť kávy so slávnym a osvedčeným miešaným drinkom gin tonic. V pohári sa tak stretávajú dve vyvážené chute, ktoré okrem toho dohromady vytvárajú krásnu farebnú kompozíciu, ktorá dodá šmrnc nielen domácej párty so susedmi, ale aj oficiálnemu firemnému večierku. Tak popustite uzdu fantázii a užite si každý jesenný deň.

Na zdravie!

Prehrať znova

Ingrediencie

3 lyžičky chuťovo vyváženej mletej kávy
tonik
gin
ľad

Postup

Do pohára dáme kocky ľadu a zalejeme panákom obľúbeného ginu. Na prípravu kávy použijeme ručný filter, do ktorého nasypeme 3 lyžice kávy a zalejeme horúcou vodou. Obsah necháme prekvapkať do pohára s ginom zhruba do dvoch tretín pohára. Potom doplníme ľadom a dolejeme tonikom, všetko podľa vlastnej chuti a preferencií.

Zaujal vás tento recept a chceli by ste vedieť, ako na nás pôsobí alkohol konzumovaný s kávou? Prečítajte si o tom v našom minulom článku.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články