Práve čítate

Oslava kávy: Pochutnajte si na kávovom cheesecaku

2718  
Zdieľať: 

Oslava kávy: Pochutnajte si na kávovom cheesecaku

Poznáte niekoho, kto by si raz za čas rád nezamaškrtil? Sladké dezerty spájajúce kuchársky um s láskou k pečeniu predsa ocení úplne každý. A ak sa toto sladké pokušenie navyše spojí s našou milovanou chuťou horúcej šálky kávy, je takmer nemožné odolať. Doprajte si aj vy trochu toho maškrtenia a oslávte tak s nami Medzinárodný deň kávy, určite si to zaslúžite.

6. 10. 2017 2 min. čítania Redakce
Oslava kávy: Pochutnajte si na kávovom cheesecaku

Pre dnešok sme pre vás pripravili recept na cheesecake, ako ho ešte nepoznáte. Cheesecake je druh zákusku, ktorý možno pripraviť na tisíc spôsobov a nikdy neurazí. Naše variácie kávového cheesecake výborne spájajú výraznú chuť kávy spolu s ďalšími kvalitnými ingredienciami do úplne neodolateľného celku. Vláčnym dezertom s jemnou chuťou čokolády môžete pohostiť ako rodinu po nedeľnom obede, tak aj vzácnu návštevu zo zahraničia. Pridajte ešte šálku horúcej kávy a občerstvenie je hotové. Uvidíte, že zažiarite.

Mňam!

Prehrať znova

Ingrediencie

4 lyžičky kvalitne praženej kávy
1 lyžička jemne mletej kávy
150 g sušienok
90 g masla
4 vajcia
80 g trstinového cukru
2 lyžice kakaa
60 g smotanového syra
200 g rozpustenej čokolády

Postup

Kávu namelieme stredne najemno. Použijeme moka kanvičku, ktorej filter naplníme úplne po okraj. Akonáhle budeme počuť bublanie, káva je hotová. Sušienky rozdrvíme čo najviac najemno, pridáme lyžičku kávy a všetko premiešame s rozpusteným maslom. Z cesta do formy vymiešame základný korpus.

Na náplň v miske zmiešame vajcia, cukor, kakao a smotanový syr. Dôkladne prešľaháme metličkou a prilejeme rozpustenú čokoládu a čerstvo pripravenú kávu. Nalejeme na korpus a pečieme pri 160 ° C približne 50 minút. Nakoniec poprášime kakaom a môžeme podávať.

Ak vás tento recept oslovil, vyskúšajte aj skvelú palacinkovú tortu alebo rozkošnú tortu s ružičkami z jabĺk.

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články