Práve čítate

Oslava kávy: Desiata s kávovými biscotti

3630  
Zdieľať: 

Oslava kávy: Desiata s kávovými biscotti

V predošlých videách sme si ukázali rôzne tipy, ako dôstojne a s gráciou osláviť nedávny Medzinárodný deň kávy. Upiekli sme si úžasný cheesecake, osviežili sa ľadovou kávou aj zmrzlinou a nakoniec všetko zaliali kvapôčku alkoholu v podobe coffee toniku. Káva na tisíce spôsobov, to je jednoducho naše. Čo ak nám však ešte jeden skvelý recept chýba?

12. 10. 2017 2 min. čítania Redakce
Oslava kávy: Desiata s kávovými biscotti

Dnes sme si pre vás pripravili originálny recept pre celú rodinu. Tak neváhajte, rozpáľte rúru a pripravte si skvelé kávové biscotti. Ak toto sladké potešenie naservírujete hosťom ešte teplé, zahreje ho nielen na duši, ale aj na tele, čo v chladných jesenných dňoch ocení určite každý. A ak k nemu podáte ešte dokonale našľahané cappuccino, zožnete zaslúžený úspech. Biscotti môžete ponúknuť ako zákusok k popoludňajšej káve či ako malý dezert na večernom posedení s priateľmi. Tak neváhajte a oslaďte život sebe aj svojim blízkym.

Dobrú chuť!

Prehrať znova

Ingrediencie

4 lyžičky silnej a chuťovo vyváženej kávy
1/2 lyžičky mletej škorice
1/2 lyžičky prášku na pečenie
1 šálka trstinového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
kôra z 1 bio pomaranča
3 vajcia
3/4 šálky mandlí

Postup

Čerstvo pomletú kávu zmiešame so škoricou, práškom na pečenie, trstinovým cukrom, múkou a kôrou z pomaranča. Zalejeme rozšľahanými vajcami, dôkladne premiešame a pridáme umyté mandle. Z tejto zmesi vypracujeme cesto.

Z cesta vyvaľkáme bochník a na plechu vyloženým papierom na pečenie pečieme pri 170 °C zhruba 35 minút. Podávame s krásne našľahaným cappuccinom.


Maškrtíte radi a chceli by ste vyskúšať ďalšiu kuchársku výzvu? Pusťte sa napríklad do výborných piškótových madleniek alebo cheesecaku s príchuťou čerstvého espressa.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články