Práve čítate

Oslava kávy: Ľadová káva aj na jeseň

2500  
Zdieľať: 

Oslava kávy: Ľadová káva aj na jeseň

Slniečko hreje aj medzi opadaným lístím a vychádzka v prírode či posedenie na terase dostáva úplne iný rozmer. A ak vás tieto dôvody na oslavu jesenných dní stále nepresvedčili, máme v rukáve ešte jeden tromf v podobe dnešného receptu.

4. 10. 2017 2 min. čítania Redakce
Oslava kávy: Ľadová káva aj na jeseň

Letom prevoňaný vzduch a slnkom vyhriata zem už je nenávratne preč a my chtiac- nechtiac začíname oprašovať dáždniky, jesenné kabáty a vysoké topánky. To však neznamená, že si tie zostávajúce pekné dni ešte nemôžeme poriadne užiť!

Ľadová káva patrí medzi najobľúbenejšie kávové drinky. A čo keď trochu zaexperimentujete a pripravíte ju úplne novým spôsobom? Poďte si spoločne pripomenúť horúce letné dni a preniesť si kúsok ich pohody aj do sychravej jesene, ľadová káva predsa dokáže potešiť za každého počasia! Pozvite priateľov, rodinu či susedov a usporiadajte krásne popoludňajšie posedenie na záhrade doplnené skvelým občerstvením. A ak vonku práve mrholí, nezúfajte, táto ľadová káva skvele chutí aj v teple za oknami obývačky.

Prehrať znova

Ingredience

na 4 porcie
4 lyžičky nahrubo pomletej jemnej zrnkovej kávy
2 hrnčeky vody
200 g čokolády
4 hrnčeky mlieka

Postup

Kávu nasypeme do french press a zalejeme takmer vriacou vodou. Nasadíme viečko a necháme 4 minúty spariť, potom viečko pomaly stlačíme. Do hrnčeka nalámeme 200 g čokolády, prilejeme horúcu kávu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Zmes nalejeme do formičiek na ľad a na 4 hodiny dáme do mrazničky. Podávame s ľadovým mliekom.


Zamilovali ste si tento recept a túžite vyskúšať nejaký ďalší experiment? Skúste napríklad úžasný recept na chai latte alebo sa nechajte inšpirovať tipmi od profesionálneho barmana.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články