Práve čítate

15 inšpirácií, čo podniknúť s ozdobnými papierovými páskami

1557  
Zdieľať: 

15 inšpirácií, čo podniknúť s ozdobnými papierovými páskami

Ozdobné papierové pásky sú dokonalá hračka pre tých, ktorí majú estetické nároky na DIY zdobenie väčšie ako vlastný výtvarný talent. Nemusíte vedieť maľovať na sklo, vyrábať si vlastné doplnky do bytu alebo kresliť priania – stačia vám pekné pásky.

3. 3. 2019 2 min. čítania Marie Háková
15 inšpirácií, čo podniknúť s ozdobnými papierovými páskami

Kresliť trochu viem a keby som na to mala čas, asi by som dokázala napríklad vyrábať si vlastné ilustrované záložky. Potom sú tu ale zložitejšie projekty, napríklad maľovať na stenu – na to už si vážne netrúfam, ale geometrický obrázok na papier z internetu obkresliť viem, a prepočítať ho potom do väčších rozmerov tiež. A tak mám vďaka papierovým páskam na stene obrázok líšky. Áno, som oficiálny páskofil.

Napríklad pod stromčekom už každý bezpečne určí, ktorý darček je odo mňa, pretože ozdobné pásky používam namiesto mašličiek. Sú takým mojím poznávacím znamením. :-)

Kto už ich niekedy vyskúšal, tomu nemusím nič vysvetľovať. Ale pokiaľ ste ich kúzlu ešte nepodľahli, mám niekoľko tipov na to, ako ich na kadečo využiť. Na všetkých fotkách sú použité pásky z aktuálnej kolekcie Tchibo.

Skúste úplne jednoduché dekorácie bytových doplnkov

Pásky a krabičky: Tchibo.sk

Zladiť potom môžete čokoľvek. Pre mňa za mňa sviečky s úložnými krabičkami a vázou. Alebo napríklad mať konečne také šanóny, aké vám budú ladiť s dekoráciami.

Krabička od elektroniky, čajové sviečky, obyčajné šanóny… a k tomu ozdobné pásky, voilà

Použite ich na vlepovanie poznámok, ozdoby v diári alebo založenie dôležitého miesta

Veľká výhoda papierových pások je, že na rozdiel od klasickej izolepy ich môžete zase odlepiť, a nezničíte podklad. Nezničia ani to, čo prilepujete – takže sa nebojte vlepiť si niekam napríklad obľúbenou fotku.

Papierové pásky: Tchibo.sk | Tchibo diár 2019 už je bohužiaľ vypredaný

Ešte krajšie darčeky alebo napríklad vlastné blahoželania

Toto je moja obľúbená časť. Zdobenie darčekov a výroba vlastných prianí, to je dôvod, prečo málokedy odolám nákupu ďalších nových pások v dizajne, ktorý ešte nemám.

Papierové pásky: Tchibo.sk | Baliaci papier, taštičku bez potlače a farebný výkres zoženiete v papiernictve

Personalizujte kľudne čokoľvek, čo sa dá polepiť

Ozdobená klávesnica už je na mňa trochu moc, ale pokiaľ si to chcete v práci urobiť veselšie a klasická klávesnica vás nudí – prečo nie. Na Pintereste je to veľký hit. Veď mi napíšte do komentárov na Facebooku, čo na to hovoríte vy. :-)

Papierové pásky: Tchibo.sk

Prečítajte si tiež: čo o vás hovorí pracovní stôl?


Ste skôr Minimalista, alebo Dekoratér? Pokiaľ vás klávesnica vydesila, možno to prvé. Pokiaľ nadchla, rozhodne to druhé. Prečítajte si, čo ďalšie o vás pracovný stôl prezradí.

Pokiaľ máte radi zdobné papierové čokoľvek, aj to môžu papierové pásky zariadiť.

Papierové pásky a krabičky: Tchibo.sk

Koniec koncov, pásky sú napríklad dobré rozlišováky

Vyloviť zo spleti káblov na prvý pokus USB-C namiesto microUSB? Na rozdiel od môjho muža sa trafím málokedy, takže keď sú oba káble čierne, mám pásky ako farebné rozlišováky. Plus mi odvtedy už nikto, kto si minulý týždeň v kancelárii požičal moju nabíjačku, nemôže tvrdiť, že je to tá jeho. :-)

Pásky a krabičky: Tchibo.sk

Až by sa skoro mohlo zdať, že mám páskami polepené úplne všetko. :-) Nebojte, to určite nie. Ale jednoznačne som si ich obľúbila. A čo vy, vyskúšate ich?

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články