Práve čítate

Ako na ombré nechty za 20 minút

6755  
Zdieľať: 

Ako na ombré nechty za 20 minút

Ornamenty na nechtoch, na to som nikdy nebola. Ale jednofarebná manikúra už mi občas pripadá trochu nudná. A tak som vyskúšala nový postup, ktorý vyzerá zložito, ale zvládne ho každý, kto dokáže nalakovať základ: ombré nechty alebo farebný prechod.

22. 2. 2019 1 min. čítania Marie Háková
Ako na ombré nechty za 20 minút

Najlepšie vyzerá prechod dvoch podobných farieb, ktoré majú trochu iný odtieň. Skúšala som aj dve rôzne farby (modrú a žltú), ale nie, ombré potom vyzerá skôr ako neplánovane rozmazaná čiara – minimálne pokiaľ nie ste skúsená „zdobilka“. :-)

Čo na ombré manikúru potrebujete:

  • 2 rôzne laky na nechty
  • Podložku na vyliatie laku (používam viečko od zaváraninového pohára)
  • Kúsok nepoužitej hubky alebo hubku na ombré z drogérie (fungujú rovnako a v drogérii tú špecializovanú zoženiete skôr náhodou)

Na fotky som zvolila odlišnejšie farby, aby bol výsledok pekne viditeľný. Môžete sa ale rozhodnúť aj pre len máličko rozdielne farby, a potom bude prechod jemnejší.

Ako na to:

Nalakujte si nechty základným lakom tak, ako ste zvyknutá. Ja podkladový lak (base coat) nepoužívam, ale pokiaľ ste naň zvyknutá, samozrejme ho použite. Nechajte ho dobre zaschnúť, ja čakám aspoň 10 minút.

Potom si nalejte na podložku druhý lak, namočte v ňom hubku, trochu poťapkajte a potom opatrne naneste na nechty. Majte stále na mysli: pridať môžete vždy, ubrať už nie.

Farba z hubky sa vám dosť pravdepodobne bude obtláčať aj na pokožku okolo nechtov. Keď budete veľmi pozorná, nestane sa to, ale mne sa s tým tak veľmi párať nechce. Rýchlejšie je namočiť do odlakovača tyčinku do uší a okolie očistiť.

No, a je to :-) Nechajte lak kompletne zaschnúť, prípadne prelakujte vrchným lakom (top coat).

Ako na to, aby lak vydržal?


Tipy nájdete v článku 5 trikov, s ktorými vám nechty vydržia krásne nalakované až 14 dní

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články