Práve čítate

Ako som do svojej skrine na jar prepašovala pastelové farby

1519  
Zdieľať: 

Ako som do svojej skrine na jar prepašovala pastelové farby

Osobne som nikdy nemala veľmi v láske zimu. Neviem ako vy, ale na jar sa začínam pravidelne tešiť už koncom januára. S príchodom februára sa to prehĺbi ešte o niečo viac a hneď ako vidím vo výkladoch záblesk farieb v nových kolekciách, je to tu.

17. 2. 2023 3 min. čítania Love Fashion Janina
Ako som do svojej skrine na jar prepašovala pastelové farby

Ešte chvíľu a tá zimná pochmúrnosť tu nebude! Kým v zime sa obliekame väčšinou do tmavých tónov, na jar je v uliciach hneď vidieť o niečo viac farieb. A presne na to sa pozrieme s najnovšou kolekciou Tchibo.

Ukážeme si, ako zobrať pastelové farby a zaradiť ich medzi klasiku, ktorá v šatníku nestarne a nikdy nevyjde z módy. To všetko navyše v rámci takzvaného prechodového obliekania. Aj pre mňa to bolo kedysi ťažké nájsť ten správny balans vrstiev na obdobie, kedy je počasie nevyspytateľné, ale akonáhle na to raz prídete, bude to aj pre vás hračka.

editorial

Nesmrteľná klasika na začiatok

Ak je niečo pomyselným základom šatníka, tak je to bezpochyby táto kombinácia. Samozrejme vždy záleží na osobnom štýle, ale povedzme, že biela košeľa, džínsy a trenčkot sú naozaj ležérne elegantnou klasikou, ktorá pristane veľkému počtu žien. Nakoniec, výsledný štýl môžete ľahko meniť. Džínsy môžu byť rôzneho strihu, košeľa môže byť pokojne pánska, trenčkot kratší, alebo dlhší. Nadčasový outfit z troch jednoducho kombinovateľných kúskov je na svete a je len na vás, či si vyberiete športovejší variant s teniskami, alebo elegantný s lodičkami.

Tepláky 4ever

Nie je to tak dlouho, čo si celý svet uvedomil, že pohodlnosť  teplákovej súpravy si nemusíme nechávať len na doma. Veľa blogerov a blogeriek ukázalo, že aj teplákovka sa dá nosiť a doplniť naozaj pekne bez toho, aby človek vyzeral, že sa celý deň povaľuje doma. My sme sa pohrali s ideou pánskej košele a masívnych tenisiek. Kombinácia golierika na mikine pôsobí hneď na prvý pohľad upravene. Samozrejme, že košeľa by mohla byť pokojne zastrčená do nohavíc, ale zámerne sme ju nechali priznanú vonku, aby trochu rozbila žltú plochu a vizuálně oddelila nohy od trupu. Nakoniec sme rukáv košele ohrnuli cez rukáv mikiny a voilá. Hravý outfit je na svete.

V béžovej a bielej

Štylistické pravidlá radia, že by ste nemali kombinovať viac ako 3 farby v jednom outfite. My sa budeme aj v tomto outfite držať klasiky, len sa ľahunko pohráme so štýlom. Béžová a biela sú v spoločnej kombinácii veľmi zhovievavou voľbou. Ak máte chuť takúto kombináciu ľahko okoreniť, skvelo vám na to poslúži pásikavé tričko. A tiež vrstvenie, ktoré sme naťukli úplne na úvod. Vestička sa dá nosiť pokojne len cez tričko s dlhým rukávom, ale pre oko to chcelo ľahko zjemniť bielou bomberkou. Čo sa týka nohavíc, k takémuto outfitu by fungovali pokojne aj džínsy, džegínsy, alebo legíny. My sme zámerne vybrali nohavice so širokou nohavicou v pánskom štýle, ktoré tomu dodajú šmrnc.

Čo by to bolo za jar bez šiat

Jemné, ľahučké a splývavé z viskózy. Také sú ideálne jarné šaty. Výstrih do V opticky pretiahne hrudník. Rukávy k lakťom zakryjú paže – keďže jar ešte nie je úplne teplá a niektoré z nás sa jednoducho bez rukávov necítia dosť sebavedomo. Bodky sú nadčasové a šaty sa dajú veľmi pekne kombinovať s trenčkotom na chladnejšie jarné rána, alebo so svetríkom na teplejšiu poobednú prechádzku.

Modrá je dobrá

Ako na jar vyzerať ležérne elegantne, ale pritom veselo vo farbách? Máme tu slim džínsy, vanilkovú mikinu a sýto modrú prechodnú bundičku. Skúste si na chvíľku predstaviť, ako by tento outfit vyzeral bez bielej košele, ktorá mu dáva úplne iný šmrnc. Zámerne vykasané rukávy pôvodne pánskej košele, priznaná oversized dĺžka a golierik vonku na mikine. Rovnako ako pri outfite s teplákovkou sme sa pohrali s košeľou.

Sukňa ¾ dĺžky

Tento outfit je ideálny “na von”. Taká tá jarná klasika k teniskám. Väčšiu tmavomodrú plochu sme tentokrát rozbili pásikavým tričkom s dlhým rukávom. Nadčasový kúsok z mäkkej biobavlny a cez neho košeľa, aby celý outfit nebol len obyčajné tričko a sukňa. Super by sa k tomu hodila džínsová bundička, alebo ľahký dotyk červenej, ako rúž, šatka, nechty, alebo pokojne červené nízke tenisky. Pozor, pretože vyššie topánky k tejto dĺžke sukne by mohli nohy opticky skrátiť.

Ležérne každodenné

Posledným outfitom je kombinácia pásikavého trička a ľahkej jarnej prechodnej bundičky. Alebo asi najväčšia klasika, ktorú si každé ráno oblečiem ja osobne. Pohodlná a pre mňa osobne super na každý deň s deťmi. Outfit sa dá vždy ľahko obmeniť. Stačí zameniť bundičku napríklad za čierny kožený kúsok a tenisky, alebo čižmy v rovnakej farbe. Alebo sa vrátiť naspäť k trenčkotu.

Ako sa páčia outfity vám a ktorý by ste si obliekli najradšej hneď? Už čoskoro bude čas na to prebrať skriňu, vymeniť páperové bundy za ľahšie kabátiky a azda pridať aj trochu tých farieb. Podľa mňa svetlunko žltá vyslovene privoláva jar, takže sa na ňu veľmi teším a dúfam, že s jej pomocou príde o trochu rýchlejšie.

Pastelové farby jarného oblečenia

Pastelové farby jarného oblečenia

Prezrieť si ponuku
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články