Práve čítate

Pastelové farby a hydratácia: Ukážem vám, ako krásne rozžiariť aj zrelú pleť

2166  
Zdieľať: 

Pastelové farby a hydratácia: Ukážem vám, ako krásne rozžiariť aj zrelú pleť

S prvými teplými jarnými lúčmi prichádza aj túžba vymeniť mdlé zimné tóny za hrejivé jarné odtiene, a to aj v prípade make-upu. Hovorím o nádherných jemných farbách, ako sú napríklad orgovánová, svetlá fialovo-modrá a jemne ružové/broskyňové odtiene. Ako make-up artistka som rada, že sa tento trend vrátil a ľudia chcú byť zase viac odvážni. A je jedno, či majú 18, alebo 40 rokov. Pastelové farby pristanú všetkým – uvidíte teraz sami.

30. 3. 2024 4 min. čítania Evženie Habron
Pastelové farby a hydratácia: Ukážem vám, ako krásne rozžiariť aj zrelú pleť

Keď som prvýkrát použila na svoje oči a líca pastelové farby, samu ma prekvapilo, ako mi lichotia. Zvýrazňujú make-up viac ako lesklé produkty. Obohatia krásu, ktorá je veľakrát skrytá za vrstvou jednoliateho make-upu, preto som pastelové odtiene začala používať aj pri líčení starších klientok.

„Pastelky“ majú v zásade veľké množstvo svetla a menšiu intenzitu farby, vďaka čomu pleť vyzerá sviežo a jemne. Nech už si vyberiete akýkoľvek odtieň – od tmavých po svetlé, od pastelových po neónové, každá farba vám dodá úplne iný šmrnc a vlastne ani nezáleží na tom, či ste práve jarný, letný, alebo jesenný typ. Nebojte sa preto experimentovať, milo vás to prekvapí!

Krok 1: Starostlivosť o pleť a príprava

Na dosiahnutie žiarivej pleti je samozrejme veľmi dôležitá hydratácia. Ľudia s problematickou pleťou si často myslia, že to zachránia produkty, ktoré naopak pokožku zmatňujú. To je ale chyba. Hydratujte a hydratujte. Ak by to na vás bolo príliš, vždy môžete na záver použiť nejaký jemný zmatňujúci púder.

Správna starostlivosť o pleť je nevyhnutná na prípravu pleti na make-up. Použite dostatočné množstvo hydratačného krému na minimalizovanie vrások. Potom použite primer, ktorý pomôže vytvoriť hladkú a rovnomernú pleť.

Krok 2: Vytvorenie dokonalého základu

Začnite základnou vrstvou make-upu, ktorý ľahko zakryje známky únavy a nerovnomerné farby. Potom naneste korektor na miesta, ktoré ho najviac potrebujú, napríklad pod oči, okolo nosa a na čelo a bradu. To vám zvýrazní najdôležitejšie miesta na tvári. Ak máte mastnejšiu pleť alebo hlbšie vrásky okolo očí, naneste jemný púder, aby sa korektor neusádzal v jemných linkách.

Krok 2: Tvarovanie tváre pomocou bronzeru

Naneste krémový kontúrovací bronzer na najvyšší bod lícnej kosti a vytvarujte si tvár – docielite tak liftingový efekt. Pre opálený vzhľad použite krémový kontúrovací bronzer aj na čele pri línii vlasov a na nose.

Ak vás trápi dvojitá brada, mám skvelý trik: naneste bronzer aj pod bradu, vytvorí to ilúziu tieňa a váš podbradok bude opticky menší.

Krok 3: Viditeľný lifting očných viečok

Ak chcete definovať spadnuté viečka, naneste bronzer aj na hornú časť viečok a smerom von k spánkom. Tým sa zníži výskyt vrások a prehĺbi sa krásny pohľad očí.

Pre extrémnejší liftingový efekt zdôraznite vonkajšiu tretinu línie mihalníc hnedou ceruzkou alebo použite farbu pre hravejší vzhľad.

Krok 4: Šťavnaté farby pre extra sviežosť

Použite krémovú lícenku a nanášajte ju jemnými pohybmi pozdĺž lícnych kostí až k spánkom. Tým ich zvýrazníte a budú vyzerať povznesene.

Mám radosť, že sa do našich kozmetických taštičiek vrátili multilíčidlá – môžete ich použiť takmer na všetko, nielen na líca. Je to taký univerzálny pomocník, ktorý je dobré mať neustále po ruke. Ak nemáte čas, stačí naniesť trochu na viečka, pery a líca a hneď vyzeráte, ako keby ste spali o pár hodín viac a navyše do ružova.

Nebojte sa farieb a skúste rôzne odtiene marhuľovej, ružovej, červenej a všetkých možných teplých odtieňov.

A to hlavné na koniec: Nezabúdajte na oči! Zaslúžia si byť vidieť. Napríklad modré linky pristanú všetkým odtieňom očí a vekovým kategóriám!

Zažiarte v pestrých farbách

Zažiarte v pestrých farbách

Nápady na ľahké jarné outfity v zelenej, ružovej a mätovej.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články