Práve čítate

Pekná spodná bielizeň? Nosím. Ale hlavne kvôli sebe

1660  
Zdieľať: 

Pekná spodná bielizeň? Nosím. Ale hlavne kvôli sebe

Pekná bielizeň, alebo ako sa odborne hovorí „lingerie“, už dnes nemusí slúžiť len ako chvíľková paráda na romantické večery. Vďakabohu, keby som sa tým mala riadiť, tak si nikdy nič atraktívnejšie ako jednoduché bavlnené nohavičky nekúpim. U nás doma sa totiž romantika nenosí (na mňa sa nepozerajte).

11. 3. 2023 4 min. čítania Helena Suchá
Pekná spodná bielizeň? Nosím. Ale hlavne kvôli sebe

Akurát by sa to všade zarezávalo. To nie je pre mňa. Nikto ju doma neocení. Zbytočná, nevyužijem ju. Drahá. Ukazovala by som ju akurát sebe pred zrkadlom, alebo doktorovi na vyšetrení. Možno aj vy si niečo podobné hovoríte, keď si pri výmene šatníka vyberáte novú bielizeň a v obchode pokukujete po regáloch s kúskami, ktoré vyzerajú, že toho viac odhalia, ako zakryjú. Tieto obavy som mávala tiež, kupovala som si nohavičky, ktoré vyzerali také pohodlné, že vlastne neboli vôbec atraktívne, podprsenky naopak boli také vystužené, že cez ne nebolo nič vidieť. Ja som ale mala dobrý pocit z toho, že je aspoň trochu vidieť, že nejaké prsia mám. Teraz už viem, že to nie je v push-up výplniach, ale v mojej hlave, a že sa všetky obavy a výhovorky, prečo pekná bielizeň nie je pre každú, dajú veľmi rýchlo vyvrátiť. Ako? Napríklad zobrať si ju do kabínky a vyskúšať. Ja som to skúsila a úplne to zmenilo môj pohľad na „bielizňovú estetiku“.

Pohodlie je a vždy bude na prvom mieste. Ale dnes už je veľmi jednoduché skĺbiť pohodlie a estetiku, takže to kombinujem. – Klára, 39 rokov

Zoberme to ale postupne…

Akurát by sa to všade zarezávalo.

Môže, ale nemusí záleží na vás, aký strih podprseniek a nohavičiek si na celodenné nosenie vyberiete. Nikto vás nenúti nosiť celý deň bielizeň, ktorá je z veľkej časti tvorená zo šnúrok. Dnes už v obchodoch narazíte na elegantné kúsky s čipkou, ktoré zakryjú, čo potrebujete, odhalia, čo chcete a pritom máte pocit, že na sebe nič nemáte – sú ako vaša druhá koža. A zarezávať sa môžu aj lacnejšie jednoduché bavlnené nohavičky s bodkami alebo jahôdkami. Hlavne v oblasti slabín mi dokázali urobiť peklíčko.

Čipky na každý deň pokojne, ale tie jemné, čo nehryzú. Nemám rada tie pevné, ktorý sú síce krajšie, ale vieš o nich celý deň. – Majka, 30 rokov

To nie je pre mňa.

A pre koho iného by bolo, ak nie pre ženu? Pre každú sa nájde krásny kúsok z lingerie. Stačí si vybrať, čo je vám príjemné – fyzicky aj psychicky. Predstavte si napríklad také tangá. Ja ich ešte len vidím a už sa cítim nepohodlne. Pritom pre niektoré z nás je to jeden z praktickejších a zároveň pohodlných strihov nohavičiek.

Tangá mám rada na šport. Snažím sa byť aktívna a každý deň chodím na dlhé prechádzky – potrebujem, aby nikde nič neprekážalo. Určite pre mňa ale nemajú sexy náboj. Podľa mňa môžeme vyzerať skvelo aj v nohavičkách s vysokým pásom. – Petra, 35 rokov

Nikto ju doma neocení.

Takže, predovšetkým ju oceníte vy. Keď som si kúpila svoj prvý naozaj krásny set podprsenky s nohavičkami, nemohla som sa odtrhnúť od zrkadla. Nebola som na takú parádu zvyknutá, zároveň ma prekvapilo, ako málo (oblečenia) stačí na pozdvihnutie aj kyprejšej postavy a hlavne nižšieho sebavedomia. A dokonca aj pohľadu môjho partnera, aj keď tvrdil, že na čipkovanej bielizni nič nevidí. (Čipka sa na žene nedá prehliadnuť!) Ale najdôležitejšia ste tu vy – páčiť sa musíte hlavne sama sebe!

Zbytočná, nevyužijem ju.

Keďže pekná bielizeň, či už s čipkou, alebo bez, s vysokým pásom, alebo bokové brazílske, býva aj funkčná a pohodlná, určite ju využijete, a to pokojne na celodenné nosenie. Prvú nevystuženú podprsenku s čipkou som si pôvodne kúpila, aby som očarila niekoho iného. Nakoniec ma okúzlila natoľko, že ju nosím do práce, aj keď sa tam nechcem obnažovať. Nič ma nikde netlačí, nešponuje a cítim sa sebaistejšie aj bez plného dekoltu. Keď mám ale šaty s väčším výstrihom, kde sa žiada „bohatšia“ výplň, samozrejme zo zásuvky vytiahnem aj vystuženejšiu podprsenku. Nie som fanúšik push-upiek na rozdiel od mojej sestry, ktorá na ne nedá dopustiť, takže som nadšená, že plnšie poprsie už dnes dokážu vyčarovať nielen špeciálne vankúšiky, ale aj střih, a pozor – pohodlný!

Drahá.

Hovorí sa, že pekná bielizeň je dlhodobá investícia. Ale už som sa naučila, že pekné a kvalitné kúsky nemusia stáť polovicu výplaty, ak si teda neprajete, aby boli z kašmíru. Keď už sa ale pre takýto luxus rozhodnete, vraj si už nič iné nechcete obliecť, ako sa nám pochválila Majka: „Mám nohavičky s vysokým pásom z kašmíru a je to asi najpríjemnejšia vec na svete. Vaječníky sú ako v izbičke!“

Ukazovala by som ju akurát tak sebe pred zrkadlom, alebo doktorovi na vyšetrení.

Tak do toho! Kupujte si bielizeň hlavne kvôli sebe. To vy sa predsa chcete cítiť pohodlne celý deň, ale aj žensky a atraktívne. Nikto iný ju za vás nosiť nebude. To, že sa v nej ukážete aj pred párom iných očí ako svojich, je len extra bonus navyše. Čo je ale dôležité, pekná bielizeň nemusí byť len čipkovaná. Môžu to byť materiály, farby, ale aj detaily, čo z obyčajnej bielizne robia atraktívne kúsky. Pekné nie je iba sexy, pekné je estetické a oku ladiace. A pamätajte na to, že žena robí bielizeň krásnou. A ženu robí atraktívnou jej sebavedomie a fakt, ako veľmi dobre sa cíti – a to je úloha peknej a samozrejme pohodlnej bielizne.

Spodná bielizeň je pre mňa veľkou témou. Zaujíma ma primárne pohodlie – poznám svoje telo, viem, čo mi strihovo sedí. Všetko mám v čiernej a nude verzii, a to točím podľa outfitu. Mám rovnakú podprsenku v 3 farbách a potom 2 strihy nohavičiek v xy kusoch a idem to stále dookola. – Alena, 34 rokov

A samozrejme nezabudnite na tých doktorov! Babička ma už odmalička učila, že vždy, keď vyrážam do mesta, mala by som mať na sebe čisté a pekné nohavičky. Nikdy totižto neviem, čo sa mi vonku prihodí. A keď už niekoho konfrontujem so svojimi bombarďákmi, tak by z toho nemal hneď mať ujmu. Takže dámy, noste peknú spodnú bielizeň (hlavne kvôli sebe) a buďte na seba opatrné!

Pohodlné a zvodné zároveň

Pohodlné a zvodné zároveň

Urobte si radosť krásnou a hlavne príjemnou bielizňou v modrých a ružových tónoch

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články