Práve čítate

Privítajte babie leto štýlovo

2211  
Zdieľať: 

Privítajte babie leto štýlovo

A je tu babie leto ‒ nádherný prechod medzi letom a jeseňou, keď si ešte môžeme užiť posledné teplé dni a zároveň telo pripraviť na teplotný šok, ktorý jeseň so sebou prinesie. Šaty a sukne musia pomaly nájsť miesto na dne skrine, zatiaľ čo teplé bundy a nepremokavé topánky si vymenia miesto s džínsovými bundičkami a ľahkými sandálmi.

28. 9. 2016 3 min. čítania Redakce
Privítajte babie leto štýlovo

Napriek tomu aj táto zmena počasia núka možnosť zostať štýlovou a pripravenou na oba typy počasia ‒ letné, aj jesenné. Simona zo Style Cookbook a Hana B. otvorili šatníky a podelili sa o svoje inšpiratívne nápady, ako na babie leto vyzrieť.

Simona Švarcová zo Style Cookbook

8417

Prechod medzi letom a pravou pochmúrnou jeseňou nám ešte stále spestrujú posledné záchvevy babieho leta, keď rána sú už síce chladné, ale cez deň je počasie ešte stále príjemné. Pre mňa osobne to znamená, že keď privriem obe oči, môžem si ešte vziať lodičky na bosú nohu, ráno ma síce budú trochu oziabať nohy, ale ešte sa nechcem zmieriť s tým, že by som mala začať nosiť jesenné topánky, a tak predstieram, že mi je teplo. Našťastie trávim väčšinu pracovných dní v kancelárii, tak mi to zatiaľ veľmi nevadí.

Jeseň je pre mňa časom šatiek a šálov, ktoré mi dovoľujú zabudnúť na studené nohy, a zároveň časom mojich obľúbených ponč, ktoré sú na prechodné obdobie medzi letom a studenou jeseňou ako stvorené. Tentoraz som si na pracovný odev obliekla šedé pončo z príjemnej pleteniny. Možno ho nosiť na niekoľko spôsobov a pasuje aj k elegantnejšiemu oblečeniu.

Vo voľnom čase, keď sa prezlečiem z kostýmu a lodičiek s podpätkami, rada jazdím na skútri, ktorý sa snažím užiť si do poslednej chvíle. Tkaný šál, ktorý je taký veľký, že ho za teplejšieho počasia možno použiť aj ako deku na sedenie, ma pri jazde príjemne zahreje, rovnako ako kožené rukavice, ktoré sú pri jazde na motorke nevyhnutnosťou. Čo ma však najviac teší, je obojstranná prešívaná bunda. Z jednej strany modrá a z druhej vínová, takže za pár sekúnd zmeníte vzhľad, a oceníte aj to, že je taká ľahučká, že sa dá v prípade potreby zložiť a uložiť do malého vrecka.

8561

8603

Hana B.

DSC_9683

Zdá sa, že leto je už nenávratne preč, a pomaly, ale isto prichádza chladné obdobie. Zrejme zostáva už len pár dní, keď sa teploty vyšplhajú na príjemné, skoro letné hodnoty. Kvôli tomu som sa musela vzdať šortiek a tielok, ktoré mám najradšej, a nahradiť ich nohavicami, svetrom a hlavne mojim milovaným pončom. V prvom outfite sa držím mojej obľúbenej klasiky v podobe čiernych nohavíc a jednofarebnej košele, ktorú som doplnila a oživila pončom. Ťažko hľadať niečo univerzálnejšie. Pretože sa už začal semester a do školy odchádzam ráno a vraciam sa až večer, keď teplota rapídne klesá, som rada, že sa môžem do neho poriadne zababušiť a zima sa mi vyhne. Cez deň, keď je teplo a svieti slniečko, pončo jednoducho zložím a hodím do tašky. Konečne štýlový kúsok, ktorý zároveň zahreje.

Druhá kombinácia je mojím najbežnejším školským outfitom, lebo mi ide hlavne o pohodlnosť a praktickosť. Tentoraz som si k nohaviciam vzala bordové tričko (trocha typickej jesennej farby nezaškodí) s trojštvrťovými rukávmi a veľkú kabelku so strapcami. Bez veľkej a priestrannej kabelky si pripadám, akoby mi neustále niečo chýbalo, a zároveň je to moja spása, pretože so sebou nosím skriptá, zošity, desiatu, niečo na pitie, kľúče, náhradné oblečenie a veľa vecí, bez ktorých by som nemohla existovať a bohužiaľ aj veľa vecí navyše, ktoré v kabelke zbytočne zaberajú miesto, ale mám ich rada poruke. Nie je to tak aj u vás? Vďaka bezodným taškám si pripadám ako Hermiona a mám v nej ozaj všetko, na čo si len spomeniem.

DSC_9693

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články