Práve čítate

Sexy Mamas a Sandra Kisić radia, ako sa obliecť na bicykel

3899  
Zdieľať: 

Sexy Mamas a Sandra Kisić radia, ako sa obliecť na bicykel

Tepláky, mikina a tenisky, to je najčastejšia kombinácia, ktorú si ľudia obliekajú, keď sadajú na bicykel. Cyklistika však už nepatrí len športovcom, bicyklom sa možno dopraviť aj do práce alebo na večerné posedenie s priateľmi. Ak stále neviete, ako na to, nechajte si poradiť od blogeriek SexyMamas a Sandry Kisic, ktoré rozumejú bicyklovaniu, aj móde.

25. 4. 2016 3 min. čítania Redakce
Sexy Mamas a Sandra Kisić radia, ako sa obliecť na bicykel

Lenka zo SexyMamas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Všeobecne asi platí, že na bicykel sa treba obliecť hlavne pohodlne. Preto sú na nohy najlepšie nejaké tenisky, obchody sú štýlových a farebných tenisiek plné, takže tu snáď treba len trochu vyriešiť ich zladenie s ostatným oblečením. Pre mňa sú určite lepšou voľbou nohavice ako sukňa, hoci som videla na bicykli  aj ženy v sukniach či šatách a vôbec to nevyzeralo zle. Ja som však nohavicový typ aj v každodennom živote, takže pre mňa sú nohavice na bicykel jasnou voľbou. Aby boli pohodlné, je fajn zvoliť nohavice z elastanu alebo s nejakým voľnejším strihom, ktorý dovolí slobodne sa pohybovať a nemať pritom nepríjemný pocit. Nedám dopustiť na džínsy, na bicykel sa skvele hodia, treba však dávať pozor na ich dĺžku, aby sa nám neplietli do reťaze a nevadili pri šliapaní. Veľmi pohodlné sú rôzne voľnejšie plátenné nohavice, z praktického hľadiska dolu zakončené  gumičkou. A rôzne typy legín sú bez debát zásahom do čierneho.

Vybrať nejaké vhodné tričko je už záležitosťou hlavne počasia, nálady a príležitosti, na ktorú na bicykli vyrážame. Na jarné dochádzanie do práce sa skvele hodí košeľa, na ktorú si možno prehodiť ľahký sveter a nechať vykukovať golier. Dlhšia retiazka na krk celkový dojem krásne oživí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhý outfit sme zostavili z dlhšieho trička s čipkovanou aplikáciou v neutrálnej bielej farbe, cez ktoré sme prehodili ľahký blejzer semišového vzhľadu. Nohavice khaki farby sú úžasne splývavé, s elastickým pásom a zakončené gumou, takže pre jazdu na bicykli ako stvorené!

Pre voľnočasovú jazdu na bicykli sme vybrali nadmerne veľké tričko s efektom obnosenia, ktoré je veľmi príjemné na nosenie práve vďaka voľnému strihu a jemnému splývavému materiálu. Zadný diel je dlhší, čo sa pri jazde na bicykli určite ocení. A k nemu opäť džínsy, tenisky a ideme! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sandra Kisić

tchibo3

Som strašne rada, že ľudia si začínajú uvedomovať, že k mestskému bicyklu patrí aj mestská móda. Teda, že ak sa niekam po meste presúvam na bicykli, nemusím sa hneď navliecť do lycry. Košeľa, džínsy a conversky − to je klasika, ktorá neomrzí. Nielen na bicykel. Minulý týždeň som so sebou vzala aj štvornohú parťáčku Mášu, ktorú nie vždy bavilo stíhať moje tempo, takže ju nabudúce pôjdem vyvenčiť zas po svojich. :)

A v sukni na bicykel? Aj mne to predtým pripadalo neobvyklé, ale so správnym baloňákom ide všetko. A ak pod ním máte krátku sukňu, tak sa páni v parku môžu domnievať, že pod ním nič nemáte a dúfať, že vám ho vietor koketne nadvihne.

Tak hurá na bicykel a hlavne nezabudnúť na helmu!

tchibo4

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články