Práve čítate

Sprievodca obliekaním pre začiatočníkov jogy

3086  
Zdieľať: 

Sprievodca obliekaním pre začiatočníkov jogy

Začínate s jogou? Hoci sa to možno nezdá, nejde iba o pokojné dýchanie v pozícii lotosového kvetu, ale o šport, pri ktorom sa človek dokáže pekne zapotiť. Aj preto musí byť oblečenie na jogu nielen pohodlné, ale aj funkčné. Poradíme vám, čo si na jogovú podložku obliecť!

11. 1. 2016 2 min. čítania Minty Finty
Sprievodca obliekaním pre začiatočníkov jogy

 

IMG_9475

Voľnejšie oblečenie na natiahnutie svalov

Na cvičení mám rada začiatočnú fázu, keď sa ešte necvičí, ale treba sa poriadne uvoľniť. Zatvoriť oči a zhlboka a nahlas dýchať a so zavretými očami si zľahka natiahnuť telo. Keďže telo nie je ešte zahriate, v tejto fáze si pokojne nechajte voľnejšie tepláky, ktoré neškrtia v páse, a na nohách ponožky. Oboje si potom možno znova natiahnuť na konci cvičenia, keď sa v ľahu vydýchavame.

IMG_9528

Predchádzajte natiahnutým svalom voľným odevom

Osobne uprednostňujem dlhšie nohavice alebo legíny a dlhé rukávy, vďaka ktorým mám svaly a šľachy neustále v teple. Nehrozí mi tak natiahnutie svalov. Viskózové tričko je navyše priedušné a dobre odvádza pot. Ak nie ste priaznivci voľných tričiek, pokojne si oblečte športové tielko, ktoré má vyšší podiel elastanu − budete cítiť oporu, zároveň však vás pri cvičení nebude škrtiť.

IMG_9507

Na dolnú časť tela sú ideálne legíny

Legíny sú mojím najobľúbenejším cvičebným úborom − a podobne ako v prípade vrchnej časti tela je lepšie, keď sú svaly v teple. Elastické legíny by mali byť maximálne pohodlné a dovoliť každý cvik jogy. Ak cvičíme v štúdiu, dobre sa nám hodí aj neviditeľné vrecko na kľúčik od skrinky. A čo oceňujem najviac? Že legíny sú obojstranné, takže mám roztomilo farebný i minimalisticky športový odev v jednom!

IMG_9519

Vyberte si podprsenku, čo vás nebude obmedzovať

Ženy sa počas cvičenia určite nezaobídu bez kvalitnej podprsenky. Na každý šport sa však hodí iný typ! Podprsenku na behanie si nechajte do parku a na jogu si kúpte ľahšiu, bezšvovú so širokými ramienkami, ktorú takmer neucítite. Tá takisto ako ďalšie časti odevu odvádza pot a nechá kožu dýchať. A v lete sa nemusíte hanbiť obliecť si len samotnú podprsenku, bez tielka či trička.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články