Práve čítate

Spevnenie brucha pre dvoch

3879  
Zdieľať: 

Spevnenie brucha pre dvoch

Túžite po pevnom, plochom brušku, ale nebaví vás cvičiť osamote? Máte spoločníčku alebo spoločníka, s ktorým sa navzájom podporujete a baví vás cvičiť spoločne? V tom prípade by vás mohli potešiť tieto cviky brucha, ktoré sa dajú robiť vo dvojici.

16. 10. 2017 2 min. čítania Veronika Wisiorková
Spevnenie brucha pre dvoch

Na nič nečakajte, pozvite svojho kamaráta na čaj a namiesto toho rovno začnite s prvým tréningom priamo vo vašej obývačke. Nezabudnite sa pred cvičením zahriať krátkym strečingom a s chuťou do toho!

Sklápačky s podávaním fľaše

Položte sa na chrbát, pokrčte kolená, chodidlá položte na podložku na šírku panvy. Ste v polohe hlavami od seba, pokrčené nohy sa môžu prekrývať. Jeden z vás drží v ruke fľašu s vodou, s výdychom zatne brušné svaly a pomaly sa dvíha do sedu. Vo vrchnej fáze záťaž odovzdáva a vracia sa naspäť do východiskovej pozície. Druhý, ktorý v túto chvíľu drží fľašu, ide taktiež s výdychom do pôvodnej pozície a so zatnutím svalov sa dvíha k ďalšiemu odovzdaniu. Takto sa striedate, až kým sa každý 20x neposadí.

Opakujte aspoň 20x.

Odrážanie nohami

Jeden z vás zaujme vzpriamený postoj. Druhý si líha na podložku na chrbát, hlavou k chodidlám kamaráta, rukami sa chytí za jeho členky a zdvihne súčasne obe prepnuté nohy do pravého uhlu k telu. Toto je vaša východisková pozícia. Kamarát v stoji silou zatlačí do nôh druhého, akoby ich chcel „odhodiť“ smerom k zemi. Ležiaci sa snaží nátlak čo najlepšie udržať a s výdychom vracia nohy naspäť do východiskovej pozície. Pre pozíciu poležiačky sú veľmi dôležité prilepené bedrá k podložke po celú dobu trvania cviku.

Opakujte aspoň 20x, potom svoje pozície vymeňte.

Podávanie lopty v sede

Posaďte se zády k sobě tak, abyste se dotýkali pouze vrchní částí zad (tedy s mírným zakloněním). Nohy jsou na šířku pánve mírně pokrčené v kolenou, chodidla na podložce (pokročilí mohou zkusit pozici s chodidly ve vzduchu). Jeden drží v ruce míč, boční stranou ho předá kolegovi, který ho opět z druhé strany vrátí. Míč se tak pohybuje stále ve stejné úrovni hrudníku v pomyslném kruhu.

Po pätnástich kolách otočte smer.

Krúženie nohami

Položte sa do podporu na lakťoch na chrbát, chodidlami k sebe tak, aby sa prekrývali. Zdvihnite chodidlá do vzduchu a začnite maľovať kruh. Aby nedochádzalo k zrážke, jeden z vás začne maľovať kruh z vrchu v smere hodinových ručičiek, druhý zospodu v opačnom smere. Namaľujte 10 kruhov, potom smery vymeňte a namaľujte ďalších 10. Potom vydýchnite.

Podľa zdatnosti môžete všetky cviky opakovať v 2-3 sériách. Verím, že s takým cvičením sa počas tréningu nielen vypracujete, ale aj dostatočne zasmejete. Nie je na čo čakať, hor sa za bruškom snov.

Každý urobí aspoň 20 kruhov.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články