Práve čítate

5 dôvodov, prečo dať šancu tmavomodrej pred čiernou

9472  
Zdieľať: 

5 dôvodov, prečo dať šancu tmavomodrej pred čiernou

Pod čiernou som vždy skrývala nejaké to kilo navyše aj to, že nie som práve extrovert. Ale viete, že tmavomodrá ju skvelo zastúpi? Hlavne teraz v lete.

10. 7. 2019 3 min. čítania Nela Hanáková
5 dôvodov, prečo dať šancu tmavomodrej pred čiernou

Tmavomodrá aj čierna sú neutrálne farby – dajú sa kombinovať s ledačím a môžete na nich postaviť šatník. Vyzerajú upravene a spoločensky. Ale čoraz viac uprednostňujem tú modrú.

V modrej vyzeráme všetky mladšie

Nie je náhoda, že mi trvalo pár rokov, kým som si všimla, že čierna farba pri tvári mi pridáva niekoľko rokov navyše. A nielen mne. Veľká plocha čiernej farby prosto vyťahuje vrásky.

Dá sa to potlačiť rôzne:

  • „rozbiť“ čiernu jemným vzorom alebo ju nosiť ako čipku
  • pridať blízko tváre farbu, ktorá nám pristane
  • alebo ju vymeniť za tmavomodrú

Myslím si, že tmavomodrá pristane svetlej aj opálenej pleti a jednoznačne lichotí každému veku.

Okolie reaguje na modrú prívetivejšie

Odhodlaná, svojská a ústretová. Takto jednoducho by sa dala popísať tmavomodrá. Už dlho viem, že rôzne farby pôsobia na môj mozog inak. Či už sú to farby, čo mám na sebe ja alebo tie, čo majú ostatní.

Ľudia, ktorí si obliekli hlavne čiernu, na mňa pôsobia sebaisto, ale tiež nedostupne alebo až povýšenecky. Na sebe som odpozorovala, že mi čierna síce pridá na sebavedomí, pretože sa za ňu môžem tak trochu schovať, ale naopak ľudia sú ku mne viac chladní. V tmavomodrej sa cítim otvorená a zároveň aj trochu slávnostne. Možno je to tým, že mám tmavomodrú spojenú s akousi kráľovskou vznešenosťou. Čo ma ale prekvapuje, je zmena v správaní ostatných ľudí, ktorí sú naraz oveľa milší. A to je super!

Kombinácie s inými farbami sú jemnejšie

Najväčšou výhodou tmavomodrej je ale jej kombinovateľnosť s ostatnými farbami. Hlavne v lete, kedy chcem oblečenie oživiť pastelovými tónmi, nepôsobí táto kombinácia tak tvrdo, ako je to s čiernou. Modrá sa s ostatnými farbami skvelo dopĺňa a spolu tvoria také pomyselné letné duo. Ja ju mám najradšej v kombinácii so svetložltou alebo blankytne modrou. Aj keď už mám viac ako tridsať, naozaj som sa v tomto dievčenskom štýle našla a myslím si, že ku mne naozaj sedí.

Výrazne je to myslím poznať v kombinácii s červenou. Čierno-červená je výrazná, agresívna, na niekom môže vyzerať až vulgárne; červená s tmavomodrou znesie oveľa viac. Platí to aj o ďalších výrazných farbách, napríklad o žltej, ktorá vedľa tmavomodrej nepôsobí tak tvrdo. Pastelové a svetlé farby sú vedľa tmavomodrej jemnejšie ako s čiernou. Skvelá je tiež kombinácia s hnedou – táto farba mnohým ženám veľmi pristane, ale nemajú ju s čím nosiť. Pokiaľ k nej použijete tmavomodrú ako základnú farbu, možno objavíte úplne nové možnosti kombinovania.

Je to námornícka klasika, a to znamená leto :-)

Námornícke vzory sú v obchodoch každé, každučké leto, čo si pamätám, a len tak z módy nevyjdú. Ako som spomínala vyššie, biela/béžová k tmavomodrej krásne ladí. A pásiky či kotvičky im pristanú. Takže tak. Kto tiež milujete tento štýl?

Modrá tak neukazuje spotené kruhy

Niektorým veciam sa v lete jednoducho vyhnúť nedá. Svoje urobí výber materiálov, ale keď porovnám modrú a čiernu, je jasné, kto je pre mňa víťaz.

PS: Áno, je to zmena…

Keď stále nosíte čiernu, chvíľu trvá, kým sa na modrú preorientujete. Prvý týždeň som sa cítila dosť nesvoja, ale potom sa to zlomilo a ja som si začala novú farbu užívať. Musím povedať, že som sa celkovo začala obliekať do trochu iného štýlu ako kedysi. S čiernou to bola taká dôstojná elegancia, zatiaľ čo s modrou je to skôr o hravosti a voľnosti. Sama na sebe vidím, že sa to pozitívne prenieslo aj do mojej celkovej nálady. Mám energie na rozdávanie, pripadám si o niekoľko rokov mladšia a plná túžby niekam vyraziť a niečo zažiť. Určite zmenu šatníka odporúčam, hlavne teraz v lete.

Tmavomodrá na Tchibo.sk

Tmavomodrá na Tchibo.sk

Vyberte si nový tmavomodrý kúsok do svojho šatníku.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články