Práve čítate

5 možností, ako nosiť trblietky, aby nevyzerali cirkusovo

3038  
Zdieľať: 

5 možností, ako nosiť trblietky, aby nevyzerali cirkusovo

Kto ma pozná, ten vie, že som telom aj dušou minimalista. Mám rada jednoduché veci a inak tomu nie je ani v líčení. Existuje ale jedna výnimka, kedy sa rada trochu „odtrhnem z reťaze“ – vianočné obdobie. Tá sviatočná atmosféra, večierky, všade samé svetielka, to jednoducho vyzýva k menším experimentom. A čo sa k nasledujúcim dňom hodí zo všetkého najviac? Trblietky! Ako nimi decentne ozvláštniť make-up a blysnúť sa na vianočnom večierku alebo pri štedrovečernom stole?

19. 11. 2018 3 min. čítania Alex Fráňová
5 možností, ako nosiť trblietky, aby nevyzerali cirkusovo
Keď ide o trblietky, menej je viac, teda: radšej sa trblietať trochu menej, ako to nedopatrením prehnať. Ideálne je zamerať sa len na jednu vec, alebo pokiaľ máte veľmi výrazný štýl, dve veci (napríklad linky a nechty). A ako vždy, keď ide o líčenie, hlavné je, ako sa v ňom cítite vy.

1. Trblietavá rýchlovka

Aj malý detail môže urobiť veľké veci! Chystáte sa na vianočný večierok a už teraz viete, že pôjdete priamo z práce? Mám pre vás skvelý tip, ako za pár sekúnd z bežného denného make-upu vyčarovať sviatočné líčenie.

Namaľujte si v ten deň jednoduchú čiernu mačaciu linku na horné viečko a ľahko ju pretiahnite smerom k obočiu. Do kabelky prihoďte trblietavú tekutú linku alebo tieň a tenký štetec.

Tesne nad pôvodnú čiernu linku večer nakreslite tú trblietavú. Vďaka tej pôvodnej to pôjde ľahko, tvar už totiž predkreslený máte. Pokiaľ ste zvolili tieň, navlhčite si štetec, s ktorým linku vytvoríte, bude potom intenzívnejší a aplikácia bude ľahšia. Trblietavá linka vyzerá krásne aj sama o sebe, ale pokiaľ ste ako ja a nechcete to s trblietkami preháňať, v kombinácii s čiernou linkou nebude líčenie také výrazné.

Prečítajte si tiež: Jednoduchý trik na očné linky, s ktorými nebudete za pandu

2. Čaro rozjasňovača

Pre veľa žien je rozjasňovač stále záhadný produkt, pritom je to asi najjednoduchší spôsob, ako dodať líčeniu trochu sviatočného jasu.

Nebojte sa. Pokiaľ použijete rozjasňovač na tých správnych miestach, určite nebudete pôsobiť ako disco guľa. Rozjasňovač dodá pleti trochu zdravého lesku a aj keď je zvyšok líčenia matný, stále budete vyzerať sviežo.

Kam ho použiť? Na lícne kosti, na hrot nosu, nad hornú peru a pod obočie. Ak sa chystáte na vianočný večierok, vôbec sa nebojte zobrať do ruky rozjasňovač s väčšími trblietkami, na deň ale radšej vyberajte tie jemnejšie namleté.

3. Ako na trblietavé tiene, aby držali

Ak máte chuť naozaj sa blysnúť, stavte na trblietavé očné tiene. Váš pohľad bude rozjasnený a celý look dokonale slávnostný.

Ako ale na také tiene, aby vám na viečkach držali a prežili akýkoľvek vianočný večierok? Základom je podkladová báza, ktoré zabezpečí, že trblietky nebudú nikam padať. Trblietavé tiene a glitre totiž majú tendenciu opadávať a bez kvalitnej bázy (dnes zoženiete aj také, ktoré sú robené priamo pod trblietky) sa nezaobídete.

Pokiaľ viem, že budem s trblietkami pracovať, nalíčim si najskôr oči. Opadané tiene potom len zotriem odličovacou servítkou a až potom nanášam make-up. Výsledný make-up potom ešte zafixujem fixačným sprejom. Vďaka nemu budete mať istotu, že sa líčenie ani nepohne.

Trblietky sa určite nesnažte rozotrieť ako pri iných tieňoch, ale len ich plochým syntetickým štetcom vklepávajte do viečka. Pozerajte sa pri tom smerom dole a chvíľu počkajte, kým si tiene tzv. „sadnú“.

Jednoduchším a rýchlejším variantom sú gélové či krémové očné tiene, ktoré bývajú veľmi pigmentované a po zaschnutí držia ako pribité.  Pre naozaj intenzívne líčenie ich môžete použiť namiesto podkladovej bázy pod púdrové tiene či samotné trblietky.

4. Pre odvážne: trblietavé pery

Pokiaľ ste, na rozdiel odo mňa, odvážne a rady experimentujte, vyskúšajte veľký hit vlaňajšej sezóny – trblietavé pery!

Môžete ísť samozrejme tou najjednoduchšou cestou a kúpiť si rúž, ktorý v sebe trblietky už má. Ak sa vám ale nechce kupovať si niečo, čo využijete naozaj len sporadicky, choďte na to inak. Použite váš obľúbený rúž, následne do pier ľahko vklepte bezfarebnú podkladovú bázu pod trblietky či očné tiene a prstom či plochým štetcom, rovnako ako pri líčení očí, aplikujte na pery trblietavý tieň.

Fantázii sa medze nekladú a pery rozhodne nemusia byť pokryté trblietavým tieňom celé, naopak! Vyskúšajte si rôzne looky, použite trblietky len do stredu pier alebo nimi obtiahnite pery a aspoň raz do roka sa odviažte. Nechajte pery vyniknúť a zvyšok líčenia potom ponechajte len veľmi jednoduché.

5. Trochu trblietania každý deň

Chcete mať sviatočný look (a náladu) každý deň, ale na divoké trblietavé líčenie si netrúfate? Urobte to jednoducho ako ja a ozdobte si nechty! Nie je nič jednoduchšie, ako svoj obľúbený lak pretrieť tým s trblietkami. Mňa baví, keď je efekt trblietok len na jednom nechte, s blížiacimi sa Vianocami potom postupne pridávam. :-)

Prečítajte si tiež: 5 trikov, s ktorými vám nechty vydržia krásne nalakované až 14 dní

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články