Práve čítate

Vajíčkový šalát s avokádom

11036  
Zdieľať: 

Vajíčkový šalát s avokádom

Tento rok tú kopu vajec ešte vylepším avokádom, aby sa nepovedalo! Tento šalát či nátierka (záleží, ako nadrobno to všetko posekáte) sa našťastie nespája len s Veľkou nocou, ale môžete si ho/ju pripraviť vlastne kedykoľvek. A verte mi, že sa po ňom/nej vždy zapráši. Chutí na raňajky, desiatu, večeru, ako malý predkrm, na oslavy, na párty. Skrátka otázka „kto to bude, bože, jesť?“ je v podstate zodpovedaná. Ja, pretože to skvelé  a nikdy toho nemám dosť!

25. 3. 2016 2 min. čítania Kateřina Winterová
Vajíčkový šalát s avokádom

Na Veľkú noc je vždy veselo! Vždy cítim aj isté vzrušenie, akí šibači a v akom počte dorazia. Príležitosť si nikdy nenechá ujsť strýko s  partiou svojich „kumpánov“ a za omladenie korbáčom dostanú vždy štamperlík na zdravie. Potom sa prehupne dvanásta hodina a pomaly dorazia naši chlapci s igelitkami plnými výslužky. Každý rok si tú výslužku odfotíme do albumu. Je to pestrá paleta sušienok, lízaniek, čokolád, cukríkov a vajíčok. Tak to vždy „odborným“ okom preberiem, vytriedim a kochám sa nad kreativitou a umom susediek, ako tie vajcia tento rok zase krásne vyzdobili. Sledujem najmä nové trendy.

Najkrajšie kraslice dám na stôl a nad zvyškom dumám: kto to bude, bože, jesť? Potom príde babička a už sa vajcia lúpu, krájajú a miešajú v mise na nátierku, ktorú potom jem iba ja. Je síce výborná, lenže je jej veľa. Ale to asi poznáte, že?

vajickova pomazanka _DSC0499

Suroviny:

8 varených vajec
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1/2 hrnčeka majonézy
1/2 hrnčeka byliniek (kôpor, petržlenová vňať, koriander, pažítka…)
1 mladá cibuľka s vňaťou
2 polievková lyžica kapár
1 avokádo
drobná zelenina na ozdobu (žerucha, slnečnica, reďkovka…)
1 citrón
korenie
soľ

Postup:

Vajíčka olúpeme, žĺtky dáme do misy a bielka nahrubo pokrájame. Odložíme ich bokom a k žĺtkom pridáme horčicu a majonézu. Dobre premiešame. Cibuľku pokrájame aj so zelenou vňaťou, pridáme pokrájané kapary a bielky. Zľahka premiešame. Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky a pokrájame na kocky. Spolu s bylinkami vložíme do misy, ochutíme soľou, korením a zastrekneme šťavou z citróna. Zľahka premiešame a prípadne dochutíme. Podávame s pečivom a drobnou zeleninou.

vajickova pomazanka _DSC0510 vajickova pomazanka _DSC0525

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články