Práve čítate

Začnite deň natiahnutím už v posteli

4047  
Zdieľať: 

Začnite deň natiahnutím už v posteli

Vyskúšajte sériu krátkych cvičení ešte vo vyhriatej posteli. Umožnite telu aj mysli pomaly sa prebudiť, rozprúdiť krv v tele a začať tak deň dobrou náladou.

15. 2. 2017 3 min. čítania Veronika Wisiorková
Začnite deň natiahnutím už v posteli

Všade tma, vy ste ponorení do nejakého pekného sna, zababušení do teplej periny. Zrazu z diaľky počujete, ako zvoní budík. „Ešte chvíľku,“ pomyslíte si. Nedá sa nič robiť, treba vstať, aby ste prišli včas do práce. A čo keď vám poviem, že ak si v  posteli pobudnete ešte päť minút, bude sa vám nielen oveľa lepšie vstávať, ale váš deň bude oveľa usmievavejší. Nemyslím však, že zaklapnete budík a ešte si päť minút pospíte.

IMG_1365

Natiahnite sa

Ľahnite si na chrbát. Oči nechajte zatvorené. Všetky štyri končatiny natiahnite do všetkých svetových smerov. Ako keby vás chcel niekto natiahnuť na škripec a vy ste chceli otvoriť hrudník. Zhlboka sa nadýchnite nosom až do brucha a s výdychom sa doširoka usmejte. Ten úsmev prosím nevynechávajte, je dokázané, že prvé ranné myšlienky ovplyvnia celý deň. Tým úsmevom pôjdete v ústrety dobrej nálade.

IMG_1401

Zbaľte sa

Pomaly zbaľte svoje nohy a pritiahnite ich k hrudníku. Dopomôžte si rukami a zbaľte sa do takého malého klbka, aké len dokážete vytvoriť. S výdychom zbaľte k nohám aj hlavu a natiahnite si tak krčnú chrbticu. Oči majte stále zatvorené.

IMG_1445

Vytočte sa

Pomaly spustite pravú nohu späť na posteľ. Ľavú nohu nechajte pokrčenú a snažte sa ju ešte pevnejšie pritisnúť k hrudníku. S výdychom sa snažte pokrčenú nohu vytočiť na pravú stranu tak, aby sa dotkla postele. Hlavu vytočte do opačného smeru a chvíľu v tejto pozícii vydržte. Potom sa opatrne vráťte a rovnaký pohyb vykonajte s druhou nohou.

IMG_1460

Chyťte sa

Vráťte sa do ľahu na chrbte. S výdychom vystrite obe nohy, vystrite špičky a snažte sa ich zdvihnúť k posteli až do pravého uhla. Najprv zakrúžte aspoň päťkrát pravým členkom, potom aj ľavým. S výdychom vystrite ruky a snažte sa chytiť za špičky nôh, kolená sú napnuté (ak sa vám špičky nedarí chytiť, snažte sa ich aspoň dotknúť). Keď si chytíte špičky, narovnajte chodidlá a špičky nôh sa snažte čo najviac stiahnuť k telu. Takto si natiahnete lýtkové svaly, ktoré by ste mali krásne cítiť.

IMG_1503

Prebuďte sa

Na záver sa obráťte na brucho, dlane položte na posteľ na úroveň prsníka tesne k telu a s výdychom vystrite ruky, vypnite vrchnú časť tela a tvár sa snažte smerovať k stropu. S hlbokým nádychom do brucha sa panvou odlepte od postele a posaďte sa na päty. Zároveň natiahnite ruky, hlavu schovajte medzi ruky a plecia sa snažte pretlačiť do postele. Opatrne, pomaly, stavec po stavci, sa zdvihnite do sedu. Otvorte oči. Dobré ráno. Máte pred sebou krásny nový deň, tak sa nezabudnite usmievať.

Viem, že rána bývajú hektické a možno si myslíte, že na takéto cvičenie niet času. Urobte to pre seba a skúste to najprv cez víkend, keď vás nebude tlačiť čas. Uvidíte, že sa vám bude vstávať oveľa lepšie.

IMG_1512

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články