Hrušky a jeseň patria k sebe. Pomyselnú trojicu dopĺňajú ešte jablká, z ktorých sme si vyrobili dezert v minulom recepte. Dnes sa teda zameriame na hrušky a na dezerty pre starších stravníkov, ktorí ocenia hrušky máčané vo víne.
Suroviny
hrušky
0,75 l bieleho vína
cukor
korenie (zvitok škorice, badián, klinčeky)
Postup
Biele víno povaríme s korením a cukrom. Keď sa cukor rozpustí, do tekutiny ponoríme hrušky zbavené šupiek. Varíme do zmäknutia. Potom hrušky vyberieme a obsah hrnca necháme zvariť na sirup. Po vychladnutí hrušky pokvapkáme sirupom. Nakoniec môžeme ozdobiť makom.
Hrušky možno využiť aj v mäsových receptoch, napríklad na svätováclavskú hus. Okrem hrušiek výborne chutia v dezertoch aj slivky! Skúste recept na kysnuté buchty so slivkami odovzdávaný babičkami mamičkám. Každá návšteva sa u vás bude zaručene cítiť ako doma.