Práve čítate

Recept na bavorskú kávu: moje sladké zimné maškrtenie

9382  
Zdieľať: 

Recept na bavorskú kávu: moje sladké zimné maškrtenie

V mrazivom období sa ako kúzlom menia moje kávové chute. Viac si doprajem a rozmaznávam sa aj inými druhmi kávy ako mojím bežným cappuccinom. Netrápim sa počítaním kalórií, maškrtím a užívam si chuť, ktorá ma dokáže doslova teleportovať na aromatickú cestu do neznáma... jedno z mojich obľúbených zimných dobrodružstiev je práve bavorská káva.

19. 12. 2023 2 min. čítania Marta Kaniewska
Recept na bavorskú kávu: moje sladké zimné maškrtenie

V mrazivom období sa ako kúzlom menia moje kávové chute. Viac si doprajem a rozmaznávam sa aj inými druhmi kávy ako mojím bežným cappuccinom. Netrápim sa počítaním kalórií, maškrtím a užívam si chuť, ktorá ma dokáže doslova teleportovať na aromatickú cestu do neznáma… jedno z mojich obľúbených zimných dobrodružstiev je práve bavorská káva.

Recept na bavorskú kávu

Pripravte sa na maškrtenie! Je to síce, ako sa hovorí, kalorická bomba, ale verím, že občas si ju pokojne môžeme dopriať.

Horúca čokoláda, kokosové mlieko, škorica… táto kombinácia ma nikdy nesklame. Príprava bavorskej kávy je ľahká a budete ju mať pripravenú za pár minút. V mojom recepte je káva ozdobená šľahačkou z kokosového mlieka, ktorú úplne milujem, ale ak chcete, pokojne môžete použiť aj šľahačku klasickú.

Ingrediencie:

  • Vaša obľúbená káva (ja si dávam kapsuly Cafissimo)
  • Horká čokoláda
  • Vychladená plechovka kokosového mlieka
  • Práškový cukor (voliteľné)
  • Škorica

Akú kávu pripraviť?

Ja si doma najčastejšie pripravujem kávu z kapsulového kávovaru. Keď mám ale čas, pokojne skúšam aj iné metódy prípravy. Tu je pár tipov:

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu.
  2. Kým bude čokoláda hotová, pripravte si aj kávu (napríklad espresso). Tekutú čokoládu nalejte do hrnčeka a zalejte kávou asi 3 cm pod okraj malého hrnčeka.
  3. Kokosové mlieko vyberte z chladničky a stuhnutú vrchnú vrstvu preložte do misky. Ak radi sladíte, pridajte práškový cukor (množstvo podľa chuti).
  4. Kokosové mlieko s cukrom vyšľahajte dohladka.
  5. Vzniknutú šľahačku navrstvite do hrnčeka na kávu až po okraj hrnčeka.
  6. Nakoniec šľahačku posypte škoricou a môžete podávať.

Verím, že vás táto dobrota príjemne prekvapí! Prajem dobrú chuť. Ako ďalšiu si potom môžete pripraviť napríklad Bulletproof coffee, kávové dulce de leche, latté s malinami a bielou čokoládou, kávu Calimero s vaječným likérom, alebo napríklad hit Dalgona coffee.

Vychutnajte si sviatočný čas s Tchibo

Vychutnajte si sviatočný čas s Tchibo

Darujte sebe a svojej kuchyni nových pomocníkov na varenie aj stolovanie.

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články